1 Followers
shenjing

shenjing

Accu Voor Asus ZenBook UX31E

Dell heeft uitgerust de Inspiron 15 7000 gaming-serie met cutting-edge hardware en niet alleen overtuigt ons in termen van prestaties, maar ook verrast ons met een voorbeeldig leven van de batterij. We zijn onder de indruk - maar niet met het beeldscherm.
Dell heeft uitgerust zijn Inspiron 15 gaming-serie met een meer krachtige Nvidia Pascal grafische kaart en de nieuwste Kaby Lake CPU's. Deze combinatie moet ook een bevredigend gaming bundel voor een medium budget. In deze review zullen we onderzoeken een van de meer krachtige varianten. Het beschikt over een Intel Core i7-7700HQ processor, een Nvidia GeForce 1050 Ti , een 256 GB SSD en een 1 TB harde schijf. Dell's US store geeft het voor $ 1100 (zonder BTW). Deze serie begint vanaf $ 800 en bestaat uit vijf verschillende basismodellen. Slechts drie modellen worden aangeboden in Duitsland voor prijzen tussen de 1000 euro (~ $ 1062) en 1.480 euro (~ $ 1572).

Omdat Dell biedt op dit moment de voorganger van ons testmodel tot 150 euro (~ $ 159) goedkoper is, zullen we ons onder meer testmodel van het in onze vergelijking. Daarnaast zullen we het vergelijken met notebooks met soortgelijke componenten met inbegrip van de Acer Aspire VX5 met gelijkwaardige hardware en het vergelijkbaar uitgeruste 17-inch MSI GE72 . Afhankelijk van de variant, de Dell Inspiron ofwel is uitgerust met een Nvidia GeForce GTX 1050 of een Nvidia GeForce GTX 1050 Ti . Echte gamers misschien wel interesse zou hoeveel beter apparaten met een Nvidia GeForce GTX 1060 uit te voeren. Daarom hebben we het toegevoegd Asus Strix GL502VM onze vergelijkingen.
De matte zwarte behuizing van de nieuwe gaming notebook ziet er eenvoudig en onopvallend op het eerste gezicht. Ten eerste, de grote rode fan roosters met een donkere zilveren rooster hint aan de macht te slapen in de 15-inch apparaat. Waaronder de rode rooster aan de voorkant is nieuw. De rood ingericht Dell-logo op het deksel is gehouden. Als de notebook wordt geopend, wordt het duidelijk dat Dell de rode rand rond de touchpad en de rode raster balk boven het toetsenbord heeft weggelaten. Degenen die graag het ontwerp van Dell, maar wil niet te veel geld uit te geven en dus koop de Inspiron voorganger niet hoeft bezig te houden: Dell maakt gebruik van dezelfde zaak voor deze . Accu Asus ZenBook UX21A .

Dankzij vele afgeronde onderdelen en een aantal rubberen oppervlak texturen, de laptop voelt lekker om aan te raken. In termen van bouwkwaliteit kunnen we ook alleen maar op te sporen kleinigheden: Bijvoorbeeld, de voorste delen van de linker- en rechterkant van het basisstation zijn iets te scherp. Zoals bekend uit de meeste matte produkten, het oppervlak een vingerafdruk magneet. Bovendien kan het deksel worden iets te gemakkelijk ingedrukt.

Er is een onderhoudsluik aan de onderzijde van de nieuwe Inspiron, die kan worden verwijderd na het losdraaien van een enkele schroef. Het is niet mogelijk om de batterij te vervangen of om een ​​glimp van de binnenkant zonder gereedschap.
Het gewicht van 2,6 kg gemeten door ons is op gelijke voet met de concurrenten. De opmerkelijke hoogte van maximaal 26 mm is ook normaal voor een gaming notebook. Je moet duidelijk maken of een tas heeft voldoende opbergruimte alvorens het te kopen.
We zijn niet helemaal tevreden met de connectiviteit van de nieuwe Inspiron 7000-serie. In het bijzonder mist diversiteit: noch een USB type C poort met Thunderbolt ondersteuning noch veel USB-3,0 poorten beschikbaar. De interface lay-out is grotendeels verfijnd. De Ethernet-poort en de HDMI-out zijn relatief ver naar achteren, zodat de aangesloten kabels niet in de weg.
De transfer rates opgenomen met onze Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II verwijzing geheugenkaart van Toshiba zijn erg traag. Bij het kopiëren van JPG-bestanden (ongeveer 5 MB per stuk) de gemiddelde overdrachtsnelheid is slechts ongeveer 22 MB / s. We hebben al zulke slechte gevonden waarden in de Acer Aspire VX5 en MSI GE72 . Als verplaatsen van bestanden naar SD-kaarten is belangrijk voor u, moet u een concurrent beschouwen, zoals de Asus Strix GL502 . De Strix GL502VM boven 80 MB / s behaald in onze JPG-test.
Dell heeft de laptop uitgerust met twee communicatie-oplossingen om gebruikers in staat om te duiken in de wereld van online gaming: Allereerst een Intel Dual Band Wireless AC 3165 1x1 wordt gebruikt, die wordt verondersteld om overdrachtsnelheden tot 433 Mbit / s (te bereiken bruto). We hebben een ontvangende snelheid van 246 Mbit / s en een verzendende snelheid van 306 Mbit / s opgenomen. Anderzijds, een Gigabit Ethernet-adapter zorgt voor stabiele verbindingen via kabel.

Dell's web-pagina voor de Inspiron 7567 specificeert Bluetooth versie 4.0. Echter, de opgenomen data sheet lijsten Bluetooth 4.2.Een 720p webcam kan worden gebruikt voor videoconferenties. Het produceert acceptabele foto's in goede lichtomstandigheden. Je moet echter wel een lichte ruis en niet absoluut nauwkeurige kleuren te accepteren. Helaas heeft de fabrikant geen enkele accessoires. Slechts enkele folders zijn in het vak van onze Amerikaanse notebook. Accu Asus ZenBook UX32A .

De eenvoudige onderhoud is bijzonder prijzenswaardig: Om toegang tot de binnenkant te krijgen, maar je moet een enkele schroef los te draaien. Daarna kunt u voorzichtig los te maken van de plastic paneel. Zorg ervoor dat u de klik sluizen breken. Eenmaal gedaan, kunt u het geheugen apparaten, de Wi-Fi-module, de CMOS batterij, en de batterij te bereiken. Bovendien is het gemakkelijk om de ventilator te reinigen.
Het is min of meer gebruikelijk dat Dell bevat slechts één jaar garantie voor nieuwe notebooks. De garantie omvat pick-up, herstel en hardware service. Bij het bestellen van het apparaat, de fabrikant biedt een premie garantie in de online configuratie. Onder andere, het omvat 24 uur service en software-ondersteuning. De minimale looptijd van deze extra service is één jaar (79 euro, ~ $ 83) en het maximum is vier jaar (269 euro, ~ $ 285).
De gebruikte chiclet-toetsenbord is voorzien van een consistente en heldere druk ervaring. Echter, de kleine slag iets langer zijn. Met name de inbreng van de spatiebalk te voelen sponzig. Toch zal aanraking typisten wennen aan het toetsenbord na een tijdje. Het is verheugend te constateren dat de Inspiron 7567 is voorzien van een volledig nummer pad. Een andere gewaardeerde eigenschap is de twee-niveau backlight. Echter niet te spreken van de kleine pijltjestoetsen, die te klein zijn voor bijvoorbeeld geslacht games zijn. Pluspunten zijn het relatief rustig en gedempt typen geluid zonder storende rammelend geluid. Daarnaast is het toetsenbord eenheid splash-beschermd volgens de fabrikant.
De 10,6 x 8 cm touchpad bestaat uit een geruwd kunststof oppervlak, dat er niet uitziet vooral high-end, maar overtuigt in gebruik: Ingangen worden feilloos en snel vertaald. De meeste parameters worden ook op betrouwbare wijze erkend in de hoeken. De muisknoppen onder het touchpad te genereren een zeer rustig, maar toch hoge toon te klikken lawaai. De reis wordt zachter en langer naar de randen.
Ons testmodel van de Dell Inspiron 7000-serie maakt gebruik van een Full HD-TN-paneel. Helaas, de winkel pagina niet aangeven welk scherm types worden gebruikt door de aangeboden varianten. De opgenomen data sheet van Dell noemt drie verschillende types display voor deze serie: Allereerst, de Full HD TN paneel gebruikt in ons testmodel, ten tweede, een Full HD IPS-paneel en tenslotte een glossy UHD IPS-display. De UHD-display wordt gebruikt in de duurste variant (1479 euro, ~ $ 1571). Het valt nog te bezien of het paneel Full HD IPS daadwerkelijk wordt gebruikt in een variant. Dell heeft nog steeds niet ons verzoek met betrekking tot deze kwestie tot nu toe.

Laat ons wenden tot TN panel ons testmodel met een resolutie van 1920x1020 pixels: Het heeft een gemiddelde helderheid van 235 cd / m². Dit is vooral opvallend als ons testmodel van de Inspiron 15 voorganger deed 16% beter. In dit aspect, de dure Asus Strix GL502VM neemt de leiding met ongeveer 300 cd / m².
We hebben een antwoord van Dell met betrekking tot de types beeldscherm kreeg: In de EMEA-regio, zal de Full HD-variant alleen beschikbaar met TN-type paneel. Alleen de optie UHD maakt gebruik van het IPS-paneel.
Reeds het eerste contact met onze Inspiron scherm is heel teleurstellend. Wij verwachten een contrastrijk display met grote kleuren; vooral in de gaming-range. Het testmodel kan niet voldoen aan deze wens. De zwartwaarde van 0,55 cd / m² te hoog is. Accu Asus ZenBook UX31A .

De Calman analyse toonde een hoge kleur en grijstinten verschuivingen. Het is bijzonder vervelend dat het beeldscherm zeer blauwachtige vanwege de hoge afwijkingen. De IPS-panelen in de Dell Inspiron 15 7559 en de Asus Strix GL502VM presteren beduidend beter in dit aspect. De software TrueColor wordt verondersteld om een ​​lichte verbetering van de kleuren in de nieuwe Inspiron. Helaas, het display blijft blauwachtig.

Daarnaast is de kleur dekkingen, die belangrijk zijn voor professioneel gebruik zijn, zijn niet voldoende. Het display heeft betrekking op 55% van de sRGB en 35% van de AdobeRGB.
Omdat het scherm is een TN-type, kleuren en helderheid veranderingen bij het verplaatsen van het deksel of het bekijken van de weergave van de zijkant. paneel De test model heeft een zeer smalle kijkhoeken.
Alleen al de naam van de nieuwe Dell-serie suggereert waarvoor toepassingsgebied het is ontworpen: Inspiron 15 7000 Gaming. Om fit voor de gaming wereld, een geavanceerde Intel Core i7-processor en een Nvidia GeForce GTX 1050 Ti werk binnen. Helaas, de RAM met een capaciteit van 16 GB werkt alleen in single-kanaals modus. Het is echter mogelijk om deze verandering door toevoeging van een module om de vrije RAM slot. Dell heeft twee opslagapparaten ingebouwd, zodat er voldoende ruimte is voor het installeren van veel spellen: Allereerst is er een 1 TB harde schijf. Er is ook een responsieve 256 GB SSD. Op dit moment, Dell's Amerikaanse winkel geeft dit model voor $ 1.100. De beschikbare in Duitsland modellen zijn te vinden in de inleiding van dit artikel.
De kern van onze Inspiron testmodel is een Intel Core i7-7700HQ . De CPU is voorzien van een basis klok van 2,8 GHz en bereikt een maximum Turbo klok tot 3,8 GHz. Intel geeft een TDP van 45 W. We analyseren de prestaties met Cinebench R15. In de multi-core test, de processor werkt op 3,4 GHz en bereikt 724 punten. De Acer Aspire VX5 presteert beduidend slechter met 677 punten. Nogmaals, de Asus Strix GL502VM neemt de leiding met 743 punten.

De CPU zelfs klokken op 3,4 GHz na een aantal runs. De Cinebench R15 resultaat blijft zelfs op hetzelfde niveau op de batterij. Zij die de i5 variant van de nieuwe Dell Inspiron 7000-serie te kopen kan een 30% lagere prestaties verwachten.

Verwijzen wij u naar onze benchmark lijst van huidige notebook processors voor verdere vergelijkingen en benchmarks om verschillende mobiele processors.
De Inspiron 7567 voldoet aan de verwachtingen op een gaming notebook: Het is responsief. Dankzij de krachtige hardware en een snelle SSD, software opent snel en soepel verloopt. We maken gebruik van PCMark 8 tot onze subjectieve indruk te bevestigen. Ons testmodel presteert ongeveer 1200 punten (31%) beter dan de voorganger in de PCMark 8 Work benchmark. De Asus Strix GL502VM presteert 8% beter.

In het huis benchmark ons ​​testmodel behaalt 3850 punten. Dat is ongeveer 150 punten meer dan vergelijkbaar uitgeruste Acer Aspire VX5 . De voorganger beoordeeld door ons alleen bereikt 2907 punten.
De Inspiron 7000 Gaming wordt geleverd met twee opslagapparaten. De primaire schijf is een M.2 SSD met een capaciteit van 256 GB. Het bereikt fatsoenlijke lees snelheden van 486 MB / s en schrijfsnelheden van 423 MB / s. De secundaire schijf is een 1 TB harde schijf werkt op 5400 RPM. Overdrachtsnelheden van ongeveer 115 MB / s kan worden verwacht van het. Accu Asus ZenBook UX21E .

Gaming kan eerst volledig worden genoten met een krachtige dedicated grafische kaart. Dell maakt gebruik van een Nvidia GeForce GTX 1050 Ti in ons testmodel. Het behoort tot de Nvidia Pascal architectuur en is sinds begin 2017. Met een core clock van 1393 beschikbaar zijn - 1620 MHz en 4 GB aan GDDR5 VRAM, het is klaar voor de nieuwste games. De voorstelling gaat over op gelijke voet met een Nvidia GeForce GTX 970M . Volgens Nvidia de beoogde maximale energieverbruik bedraagt ​​70 W (Nvidia GeForce GTX 970: ongeveer 81 W). Het goedkoopste model van de nieuwe Inspiron-serie maakt geen gebruik van de Ti-variant. Dit leidt tot een significant verschil in prestaties.

Wij willen deze twee grafische eenheden te vergelijken om te laten zien hoe groot het verschil eigenlijk is. Hiervoor gebruiken we 3DMark 11. Met bijna 9700 punten (GPU score), ons testmodel hoger is dan het gemiddelde resultaat van een Nvidia GeForce GTX 1050 met maar liefst 1900 punten. Momenteel is de goedkoopste variant van de nieuwe Inspiron kost ongeveer 150 euro (~ $ 159) kleiner is dan de Ti-variant. Vandaar dat degenen die het zich kunnen veroorloven kunnen profiteren van 25% hogere GPU prestaties en een krachtigere processor. Een vergelijking met de Nvidia GeForce GTX 1060 kan ook interessant zijn: Daarom hebben we de toegevoegde Asus Strix GL502VM om deze vergelijking. Hoe krachtiger GTX 1060 voert bijna 60% beter.

Degenen die zo nu en dan gebruik maken van de gaming notebook op de batterij moet je een klein prestatieverlies te accepteren. 3DMark meldt 7638 punten in dit scenario.

Verder benchmarks om verschillende grafische kaarten zijn beschikbaar in ons artikel over de huidige notebook grafische kaarten .
De Nvidia GeForce GTX 1050 Ti maakt vlot verloopt alle huidige games met hoge of zeer hoge instellingen. Degenen die willen om de instellingen te optimaliseren of verwachten ten minste 60 fps hebben behoefte aan een meer krachtige grafische kaart, zoals de Nvidia GeForce GTX 1060. Als gevolg van het prestatieverschil tussen de Nvidia GeForce GTX 1050 in de goedkoopste Inspiron-model en de GeForce GTX 1050 Ti, de laatste kan een paar beslissende frames per seconde meer te bereiken; vooral bij hoge instellingen. Degenen die niet meer dan 30 fps voor een soepele gaming nodig hebben zullen tevreden zijn met de GTX 1050 zijn.

Verdere gaming benchmarks van verschillende grafische kaarten zijn verkrijgbaar in ons artikel Computer Games on Laptop Grafische kaarten .
Het lawaai ontwikkeling van de nieuwe Inspiron is een lust op het eerste: de gaming notebook werkt geruisloos op de standby-stand en tijdens de normale web-surfen op het merendeel van de tijd. Een ritselend geluid van de harde schijf hoorbaar is keer op keer. De ventilatoren draaien slechts zelden en de gegenereerde lawaai blijft aangenaam. Onder belasting fans versnellen snel en produceren een geluid dicht bij 47 dB (A). Hoofdtelefoon of luidsprekers ingesteld op een luid volume nodig zijn om te overstemmen het geluid van de ventilator. De gegenereerde frequentie is goed in het algemeen. Maar we zouden willen voor een minder hoge frequentie ruis in de toekomst.
Kortom, de warmteafvoer werkt feilloos in de Inspiron 7000. In de standby-modus, een temperatuurstijging is nauwelijks merkbaar op alle. Bovendien blijft de temperatuur onder belasting aanvaardbaar. De hot spot boven het toetsenbord bereikt 43,4 ° C. We maten een temperatuur van 40 ° C in het centrale deel van het toetsenbord. Dit is merkbaar tijdens het typen, maar het is niet storend. We konden niet detecteren een verontrustende stijging van de temperatuur tijdens de normale gaming en web-surfen. Accu Asus ZenBook UX31E .

De voorganger slechter presteerden met 54 ° C in het centrale deel van het toetsenbord. De temperatuurgradiënt was behoorlijk steil in het algemeen. De temperatuur van het management lijkt ook niet verfijnd in de meer krachtige Asus ROG Strix FL502VM . We maten tot bijna 65 ° C aan de bovenzijde en de onderzijde.

Tot slot willen we de kern temperatuur van de CPU te controleren. In onze stress test, Prime95 en FurMark simuleren maximale spanning en we waarnemen kloksnelheden en de kern temperaturen. Na een tijdje, de kerntemperatuur serieus verhoogt. Sinds enkele kernen hoger zijn dan de 90 ° C niveau verreweg het testmodel heeft te wurgen voor een korte tijd. Dit gebeurt echter zelden dat de CPU werkt op 3,4 GHz gemiddeld.