1 Followers
shenjing

shenjing

vervanging Accu Voor Asus N56V

Asus breidt haar ZenBook lineup met de 14-inch systeem UX3410UA en zet een 14-inch beeldscherm in een 13-inch chassis. Het aantrekkelijke design verandert niet en krijgen we een helder display en voldoende prestaties. Alleen de huidige stand van de ventilator van invloed op de goede algemene indruk een beetje.
Asus biedt nu ook een systeem met een 14-inch scherm. Het heet ZenBook UX3410UA, dat is een beetje verwarrend op het eerste, want je zou verwachten meestal een "4" aan het begin van het productnummer. Echter, Asus heeft de behuizing van de ZenBook UX310UQ (hier de revue) en zet een groter scherm in, dat is duidelijk merkbaar als je de dunne bezels. U kunt dus nog steeds genieten van de voordelen van de compacte en lichte 13-inch behuizing.

We hadden de exclusieve mogelijkheid om de nieuwe ZenBook voorafgaand aan de officiële lancering herzien. Ons testmodel met de aanduiding UX3410UA-GV078T is uitgerust met een moderne Kaby Lake Core i7 processor, een 512 GB SSD en 16 GB DDR4-RAM. Het display is een mat Full HD IPS-scherm. Asus heeft ook een andere configuratie (UX3410UQ-GV077T) met een dedicated Nvidia GeForce 940MX , SSD / HDD combinatie (ook Core i7 en 16 GB DDR4-RAM). Beide modellen zijn nu voor 1199 euro (~ $ 1286, RRP) beschikbaar. Er zijn ook verondersteld om entry-level modellen van de UX3410 met prijzen vanaf 899 euro (~ $ 964), maar we hebben geen informatie over de specs tot nu toe.

Concurrenten voor de ZenBook UX3410UA zijn apparaten zoals de Acer Swift 5 , Acer TravelMate X3 of de Lenovo Yoga 710 . Een andere rivaal is natuurlijk de 13,3-inch ZenBook UX310UQ . Het is ook een goede indicator voor de uitvoering van de (optionele) dedicated grafische kaart en kunnen we de effecten van het grotere paneel Verschillende elementen zien.
Het ontwerp van de ZenBook UX3410UA niet afwijken van de ZenBook UX310UQ we al beoordeeld. Asus maakt gebruik van een aluminium chassis in de kleuren Quartz Gray of Rose Gold (toetsenbord en het scherm randen zwart). Het meest unieke kenmerk van de Zenbooks is de concentrische cirkel patroon op het deksel. Het ontwerp is zeer aantrekkelijk in het algemeen, alleen het deksel trekt vingerafdrukken vrij gemakkelijk.Accu Asus N56VM .

De stabiliteit van de compacte laptop is ook overtuigend. In principe kunnen we niet draaien het basisstation zelfs met een veel kracht en er zijn geen krakende geluiden, ook niet. Het enige zwakke plek is het centrum gebied van het toetsenbord in de richting van het scharnier, die een beetje kan worden geduwd. Dit is echter geen probleem in de praktijk. We zijn niet helemaal tevreden met de centrale scharnier. De weerstand is goed en het is mogelijk om het deksel te openen met één hand, maar het scherm niet met vrij snel en de maximale openingshoek ook beperkt tot slechts 120-125 graden.

Toch zijn we positief verrast door het deksel, dat is iets dikker in vergelijking met de ZenBook UX310UQ. Dit verbetert de stabiliteit in het bijzonder, want we kunnen niet provoceren slecht beeld noch draai het teveel. Al met al is het 14-inch scherm werkt echt goed in de 13,3-inch chassis.

Er is geen onderhoud luik op de bodem, dus je moet de hele onderste klepje om de componenten (inclusief de batterij) te verwijderen. Meer daarover later.
Laten we beginnen met de vergelijking van de twee Zenbooks. We hebben reeds de nieuwe ZenBook UX3410UA heeft een iets dikkere deksel, maar de voetafdruk is identiek aan de gewone UX310UQ. Ons testmodel is een beetje lichter, dat is vooral een gevolg van de ontbrekende mechanische harde schijf.

Al onze vergelijking apparaten zijn vrij vergelijkbaar in termen van voetafdruk, slechts de TravelMate X3 van Acer is een beetje groter. Echter, een ding dat we zien is dat de twee Zenbooks behoren tot de 'dikste' systemen op ongeveer 19 millimeter. Het is nog steeds een zeer compacte en subnotebook praktijk.
De poortkeuze is identiek aan de kleinere ZenBook UX310. Asus implementeert een totaal van vier USB-poorten: 2x USB 2.0, 1x USB 3.0, 1x USB Type-C 3.1 (Gen.1) inclusief DisplayPort (geen vermogensafgifte). We hadden niet verwacht twee langzame USB 2.0-poorten op een laptop kost 1.200 euro (~ $ 1287). De overdrachtsnelheid van de USB 3.0-poort zijn redelijk bij 280 MB / s in combinatie met onze externe Samsung SSD T3.

Gebruikers krijgen ook HDMI-out, een gecombineerde audio-poort en een SD-kaartlezer. Alle poorten bevinden zich aan de zijkant aan de achterzijde, zodat er geen respectievelijk geen problemen aangesloten kabels of apparatuur. De poorten zijn zeer dicht bij elkaar, zodat aangrenzende connectors elkaar zouden blokkeren. Sommige modellen van de UX3410 zal ook worden uitgerust met een vingerafdrukscanner.
De geïntegreerde kaartlezer er niet in slaagt een goede overdrachtsnelheden. Net als bij de Asus ZenBook UX310, kunnen we alleen maar meten tot ongeveer 39 MB / s in combinatie met onze referentiekaart van Toshiba (Exceria Pro M401, 64 GB); een map 1 GB met foto's (~ 5 MB per stuk) wordt gekopieerd naar de notebook op slechts ongeveer 33 MB / s. Vooral fotografen zullen hebben om dit te overwegen. Een voortdurende expansie opslag niet alleen verhinderd door de prestaties, omdat ongeveer tweederde van de kaart uitsteekt uit het chassis. Accu Asus N55S .
Draadloze netwerkverbindingen worden behandeld door een Wi-Fi module van Intel met de aanduiding Dual-Band Wireless-AC 8260 (2x2). Het ondersteunt alle gangbare normen, waaronder de snelle 802.11ac in 2.4 als 5 GHz-netwerken. De maximale overdrachtssnelheid is 867 Mbps, en kunnen we 323 Mbps (ontvangen) en 469 Mbps (stuur) in onze gestandaardiseerde test WLAN met de router van Linksys EA8500 te bepalen. Andere laptops beheren betere resultaten, maar er zijn geen beperkingen in real-world toepassingen. Intel WiDi (Wireless Display) evenals Bluetooth 4.2 worden ook ondersteund door de module en Asus integreert een Trusted Platform Module 2.0.

Boven het scherm is een HD-webcam, omringd door twee microfoons. Het laatste werk goed, maar de webcam (video's tot 1280x720 @ 30 fps) heeft problemen met beeldruis, zelfs in goede lichtomstandigheden en snelle bewegingen niet goed worden opgevangen, hetzij. Ontsluiting van het apparaat via gezichtsherkenning (Windows Hallo) wordt niet ondersteund.
Asus schepen ZenBook met Windows 10 Huis 64-bit. Onze vroege productie sample maakt gebruik van een nogal verouderde versie al, en we moesten twee grote updates (1511 & 1611) te installeren. Er zijn ook een aantal vooraf geïnstalleerde toepassingen (zie afbeelding rechts). Dit omvat de gebruikelijke trial versies, zoals Office 365 en McAfee LiveSafe evenals handige dingen zoals DropBox (inclusief 25 GB opslag gedurende 6 maanden), maar ook onnodige dingen zoals de WildTangent Games App.
De Asus BIOS is mooi vormgegeven (bereikbaar via F2 tijdens het opstarten), maar de navigatie met de touchpad was erg lastig. Het was veel comfortabeler om de toetsen te gebruiken. Er zijn een aantal opties in de BIOS (zoals het installeren van wachtwoorden), maar uiteraard kun je niet volledig instellingen verwachten dat als je in een zakelijke notebook.

De doos van de Asus ZenBook UX3410 is voorzien van een 45-watt adapter en een beschermhoes, maar de fabrikant heeft geen speciale accessoires voor de test model aan te bieden.

Er zijn geen onderhoud luiken, dus je moet de gehele onderste paneel te verwijderen om toegang te krijgen tot de componenten. Het is beveiligd met een totaal van 12 schroeven: 10 zichtbare Torx-schroeven (T4) en twee Philips schroeven onder de twee achterste steunpoten. Het is vrij eenvoudig om het paneel op te heffen zodra alle schroeven zijn losgedraaid.

Zowel de processor evenals 8 GB RAM worden gesoldeerd op het moederbord. Er is een extra SODIMM-sleuf, die is voorzien van een 8 GB module standaard. De maximale hoeveelheid RAM-geheugen is dus 24 GB met een 16 GB module. De M.2-SSD (2280), de WLAN-module, en de ventilator zijn bereikbaar. De lege 2,5-inch slot is een handige functie als u wilt naar een andere harde schijf of SSD implementeren. U kunt ook de positie van de optionele dedicated GPU in het centrum.
De zwarte chiclet toetsenbord biedt voldoende toetsaanslag van 1,6 mm, maar de sleutels kantelen iets naar de zijkant, waardoor een enigszins sponsachtige feedback. Maar, zult u gewend aan dat na een tijdje en de type-ervaring is comfortabel in het algemeen. De lay-out bevat geen verrassingen bieden, alleen de kleine pijltjestoetsen zijn niet perfect. Accu Asus N56V .

Het typen in donkere omgevingen profiteert van de drie-traps witte achtergrond verlichting, dat is een beetje schitterende onder de toetsen afhankelijk van uw positie. Het wordt automatisch uitgeschakeld wanneer u niet op het toetsenbord voor een minuut niet gebruikt, en we hebben geen enkele instellingen te wijzigen / deactiveren.

De muis vervanger heet Asus Precision Touchpad en is geïmplementeerd als een ClickPad zonder speciale knoppen. U kunt het hele onderste gedeelte in plaats daarvan, die een gestage produceert, maar een beetje luid feedback aan beide kanten op. Het gladde oppervlak is voldoende afmeting van 10,5 x 7,5 cm en multi-touch gebaren worden ondersteund met maximaal vier vingers. De behandeling profiteert van de goede glij-mogelijkheden en we hadden geen problemen tijdens onze review hebben. Asus heeft ook een app voor handgeschreven ingangen. Echter, het systeem herkent slechts enkele letters of cijfers, zodat de praktische voordelen zijn beperkt.
Het grootste verschil tussen de testmodel en de ZenBook UX310 is natuurlijk de grotere 14-inch scherm. Asus maakt gebruik van Full HD panelen met een mat oppervlak van de twee configuraties. In tegenstelling tot de UX310, de Chi Mei CMN14D2 (N140HCE-EN1) is een IPS display met WLED achtergrondverlichting.

Wij denken dat de resulterende pixeldichtheid (157 PPI) resulteert in een zeer goed compromis tussen scherpte, het scherm goed, en het energieverbruik. Subjectief, we willen graag de rijke kleuren, het heldere scherm en de scherpe beelden. Asus maakt geen gebruik PWM om de helderheid aan te passen en we kunnen achtergrondverlichting bloeden niet bepalen, hetzij. Asus ook implementeerde een lichtsensor die de helderheid automatisch aan te passen. Het is handig dat je gemakkelijk kunt activeren / de sensor uit te schakelen met de toetscombinatie Fn + "A".

Onze weergave metingen tonen een zeer goede maximale helderheid van 380 nits. Het gemiddelde is nog steeds 355 nits, maar de helderheid verdeling van 87% kan een beetje beter. Je kunt niet het verschil met het blote oog wel te zien. Het panel beheert een lage zwartwaarde van 0,32 cd / m², ondanks de hoge helderheid, die beschikbaar is op de batterij is ook. Een contrastverhouding van bijna 1200: 1 is een zeer goed resultaat voor de ZenBook UX3410, en het is bijna twee keer zo hoog in vergelijking met de TN-paneel van de ZenBook UX310.

De kleurtemperatuur is een beetje te koel af fabriek rond 7500 K (ideaal: 6500 K) en er is ook een lichte blauwe cast. De gemiddelde DeltaE-2000 afwijkingen ten opzichte van de sRGB-kleurruimte zijn al zeer fatsoenlijk zonder kalibratie. De doelwaarde is kleiner dan 3, die net iets gemist door de ColorChecker van 3,2 (maximaal 7,1). De situatie is niet veel slechter voor de grijstinten op 4,4. De Asus Splendid Technology loont hier, en het biedt ook verschillende beeldmodi. Er is een EyeCare profiel (vermindering van de blauwe kleuren), Vivid en Handmatig (handmatige instelling van de kleurtemperatuur).
We kunnen duidelijk verbeteren van de prestaties met de ijking. De blauwe cast is verdwenen en de kleurtemperatuur is heel dicht bij de ideale waarde op 6455 K, wat ook het geval voor de gamma-waarde bij 2,18 (ideaal: 2,2). De gemiddelde DeltaE-2000 afwijkingen voor de kleuren (1.0) evenals de grijstinten (1.6) ook dalen tot onder 3. Dat het scherm daadwerkelijk geschikt is voor het bewerken van afbeeldingen wordt ook ondersteund door de bijna volledige sRGB-dekking, en de bredere AdobeRGB gamut is onder 64%. We verbond de .icc bestand van de gekalibreerde beeldscherm in het kader hierboven en je kunt het gratis gebruiken.

Het matte scherm en de hoge helderheid zijn zeer geschikt voor de outdoor mogelijkheden. De ZenBook UX3410 niet teleur, omdat je ook het notebook zeer goed kunnen gebruiken in het zonlicht, zolang je reflecties van directe lichtbronnen te voorkomen (zie foto hieronder). De kijkhoek stabiliteit van het scherm IPS is ook erg goed. We kunnen alleen maar een iets bleker beeld vanuit een hoek ziet van bovenaf, maar meerdere mensen kunnen nog steeds kijken naar het scherm tegelijkertijd, zonder enige beperkingen.
De Asus ZenBook UX3410UA is een krachtige subnotebook voor particuliere gebruikers. Dankzij de snelle Core i7-7500U, 512 GB SSD, en 16 GB DDR4-RAM in een dual-channel configuratie, kan het systeem worden gebruikt voor e-mails en surfen op het web en ook voor de meer veeleisende scenario's, zoals foto of video-editing. Je moet kijken naar het model met de dedicated Nvidia hebben GeForce 940MX GPU als je wilt om spelletjes te spelen. Accu Asus N55SF .

Asus maakt gebruik van de ULV processor Core i7-7500U (TDP 15 watt) van de huidige Kaby Lake generatie Intel's. De klokken zijn beduidend hoger in vergelijking met het vorige Skylake modellen dankzij een verbeterde productieproces. De maximale Turbo Boost voor één en twee kernen is nu 3,5 GHz (base frequentie 2,7 GHz) en de dual-core kan maximaal uit te voeren tot vier threads tegelijk dankzij Hyper-Threading.