1 Followers
shenjing

shenjing

Hoge kwaliteit Accu Asus X72J

Deze 17.3 inch Lenovo model biedt een krachtige Intel Kaby Lake processor, veel bergruimte en Windows 10 Professional, maar het heeft zijn zwakke punten: het model heeft slechts een Fast Ethernet-interface, het scherm heeft een lage helderheid en het contrast en de zaak is relatief zwak.
De Lenovo Ideapad V110-17IKB is een 17,3 inch office notebook, die draait op een Intel Kaby Lake processor en biedt een voorgeïnstalleerde versie van Windows 10 Professional. Deze laptop is gericht op particulieren of kleine bedrijven. De Professional-versie van Windows 10 zal opdrijven van de prijs van het model (tussen de 600 tot 700 euro). De concurrenten van de Ideapad omvatten modellen, zoals de Acer Aspie E5-774 en de Dell Inspiron 17 .
De meeste van de behuizing is gemaakt van mat, zwart plastic, maar de coverdisplay een uitzondering, aangezien het donkergrijs. De afwerking is prima. Het materiaal lacunes zijn zelfs en er zijn geen scherpe randen. De stevigheid van de behuizing is slecht: de basis van de laptop kan gemakkelijk worden vervormd aan beide zijden van het toetsenbord. Indien de zaak gebogen is, is het kraakt een beetje. De batterij is niet-verwijderbare en een onderhoudsvrije flap is niet opgenomen in dit model.

Hoewel de Ideapad is een 17,3 inch notebook met veel ruimte, heeft Lenovo besloten aan de stok met het absolute minimum van de havens: twee USB-interfaces (type A; 1x USB 2.0, 1x USB 3.0) en een Fast Ethernet-interface (geen Gigabit Ethernet) .

Bovendien is de plaatsing van deze interfaces is twijfelachtig: het stopcontact is precies tussen de ventilatieopening en de havens te zetten. Als de connector van de voedingskabel een hoek, zal de kabel ofwel blokkeren de ventilatie-opening of de havens. Het is mogelijk dit probleem voorkomen door de laptop aan de rand van de tafel.

De geheugenkaartlezer houdt geen verrassingen voor ons. Tijdens het kopiëren van data blokken, het werkt op een maximale doorvoersnelheid van 27 MB / s. 250 jpg bestanden (elk ongeveer 5 MB) worden overgedragen met een snelheid van 18,8 MB / s. We testten de geheugenkaartlezer met onze referentie-kaart (de Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II). Accu Asus A32-N61 .

De WLAN module een Intel chip (3165), waarvan de 802.11a / b / g ondersteunt / n en de snellere ac WLAN-standaarden. We testten de laptop met optimale omstandigheden (geen andere WLAN-apparaten in de buurt en op korte afstand van de router). De test model presteerde zeer goed.
Lenovo heeft ons testmodel uitgerust met een chiclet toetsenbord met een numeriek pad (geen backlight). Het toetsenbord heeft de standaard Lenovo lay-out: de "up" cursor toets wordt geplaatst in de positie van de "shift" -toets rechts. De laatste is geplaatst aan de rechterzijde. Dit leidde ons vaak druk op de cursor-toets toen we wilden de sleutel "shift" te raken. De platte toetsen hebben een kleine beroerte afstand en een goede drukpunten. De weerstand is aanvaardbaar. Tijdens het typen, de basis van de laptop buigt iets, maar dit was niet storend voor ons. Over het geheel genomen heeft Lenovo een toetsenbord, die thuisgebruikers moeten volstaan ​​verstrekt. Het touchpad van de laptop meet 10,1 x 5,3 cm en biedt daarmee een groot gebied om gebaren te sporen op. Het licht ruw oppervlak belet niet dat de vinger van glijden over het. Twee aparte muisknoppen zijn onder het touchpad geplaatst en elk heeft een korte slag afstand en duidelijk drukpunt.
Het matte 17.3 inch scherm van de IdeaPad werkt met een native resolutie van 1600 x 900 pixels. De helderheid (202,6 cd / m) en het contrast (318: 1) zeer laag. Voor deze prijs, verwachtten we ten minste 250 cd / m² en 500: respectievelijk 1. Het panel exposities PWM flikkeren (met een frequentie van 50 Hz) als de helderheid gelijk is aan 50% of lager. Dit kan hoofdpijn en oogproblemen voor gebruikers veroorzaken.
De kleuren van het scherm laten ruimte voor verbetering. Met de fabrieksinstellingen, de DeltaE 2000 kleurafwijking meet 12,3 (optimaal minder dan 3). Het paneel lijdt aan een helder blauwe tint.
Lenovo heeft een TN paneel in ons testmodel is geïnstalleerd. Het paneel is niet leesbaar vanuit alle kijkhoeken en het gebruik van de laptop buitenshuis is beperkt tot schaduwrijke gebieden.
De Lenovo Ideapad V110-17IKB is een 17,3 inch office notebook. Het biedt voldoende prestaties van typische taken. Ons testmodel is beschikbaar voor 600 à 700 euro. Andere configuraties zijn ook beschikbaar. De Lenovo V110-17ISK 80VM00CJGE is het goedkoopste model beschikbaar ( Core i3-6006U , 128 GB SSD, 450 euro). Als u geïnteresseerd bent in deze laptops zijn, wilt u misschien ook een blik op de Ideapad 110-17IKB serie (zelfde build) nemen. Accu Asus G73J .

De Ideapad draait op een Core i5-7200U (Kaby Lake) dual-core CPU. De processor is een conservatieve ULV allrounder (TDP: 15 W), die goed presteert in alle scenario's. Bovendien zorgt zij voor de laptop zal een levensvatbare werk notebook voor de komende jaren zijn. De CPU loopt op een basis kloksnelheid van 2,5 GHz en Turbo maakt het mogelijk om te springen tot 3,1 GHz (beide cores). Turbo kan worden gebruikt, terwijl aangesloten en terwijl de batterij.
Het systeem loopt soepel en we hadden geen problemen ondervindt. De PC Mark benchmark resultaten zijn erg goed en bevestigen dat de laptop biedt hoge prestaties. De dual-channel RAM-geheugen is een sterke plus, maar de prestaties van het systeem kan verder worden vergroot door de harde schijf uit te ruilen voor een SSD. Dit zou belasting van het systeem te verkorten.
Lenovo heeft een standaard 2,5-inch harde schijf zetten in ons testmodel. Deze Western Digital schijf draait op 5400 toeren per minuut en biedt een capaciteit van 1 TB. De overdrachtsnelheden van de HDD zijn typisch voor een inrichting van deze klasse.
Een dedicated GPU is niet opgenomen in de IdeaPad. De IdeaPad 110-17IKB biedt een en is het zustermodel van ons model (met dezelfde build). Deze serie bevat entry-level Radeon grafische kaarten. Ons testmodel maakt gebruik van de Intel HD Graphics 620 grafische chip. Het ondersteunt DirectX 12 en werkt bij snelheden tot 1000 MHz. De 3D Mark benchmark-resultaten zijn op het verwachte niveau. De dual-channel werking van het RAM-geheugen helpt het systeem uit de grafische chip te krijgen het meest.
De IdeaPad is in staat van het runnen van veel spellen vloeiend. Wel moet de spellen worden uitgevoerd bij lage resoluties en details. Veeleisende games, zoals Mafia 3, zal niet goed draaien op de geïntegreerde grafische processor. Nogmaals, het gebruik van dual-channel modus biedt aanzienlijke verbetering van de prestaties: de test model loopt spel op een hogere fps dan vergelijkbare modellen met behulp van single-channel mode.
De ventilator wordt uitgeschakeld of werkt bij lage snelheden, terwijl de laptop niet actief is. Op dit moment is de ventilator niet duidelijk hoorbaar, de harde schijf is harder. Bij belasting, de ventilator draait nauwelijks omhoog. Tijdens de stress test, de uitstoot oplopen tot 32,6 dB. Helaas, de ventilator geeft ook een hoorbare fluittoon.

De spreker van de IdeaPad is boven het toetsenbord onder een klep geplaatst. Het geluid is niets bijzonders. Bas is vrijwel non-existent. Voor een betere geluidskwaliteit, raden wij u een hoofdtelefoon of externe luidsprekers. Accu Asus A42-M70 .

De IdeaPad niet veel kracht nodig. Hoewel taken uitvoert, heeft een maximale verbruik van 9 W. Tijdens de stresstest, het stijgt tot 39 W. Na een minuut, de CPU en GPU gasklep en het energieverbruik daalt tot 30 W. De adapter omvat de behoeften van de laptop goed, want het biedt 45 W.

In onze praktische WLAN test, ons script laadt verschillende websites. We gebruiken de "Balanced" power profiel en schakel alle energiebesparing functies van de laptop. De helderheid wordt geregeld tot ongeveer 150 cd / m². De IdeaPad duurt 3:51 uur te wijten aan de relatief kleine 32 Wh batterij.

De Lenovo IdeaPad is een 17,3 inch office notebook, die is gericht op particulieren en kleine bedrijven. De laptop biedt voldoende prestaties dankzij een Kaby Lake processor. Het model wordt nooit te warm of te luid tijdens het stationair draaien. De notebook is uitgerust met een 1 TB harde schijf, maar voor een apparaat van deze klasse, is het belangrijker om sneller laadtijden dan veel opslagruimte. Als u de harde schijf vervangen door een SSD, moet u het openstellen van de hele zaak omdat er geen onderhoud flap.

Het toetsenbord van de laptop is niet de beste, maar het is aanvaardbaar. De laptop is goed voor stationair gebruik, zoals de levensduur van de batterij, het scherm en de grootte limiet haar mobiel gebruik. Het scherm van de 17.3 inch model is donker en heeft een slechte contrast en kijkhoeken. Wij waarderen de matte oppervlakken.

Lenovo vraagt ​​om een ​​hoop geld voor deze notebook, maar het kan niet aan onze verwachtingen.

Op het moment van testen, de IdeaPad is beschikbaar voor 600-700 euro. De Windows 10 Professional-licentie van de laptop duwt de prijs verder, maar dit is een hoop geld voor een kantoor notebook met veel zwakke punten. De laptop heeft slechts een Fast Ethernet poort. Gigabit Ethernet is de standaard vandaag. De garantie is beperkt tot 1 jaar, maar de aankoopprijs van de laptop zou genoeg reden voor een 2 jaar garantie zijn. De ventilator van de laptop kan uiteindelijk op een storend als gevolg van de fluittoon. Tenslotte geval te zwak in bepaalde gebieden.

Voor de categorie 17.3 inch, de Acer Aspire E5-774 is een betere optie. Het toestel heeft een betere FHD scherm, een SSD, een langere levensduur van de batterij en 2 jaar garantie. De koper moet de prijs van een Windows-licentie toe te voegen aan de aankoopprijs van 550 Euro.

Binnenkort zullen we een recensie van het zustermodel, de IdeaPad 110-17IKB vrij te geven. Dit model zal een speciale bieden Radeon R5 M430 GPU.
De spreker van de IdeaPad is boven het toetsenbord onder een klep geplaatst. Het geluid is niets bijzonders. Bas is vrijwel non-existent. Voor een betere geluidskwaliteit, raden wij u een hoofdtelefoon of externe luidsprekers.
De IdeaPad niet veel kracht nodig. Hoewel taken uitvoert, heeft een maximale verbruik van 9 W. Tijdens de stresstest, het stijgt tot 39 W. Na een minuut, de CPU en GPU gasklep en het energieverbruik daalt tot 30 W. De adapter omvat de behoeften van de laptop goed, want het biedt 45 W.
In onze praktische WLAN test, ons script laadt verschillende websites. We gebruiken de "Balanced" power profiel en schakel alle energiebesparing functies van de laptop. De helderheid wordt geregeld tot ongeveer 150 cd / m². De IdeaPad duurt 3:51 uur te wijten aan de relatief kleine 32 Wh batterij.
De Lenovo IdeaPad is een 17,3 inch office notebook, die is gericht op particulieren en kleine bedrijven. De laptop biedt voldoende prestaties dankzij een Kaby Lake processor. Het model wordt nooit te warm of te luid tijdens het stationair draaien. De notebook is uitgerust met een 1 TB harde schijf, maar voor een apparaat van deze klasse, is het belangrijker om sneller laadtijden dan veel opslagruimte. Als u de harde schijf vervangen door een SSD, moet u het openstellen van de hele zaak omdat er geen onderhoud flap. Accu Asus X72J .

Het toetsenbord van de laptop is niet de beste, maar het is aanvaardbaar. De laptop is goed voor stationair gebruik, zoals de levensduur van de batterij, het scherm en de grootte limiet haar mobiel gebruik. Het scherm van de 17.3 inch model is donker en heeft een slechte contrast en kijkhoeken. Wij waarderen de matte oppervlakken.

Lenovo vraagt ​​om een ​​hoop geld voor deze notebook, maar het kan niet aan onze verwachtingen.Op het moment van testen, de IdeaPad is beschikbaar voor 600-700 euro. De Windows 10 Professional-licentie van de laptop duwt de prijs verder, maar dit is een hoop geld voor een kantoor notebook met veel zwakke punten. De laptop heeft slechts een Fast Ethernet poort. Gigabit Ethernet is de standaard vandaag. De garantie is beperkt tot 1 jaar, maar de aankoopprijs van de laptop zou genoeg reden voor een 2 jaar garantie zijn. De ventilator van de laptop kan uiteindelijk op een storend als gevolg van de fluittoon. Tenslotte geval te zwak in bepaalde gebieden.

Voor de categorie 17.3 inch, de Acer Aspire E5-774 is een betere optie. Het toestel heeft een betere FHD scherm, een SSD, een langere levensduur van de batterij en 2 jaar garantie. De koper moet de prijs van een Windows-licentie toe te voegen aan de aankoopprijs van 550 Euro.

Binnenkort zullen we een recensie van het zustermodel, de IdeaPad 110-17IKB vrij te geven. Dit model zal een speciale bieden Radeon R5 M430 GPU.