1 Followers
shenjing

shenjing

nieuwe Accu Voor Asus AP21-T91

Een 2-in-1 in de voetsporen van de MS Surface Pro 4 zal waarschijnlijk worden vergeleken met het. Lenovo's converteerbare kenmerken betere connectiviteit en een betere SSD, maar het scherm en de camera's ontbreken.
Op hun Duitse homepage, Lenovo beschrijft de 12,2-inch IdeaPad miix 510-12ISK als een "krachtige 2-in-1 PC". De nieuwe cabriolet is in wezen een supercharged versie van de miix 700 met een standaard 15 watt processor unit aan boord - de Intel Core i5 6200U (Skylake). Deze mainstream SoC ziet plicht in veel laptops en biedt een zeer fatsoenlijke prestaties. Zelfs sommige gaming laptops zijn voorzien van deze CPU.

Gebruikers die graag een tablet met deze processor zijn geluk: Lenovo maakt het mogelijk. Natuurlijk, de Chinese fabrikant is niet de eerste om dat te doen, zoals Microsoft begonnen met het aanbieden van de Pro oppervlak 4 met een vergelijkbare SoC - de i5-6300U, die in dit geval biedt zoveel prestaties als hij zou in een laptop - eind 2015.

Na het loslaten van de miix 700 met een Core m processor, Lenovo biedt nu modellen met een 15 watt CPU ook. De miix 510-12 voorzien van actieve koeling net als de Surface Pro 4 met dit SoC. Alleen de Aspire Switch Alpha 12 SA5-271-56HM met de vloeistofgekoelde i5 6200U schuwt een fan, maar biedt nog steeds zeer fatsoenlijke prestaties. Accu Asus A32-N50 .

De competitie is goed gepositioneerd over de herziening convertible te nemen - zeker als men bedenkt dat de genoemde Aspire Switch 12 Alpha met dezelfde hardware verkoopt voor 930 Euro (~ $ 1040), maar komt met een QHD-display als een toegevoegde bonus. Lenovo vraagt ​​980 Euro (~ $ 1090) voor hun 2-in-1; het LTE-versie is nog duurder. Dus in welke aspecten is de miix 510 beter? Naast de Aspire Switch 12 Alpha we de Microsoft Surface Pro 4 een waardige concurrent. De Core m convertibles HP Elite x2 1012 G1 , Lenovo IdeaPad miix 700 en Huawei MateBook m5-6Y57 zijn beter geschikt als prestaties reflectorpaaltjes. We zullen ze te gebruiken in onze review om de kloof tussen de Core m systemen en de IdeaPad miix 510-12ISK bepalen.
Lenovo maakt gebruik van een chassis van aluminium - een goede beslissing in ons boek, omdat het de algehele stevigheid toeneemt. De gebruiker zal moeten tevreden stellen met de iets hogere gewicht, maar we liever kiezen voor een hogere stabiliteit en een meer luxe gevoel - zeker gezien de prijs van 1000 Euro (~ $ 1115). De basiseenheid bestaat uit een onderste lade, die wordt afgedekt uit door het scherm naar voren. Het gebied rond de belangrijkste camera (naar achteren gericht) is voorzien van een strook van kunststof die de fans als de antennes (aluminium hier zou het signaal af te schermen) verbergt.

Het apparaat is extreem stijf torsie - rechts, links, en lagere randen weerstaan ​​normale buigen pogingen zelfs met twee handen. De bovenrand is een ander verhaal, de nodige kunststof inzetstuk (WiFi, koeling) veroorzaakt de miix 510 zwakker op dit gebied.

De horlogeband scharnier is superieur aan de vouw-out kickstand de Surface Pro 4 , HP Elite x2 1012 en Acer Aspire Switch Alpha 12 te komen met en houdt de kickstand zeer stevig, terwijl waardoor het vastklikken in de open positie. Slijtage zijn waarschijnlijk niet van plan om een probleem. De twee scharnieren bestaan uit 280 roestvrij staal elementen en laat een maximale openingshoek van 150 °. Dit garandeert een bijna perfecte kijkhoek voor video's, tekstverwerking of bij gebruik van de touchscreen.
De miix 510 maatregelen 9,9 mm zonder en 15 mm met het toetsenbord dock. De Surface Pro 4 maatregelen 8.4 mm. De Aspire Switch Alpha 12 (11 mm) is ongeveer net zo dun, maar met het toetsenbord, de 12-inch converteerbare maatregelen 16 mm. Zowel de HP Elite 1012 x2 G1 (8 mm) en de Huawei MateBook m5-6Y57 (6,9 mm) zijn ontwerp zonder ventilatoren en gemakkelijk de kroon. Gebruikers die willen dat hun 2-in-1 zo dun mogelijk te zijn moet je een ventilatorloze systeem te overwegen.
Miix 510 wordt geleverd met twee USB-poorten - en dat is het dan zo ver als de connectiviteit betreft. Volgens Lenovo, de USB 3.0 Type-C poort ondersteunt Alternate Mode. Naast de vele USB dokken, kan de gebruiker ook aansluiten verschillende adapter kabels (identifier: USB Type C-stekker aan DisplayPort-aansluiting), die het label "DP Alt Mode" dragen. Kostprijs: ongeveer 25 Euro (~ $ 28). De Type-A USB-poort kan andere apparaten (Sleep & Charge) op te laden. Helaas, de miix 510 heeft geen kaartlezer - ook niet MicroSD.
Een snelle Intel Dual Band Wireless-AC 8260 met Bluetooth 4.0 is verantwoordelijk voor de datacommunicatie. De AC module is in staat om hoge overdrachtssnelheden en zelfs beter presteert dan de Dell XPS 13 in dat opzicht. Wij doen metingen onder ideale omstandigheden een meter van de router zonder iets anders verbinden tegelijkertijd. De server is fysiek verbonden via LAN. De achterkant van de miix 510 is voorzien van een Micro-SIM-kaart slot - relevant zijn voor de LTE-versie - zich onder de kickstand. Accu Asus A42-G74 .
Lenovo belooft 'veel plezier bij het nemen van hoge kwaliteit foto's met de 5 MP (2560 x 1440) camera ". Een verheven vordering die de camera er niet in slaagt te leveren, zoals sommige gebieden zijn verre van scherp met veel graan. Scherpstellen werkt echter goed en de kleuren hebben veel contrast. Voor een 4K-tv de kwaliteit is niet goed genoeg, maar voor ebay afbeeldingen of voor vakantie snapshots van de camera is zeker voldoende. Algehele kwaliteit van de 5 MP camera niet helemaal bereikt de door sommigen midrange smartphones normen.

De front-facing webcam (1600 x 900) volgt in de voetsporen van andere, run-of-the-mill webcams met lage resolutie en bijna onbruikbaar beeldkwaliteit.
De doos bevat niet alleen de stroomadapter, maar ook de Active Pen (universeel, ook voor miix 700 / Yoga 900s), die ongeveer 40 Euro (~ $ 45) kost bij aankoop op zijn eigen. Daarnaast heeft de fabrikant biedt de Lenovo 500 2.0 Bluetooth-luidspreker en de Lenovo 500 Extra Bass in-ear hoofdtelefoon als accessoires voor de 12,2-inch convertible.

Lenovo de gebruiker niet zo ver te verlaten als de software is bezorgd en vol vertrouwen vraagt ​​wat ze bieden "toepassingen toegevoegde waarde". De meeste van deze programma's zijn genoteerd op de website van Lenovo, maar we konden ze niet vinden op onze review unit - en misschien is dat een goede zaak. Interessant is de "Lenovo Companion 'biedt tools zoals een hardware-scan hulpprogramma, software-optimalisatie, en systeemupdate.
De garantie op de hardware in Duitsland heeft alleen betrekking op de miix 510 voor een jaar. Lenovo biedt extra garanties op hun website na het serienummer van het betreffende apparaat wordt ingevoerd. Voor onze miix, een upgrade van 2 jaar depot garantie tot 3 jaar in-home service kost 68 Euro (~ $ 75).
Het toetsenbord dock is eenvoudig en snel te typen op dankzij het heldere feedback en de grote toetsen. Bij 1,5 mm de sleutel reizen is vrij kort, maar toch voldoende groot is. De toetsaanslag vast - tenminste zolang het toetsenbord zit op een vlakke ondergrond. De toetsenbordvergrendelingen magnetisch in een tweede stand, die niet beter vanuit ergonomisch oogpunt, maar velen waarschijnlijk liever. Het volledige toetsenbord buigt nu een beetje, maar dat is niet echt zo groot van een deal.

De polssteun en het toetsenbord surround zijn met rubber, die meer dan voldoende slip weerstand biedt. Het toetsenbord is niet verlicht, hoewel Leonovo zegt een backlight is optioneel. Voor de volledigheid: het toetsenbord dock servers als folio case en beschermt het scherm. Accu Asus A42-G75 .

De ClickPad voelt een beetje hout: de reisafstand is zeer kort en het geklik klinken erg hol klinkende en te luid - niet iets wat we zouden willen gebruiken in een bibliotheek. Het toetsenbord is niet helemaal stil, maar geeft net genoeg akoestische terugkoppeling om te helpen bij het typen.

Het kleine oppervlak is niet bijzonder glad. Heel vervelend is het feit dat de pad boven scharniert omhoog, dat is eigenlijk heel typisch voor clickpads. De slagafstand is dus veel groter onderaan. De druk die nodig is voor het klikken op rond het midden van de lijn is vrij hoog en al de klikgeluiden krijgen steeds luider.
Het multitouch scherm is gevoelig voor aanraking zelfs op het randen en reageert nauwkeurig en vloeiend - iets wat we gewend zijn van de meeste touch panels. Vingerafdrukken zijn heel zichtbaar op het glanzende oppervlak wel. De Active Pen helpt in dat opzicht, maar verbetert ook de nauwkeurigheid en maakt een aantal creatieve toepassingen mogelijk in de eerste plaats.

De Active Pen registreert 2048 drukniveaus en is geschikt voor zowel schrijven en tekenen. De gevoeligheid druk bestaat uit de som van de verschillende kantelhoeken bij het vasthouden van de pen. De grafische hulpmiddelen berekent de dikte van de lijn, de randen van de lijn, etc. Dit simuleert de werking van een echte pen op papier, terwijl de naald beweegt op het paneel.
We gaan met de nomenclatuur van Lenovo en noemen het een FHD + panel - maar de 12.2-inch display is voorzien eigenlijk 1920 x 1200 pixels en een corresponderende pixel dichtheid van 186 PPI. Een nadere beschouwing blijkt nog steeds de individuele pixels, maar alleen. Het TFT-scherm ondersteunt 10-vinger multitouch als de Active Pen. AnyPen-technologie - die het gebruik van zo'n beetje alles als invoerapparaat zou toelaten - wordt niet ondersteund.

Helaas, het panel IPS gebruikt PWM 125 Hz vanaf helderheid van slechts 90% en lager. Gevoelige gebruikers kunnen hoofdpijn of problemen met hun ogen.

De helderheid van 324 cd / m² ligt in de lijn wat we zouden verwachten en net onder het gemiddelde in vergelijking met de concurrentie. De Microsoft Surface Pro 4 en Huawei MateBook met 400 en 425 cd / m² zijn duidelijk helderder, echter. De contrastverhouding van 924: 1 is ook slechts gemiddeld, maar zeker niet de moeite waard klagen over. Licht bloeden is vrij kleine met kleine heldere gebieden op de onderste rand. Accu Asus AP21-T91 .
Het display kan geen betrekking hebben op de sRGB en AdobeRGB kleurruimten - de meeste concurrenten tarief hier beter. De MateBook in het bijzonder staat met 100% sRGB dekking, maar foto-editors zijn waarschijnlijk gaan om gelukkig met een Core m machine te zijn. Daarom onze knik gaat naar de Microsoft Surface Pro 4 hier, waar ook de hoogste resolutie (2736 x 1824 pixels). Dekking van de referentie-kleurruimten is van belang voor gebruikers die van plan zijn over het afdrukken van hun werk, want het is belangrijk om alle kleuren die zal eindigen op de uiteindelijke afdruk te zien. Met relatief hoge DeltaE-afwijkingen van 9,5 en 6,5 kunnen we niet zeggen dat de kleur prestatie is bijzonder indrukwekkend. Zoals verscheept, het paneel miix 510 heeft een uitgesproken blauwachtige tint. Een kalibratie zorgt dat - maar natuurlijk niet alle toepassingen een foto-spectrometer thuis. De kleur profiel gekoppeld boven moet ten minste een beginpunt.