1 Followers
shenjing

shenjing

Kopen Accu voor Asus A32-K72

Asus omgaat met haar 12,5-inch Transformer Book naar Intel's Skylake generatie en installeert ook een tweede batterij in het toetsenbord dock. Dit geeft de nieuwe Transformer Book langer uithoudingsvermogen. Echter, de nieuw verworven prestaties kan niet echt worden benut.
Asus presenteert de vernieuwde Transformer Book T302CA dat is een laptop, tablet en notitieblok in één. Het beeldscherm kan worden verwijderd uit het toetsenbord dock zodat de inrichting kan worden gebruikt in tabletwerkstand. Om dit mogelijk te maken, alle belangrijke componenten zijn in de tableteenheid. Hier vinden we een efficiënte Intel Core m3 CPU, 8 GB werkgeheugen en een 128 GB SSD. Het keyboard dock beschikt nu ook een belangrijke upgrade: Naast de twee extra USB-poorten, een tweede accu is binnen. De meegeleverde stylus kunt schrijven en het maken van aantekeningen digitaal als dat nodig is. Momenteel is de fabrikant vraagt ​​rond 860 euro (~ $ 934) voor het hele pakket.

We zijn benieuwd naar de verschillen ten opzichte van Asus Transformer Book T300 Chi die we eerder had getest, en zullen we herhaaldelijk opnemen in onze test. Bovendien strijdende producten, zoals HP Pavilion x2 , niet worden weggelaten. The Pavilion x2 is beschikbaar voor een startprijs van 700 Euro (~ $ 760). Acer Aspire Switch 12S is ook opgenomen in deze ronde. Natuurlijk, cabrio's op basis van een ander ontwerp, zoals HP Spectre x2 en Huawei MateBook , zal ook deelnemen aan deze groep.
De Transformer Book komt in de volgende ronde terwijl de aantrekkelijke uitstraling en hoogwaardige keuze van de materialen. De zwarte aluminium behuizing ziet er zeer robuust en stevig gebouwd. Buiten dat, chroom-gekleurde hoogtepunten versieren de randen. De mat oppervlak is zeer gevoelig voor vingerafdrukken.

Zoals gebruikelijk, wordt de tableteenheid aangemeerd in het toetsenbord via een magnetisch mechanisme. De iets te kleine openingshoek van 130 ° is niet veranderd in de nieuwe versie. Hoewel de review-exemplaar maakt een zeer solide en langdurige indruk, de tablet-apparaat heeft te veel beweging bij het openen. Het is alsof de scharnieren van een laptop zijn wat ouder en dus nogal wankel. Een ander negatief punt dat moet worden genoemd: De toetsenbordschuiflade elektrisch geladen in de AC modus. Een intense prikkeling wordt gevoeld bij het gebruik ervan. Dit fenomeen is aanwezig in veel andere laptops (zoals Apple's MacBooks). Accu Asus N75S .
Of het nu in tablet of laptop-modus, de geringe hoogte van maximaal 2,03 cm (~ 0,8 in) en zijn aangename gewicht van 1480 gram (~ 3.3 lb) kenmerken de Transformer Book. De gewichtsverdeling is normaal voor een cabriolet en dus nogal-tablet gericht. Ter vergelijking: Het toetsenbord dock weegt 700 gram (~ 1,5 lb) en de tablet-eenheid 780 gram (~ 1,72 lb). Door de tweede accu, is het zwaarste en dikste model in onze vergelijking.
Met slechts twee USB 3.1-type C havens in de tablet en twee USB 2.0-poorten in het dok, de reikwijdte van de interfaces zijn vrij mainstream. Een van de USB-poorten van de tablet moet worden gebruikt voor het opladen. Opgemerkt moet worden dat het wel uit welke poort hier wordt gebruikt. Het systeem zal de gebruiker waarschuwen wanneer de verkeerde poort wordt gebruikt en een andere poort moet worden gebruikt voor het opladen.

Alle poorten bevinden zich aan de achterkant stippellijn Zo behoeven aangesloten kabels het voorste gedeelte van het bureau belemmeren. Helaas, de combo audio-aansluiting is ook hier. Dit kan een probleem zijn, vooral wanneer u een hoofdtelefoon met kortere kabels.

Een van de USB-poorten van de twee tablet ondersteunt directe DisplayPort adapter. Daarom is een USB type-C-adapter om de gewenste video-out volstaat (prijs: ong. 20 euro / ~ $ 22).
Intel Dual Band Wireless-AC 9260 AC 2x2 module is geïnstalleerd voor draadloze communicatie. Dankzij MIMO 2x2, de Wi-Fi-adapter zendt een snelheid tot 650 Mbit / s (bruto). We gemeten gemiddelde snelheid van 480 Mbit / s (max. 503 Mbit / s) tijdens een alledaagse client-verbinding. De gemiddelde 583 Mbit / s (max. 628 Mbit / s) als de server kwam heel dicht bij de bruto tarieven. Ter vergelijking: de goedkopere HP Pavilion x2 wist alleen 230-260 Mbit / s in ons scenario.

Asus heeft de Transformer Book uitgerust met een 720p front-facing camera voor video-conferencing. Kleuren en helderheid niveaus voldoende gereproduceerd. Echter, een intens beeldruis zichtbaar.
Niet vanzelfsprekend: Asus heeft een USB type-C-naar-USB 3.0-adapter en een bijbehorende stylus voor de review-exemplaar opgenomen. Echter, zullen de gebruikers die liever internetverbindingen via een Ethernet-poort moeten investeren ongeveer 30 euro (~ $ 33) voor. Een van de twee USB Type-C-poorten maakt het mogelijk rechtstreeks aansluiten van een externe monitor. Een bijpassende USB type-C-naar-HDMI, VGA en DisplayPort kost ongeveer 20 euro (~ $ 22).

Helaas worden er geen onderhoud luiken geïnstalleerd. De batterij kan niet worden verwijderd zonder gereedschap. De tablet apparaat heeft geen toegankelijke schroeven, waardoor eindgebruikers van het nemen van een kijkje binnen. Accu Asus A32-N56 .

De Transformer Book T302CA wordt geleverd met een garantie van 24 maanden met een pick-up & return service omvat. Andere fabrikanten, zoals HP bieden alleen een 12-maanden garantie op de Pavilion x2 .
Een zwarte chiclet toetsenbord dat is uitgerust met een tweede batterij geïnstalleerd in het toetsenbord dock van de nieuwe versie. De vergelijking met onze eerder geteste model al snel blijkt dat het is in principe hetzelfde toetsenbord eenheid. Nogmaals, we zijn blij met de heldere feedback. De daling is iets te kort, en er is nog geen toetsenbord backlight. De fabrikant een druppel van 1,5 mm (~ 0,06 in). De converteerbare zal volstaan ​​voor incidenteel office taken.

Asus heeft ook geïnstalleerd de relatief kleine touchpad, dat bekend is van de T300 . De oppervlakte van slechts 8,6 x 4,7 cm (~ 3.4 x 1.8 in) maakt comfortabel gebruik nogal onhandig. We hadden soms problemen met het invoeren van fijne inputs omdat de muiscursor gesprongen. We bedoelen gebaren als typisch drie vingers bewegingen die de taak te openen. Bovendien, het scrollen door websites met behulp van twee-vingerbewegingen worden gedetecteerd en goed uitgevoerd. Het touchpad is bevredigend voor incidenteel gebruik in laptop modus. Een USB-muis wordt aanbevolen voor langdurig gebruik.
Wij zijn bekend met de meegeleverde stylus uit diverse andere tablets, zoals de Dell Venue 8 of de Acer Aspire Switch 12S . Het werkt met een AAAA batterij en heeft twee ingang knoppen. Zijn uiterlijk en gevoel zijn zeer vergelijkbaar met die van een normale pen. Echter, de gewichtsverdeling is niet zo evenwichtig. De reden hiervoor is dat de batterij in het achterste deel.

Het scherm detecteert de stylus op slechts een paar millimeter boven het en reageert snel om aan te raken. Zelfs meerdere drukpunten worden geïdentificeerd. Vergeleken met het oppervlak series, typografie is niet zo fijn en kleine oneffenheden zichtbaar. Als het apparaat is bedoeld als vervanging voor een notitieblok, moet een andere inrichting worden gekozen. Het maken van occasionele PDF aantekeningen of het typen is geen probleem.
Nogmaals, kan de gebruiker kiezen tussen een Full HD of WQHD paneel. De 1920x1080 pixel scherm in ons geval heeft een indrukwekkende helderheid van 364 cd / m². Dit is echter niet ongebruikelijk in vergelijking met de concurrenten. Huawei MateBook , bijvoorbeeld, is ongeveer 60 cd / m helderder.

De verlichting van 88% bevredigend. Acer Aspire Switch 12S is iets beter met 92%. Een positieve noot: Noch PWM flikkeren noch troebel waren waarneembaar.
Het contrast van 1184: 1 leidt tot een rijke zwarte kleur die zichtbaar is, met name in donkere videobeelden.

We bepalen de kleur en grijstinten verschuivingen met de Calman analyse. De DeltaE afwijking in grijstinten niveau is 4,27 en 4,78 in de kleuren. Een lichte blauwachtige tint zichtbaar in grijstinten. Accu A32-K55 .

De gemeten kleurtemperatuur van ruimte dekking is niet genoeg om ofwel de sRGB (65%) of de AdobeRGB ruimte (42%) volledig te bedekken. Dit is echter vooral van belang voor professioneel gebruik.
Dankzij een voldoende hoge helderheid, kan de converteerbare gebruiken bijna onvoorwaardelijk in de schaduw. Toch moet direct zonlicht op de glanzende scherm worden vermeden.
De inhoud van het scherm van de review-exemplaar kan worden bekeken vanuit vrijwel elke hoek, die het gevolg is van de geïnstalleerde hoogwaardige IPS-paneel. Echter, de maximale openingshoek van 130 ° is een beetje te krap voor het gebruik van de laptop-modus op de schoot.
De 12,5-inch converteerbare wordt aangedreven door een Intel Core-processor m3. Naast 8 GB DDR3-geheugen en de ingebouwde 128 GB SSD, moet het genoeg stroom voor conventionele kantoor en multimedia toepassingen. De efficiënte processor kan nauwelijks een hoge reserves voor veeleisende software. Een grotere, 256-GB solid-state drive kost 140 Euro (~ $ 152) meer. Gebruikers die niet alleen meer opslagruimte, maar ook meer rekenkracht nodig zou kunnen overschakelen naar de M7 model voor 1200 euro (~ $ 1303). Net als bij de T403-serie, een WQHD moet worden aangeboden eventueel in de toekomst. Echter werden prijzen niet bekend was op het moment van publicatie.
Intel's Core m3-6Y30 verwerkingseenheid klokken op 900 MHz. Beide cores totaal kloksnelheid tot 2,0 GHz bereiken. De processor van de Skylake generatie wordt normaal de voorkeur voor tablets en convertibles. We maken gebruik van Cinebench R15 om zijn prestaties te bereidheid te testen. Het geklokt op een constante 2.0 GHz na de koude start, en dus ook de review-exemplaar haalt een goede score van 209 punten (multi-test) zoals verwacht. HP Pavilion x2 haalt iets meer met 217 punten. HP Spectre x2 had duidelijk een harde tijd zoals die van zijn score van slechts 172 punten.

Echter, dit is misleidend: We voerden de test meerdere malen en de kloksnelheid gedaald tot een gemiddelde van 1800 MHz direct na de tweede test. De score viel nog verder naar 180-190 punten na een paar runs.

Volgens onze database, kan een performance boost van 5 tot 20% worden verwacht bij de keuze voor de duurdere model gebaseerd op Intel's Core m7-6Y75-CPU .

De kloksnelheid varieerde tussen 1500 en 1700 MHz batterij modus en heeft dus een lagere prestaties te verwachten. Een score van slechts 120 punten werd hier gerealiseerd.

Meer vergelijkingen met betrekking tot de verschillende types processor kan gevonden worden in onze vergelijking van mobiele processors (CPU benchmarks) .
Componenten die korte responstijden te garanderen, worden voornamelijk geïnstalleerd in de Transformer Book. We vonden ook de werksnelheid. We maken gebruik van PCMark 8 voor een objectieve analyse van de prestaties van het systeem. De review-exemplaar is op gelijke voet met zijn rivalen met 2767 punten in de Home-Score. Geen wezenlijk verschil bestaat in vergelijking met de voormalige Transformer Book T300 Chi .
De opslagcapaciteit van 128 GB in onze review-exemplaar komt in de vorm van een SSD van Samsung. Zoals eerder vermeld, kan een 256 GB SSD worden geconfigureerd voor een extra 140 euro (~ $ 152). Volgens de website van de fabrikant, zelfs een 512 GB optie bestaat, maar de prijs is nog niet vermeld. Accu Asus A32-K72 .

Een blik op de sequentiële leessnelheden van 481 MB / s in de AS SSD benchmark-maakt een prettige indruk op het eerste. Echter, de vrij slechte write snelheden tot 130 MB / s ruïnes het. Alle rivalen te komen tot een betere schrijfsnelheid. Zelfs de vorige generatie van de Transformer Book overtreft gemakkelijk 200 MB / s.
Zoals normaal voor cabrio's gebaseerd op Intel's Core m processors, de processor geïntegreerde Intel HD Graphics 515 wordt grafische eenheid die wordt gebruikt. Aangezien zij geen eigen grafisch geheugen, moet het geheugen van de processor delen. Dit werkt in dual-channel mode, waardoor het mogelijk is voor de grafische kaart om een ​​veel betere prestaties te bereiken. Volgens de specificatie vel kloksnelheden tot 1000 MHz mogelijk. In ons geval slechts bereikt 800 MHz hoogstens. De review-exemplaar bereikte tot 1084 punten in de 3DMark 11 benchmark-(graphics: 988 punten). Gewezen op de zeer instabiele prestaties "tot", die voornamelijk door het temperatuurverloop. De review-exemplaar volbrengt slechts rond 760 punten na een aantal runs (graphics: 678 punten).

In vergelijking met de scores van de rivalen, de uitkomst is verwoestende. Ondanks dezelfde grafische eenheid, HP Pavilion x2 behaalt een aanzienlijk betere score van 1133 punten. Zelfs de voorloper van onze Transformer Book heeft geen slechter uitzien met 973 punten.

Wij verwijzen naar onze benchmark-grafiek van de huidige laptop grafische kaarten voor meer vergelijkingen en de benchmark resultaten.
Om een ​​goede game-ervaring zonder grote verlies van FPS, moet men houden om oudere klassieke games. Games van de afgelopen jaren nauwelijks soepel verloopt of alleen bij gebruik van minimale instellingen.
Noch een fan of een mechanische aandrijving is geïnstalleerd in de slanke Transformer Book. Bijgevolg heeft de converteerbare produceert geen lawaai.
Temperatuurontwikkeling De tablet apparaat altijd binnen de perken. Idle temperaturen van slechts beneden 25 ° C (-77 ° F) te verwachten. Hoewel de achterkant opgewarmd merkbaar, terwijl we samen met het apparaat, heeft zij niet interfereren met het gebruik ervan. We maten een temperatuurverhoging tot 39 ° C (~ 102 ° F) tijdens belasting, vooral op het gebied van het stopcontact. HP Pavilion x2 krijgt veel warmer met maximaal 50 ° C (~ 122 ° F), en Huawei MateBook kan ook opwarmen tot 46 ° C (~ 115 ° F) in sommige gebieden. Zelfs Asus Transformer Book T300 Chi hoger is dan de temperatuur van de nieuwste cabriolet met 43 ° C (~ 109 ° F).

Tot slot, onderwerpen we de review-exemplaar van een lading scenario en observeer de klokfrequenties binnen. We maken gebruik van de programma's FurMark en Prime95 voor. Zelfs vanaf het begin, de kloksnelheid gedaald tot 1000 MHz. Een korte tijd later, berekend onder de basis klok op 600 MHz. De review-exemplaar kan zijn volledige potentieel niet halen, zelfs na het stoppen van het scenario. 3DMark 11 bereikte slechts 729 punten. Het duurde enige tijd voordat de behuizing en dus ook de review-exemplaar afgekoeld en bereikte zijn volle score weer.
Zoals onderstaande grafiek illustreert, de 12,5-inch converteerbare ontbeert volume. Het gemiddelde ligt op slechts 57,4 dB (A) (piek: 67,6). De slanke review-exemplaar kan ofwel niet bassen te produceren. Over het geheel genomen is de muziek duidelijk en zonder vervormingen gespeeld. Voices in het bijzonder geluid luid en duidelijk. Gebruikers die af en toe een YouTube-video moet worden voldaan. Toch moet externe apparaten of een koptelefoon worden gebruikt voor series en films.
Zoals gebruikelijk voor de geïnstalleerde onderdelen, het stroomverbruik laag is. Tijdens het stationair draaien, verbruikt 3,7-8,2 watt. Acer Aspire Switch , bijvoorbeeld, moet 6,3-12,3 watt in deze staat. De maximale belasting stroomverbruik klimt tot 18,6 watt. Accu Asus A32-K53 .

De meegeleverde 45-watt voeding dekt gemakkelijk dit verbruik range en heeft zelfs reserves voor het gelijktijdig opladen van de keyboard dock en tablet-eenheid.
Asus heeft zowel de tablet en het toetsenbord dock met een batterij elk van de levensduur van de batterij te verhogen uitgerust. Een twee-cel-polymeer batterij met 38 Wh is in de tablet. De batterij van de dock heeft een capaciteit van 39 Wh. Volgens de fabrikant, de gecombineerde levensduur van de batterij is 15 uur. De tablet batterij kan alleen acht uur van surfen op internet te beheren. We willen deze specificaties te controleren en te onderwerpen aan de review-exemplaar tot drie testscenario's.

In de eerste plaats willen we de maximale looptijd te bepalen. Wij initiëren van een script te lezen met behulp van minimale helderheid en Windows energiebesparende profiel. De review-exemplaar overgeschakeld naar stand-by na bijna 18 uur. Dit overtreft de voorganger met bijna zes uur. Geen andere vergelijking apparaat komt zelfs dicht bij dit resultaat.

Het surfen op internet de tijd is bijzonder interessant. We simuleren regelmatig gebruik internet met gemiddelde helderheid. De review-exemplaar duurde een verbazingwekkende 13,5 uur in de laptop-modus. Dit zal zelfs de langste werkdag mogelijk te maken. De levensduur van de batterij daalde drastisch tot slechts 5 uur en 20 minuten in de tablet-modus. Zo kunnen we de verklaring van de fabrikant dat een tablet looptijd van acht uur in het specificatieblad zegt niet bevestigen.

Tot slot kijken we naar de kleinst mogelijke uitvoering. We zetten de helderheid op maximum en het gebruik van Windows 'high performance profiel hier. De review-exemplaar wordt afgesloten na zes uur. Aangezien de vergelijking apparaten niet voorzien van een tweede accu, hun runtimes zijn gewoonlijk minder dan 2,5 uur.
Asus werkt de gevestigde Transformer-serie met de nieuwe Transformer Book T302CA. De focus is de sprong naar Intel's Skylake generatie en de nieuwe batterij in het toetsenbord dock.

Niet veel is veranderd in termen van uiterlijk: De aluminium behuizing maakt een hoogwaardige indruk. Helaas is bijzonder gevoelig voor vingerafdrukken en het scharnier te veel beweging. De geïnstalleerde input devices zijn voldoende voor incidentele kantoorwerk. We zouden wensen voor verbetering touchpad grootte. Een helder scherm voor het gebruik van het apparaat in heldere omgevingen is bijzonder belangrijk. De lichte IPS-paneel niet deze verbintenis dwarsbomen. Zoals bij veel moderne tablets die voorzien zijn van soortgelijke apparatuur, is een ventilator voor het afvoeren van restwarmte niet geïnstalleerd. Daarom kan de review-exemplaar nooit zijn volledige capaciteit te halen consequent. Echter, deze prestatie beperkingen zelden of slechts tijdelijk buiten benchmarks en games komen. De tweede accu in het toetsenbord dock is bijzonder nuttig. Het verhoogt de levensduur van de batterij aanzienlijk. Echter, kan de levensduur van de batterij van de review-exemplaar van te concurreren met de vergelijking apparaten, zelfs zonder het toetsenbord dock.

Asus presenteert een cabriolet is dat een geschikte metgezel dankzij de hoge kwaliteit van de keuze van de materialen en de levensduur van de batterij. Accu Asus A42-G73 .

Het is ook een interessant apparaat voor de universiteit en de school dankzij de stylus invoeren en de prijs. Rivalen als HP Pavilion x2 zijn iets goedkoper en net zo goed. Kopers moeten kijken naar cabrio's met een kickstand wanneer de converteerbare vaak wordt gebruikt in de tablet-modus. Het succes getest HP Spectre x2 12 is een goede vertegenwoordiger hier.