1 Followers
shenjing

shenjing

vervanging Accu Voor Dell Latitude E6500

Xiaomi levert haar eerste product in de notebook veld met de Mi Notebook Air. De Chinese fabrikant heeft geen dingen te doen in een kleine manier en wil spelen in een competitie met gevestigde concurrenten. U kunt lezen in onze uitgebreide testen beoordeling of de parvenu een dergelijke prestatie kan uitvoeren of niet.
Het feit dat een nieuwe speler op de laptop markt heeft wel schaarste waarde. Immers, de pc-markt de algehele krimpen, wat betekent dat de lage verkoop zijn geconcentreerd dan steeds minder fabrikanten - ook nu nog een overname van PC operatie Fujitsu's door marktleider Lenovo staat ter discussie.

inzendingen markt door Huawei (met MateBook) en Xiaomi worden zeer gewaardeerd, zelfs al zijn ze handelt in strijd met de trend. Ook kan deze nieuwe deelnemer op de markt in beweging te krijgen door het verhogen van de concurrentie. Toch moet men zeggen dat Xiaomi en Huawei koos voor specifieke takken van de pc-markt voor hun inzendingen. Huawei koos voor de 2-in-1-tak en Xiaomi koos voor de sector voor slanke Ultrabooks. Deze markt velden kan waarschijnlijk bieden de beste groeimogelijkheden.

Concentreer op de Xiaomi apparaat: Xiaomi is een zeer succesvolle fabrikant in de smartphone markt die echter regionaal geconcentreerd in China. Xiaomi's business model bestaat uit het aanbieden van zo goed apparaten mogelijk tegen lage prijzen aan de concurrentie, dus lage of zelfs geen winst onderbieden van hardware aankopen wordt geaccepteerd. Deze strategie bleek groot succes in de smartphone markt, in ieder geval tot 2015, toen Xiaomi verzwakte een beetje. Nu dat succes kan worden herhaald in de pc-markt met de hier beoordeeld Mi Notebook Air.

Als we spreekwoordelijk beschouwen eerste werk Xiaomi, is er natuurlijk geen eerdere apparaat aan op de Mi Notebook vergelijk Air 13.3 met. De laptop heeft een kleinere broer in de vorm van de Mi Notebook Air 12,5. Deze is uitgerust met een Y-klasse CPU (TDP 4,5 W). De hier geteste 13,3-inch model in vergelijking heeft de sterkere processors van de U-klasse (TDP 15 W). Noch apparaat officieel beschikbaar in Duitsland, zoals bij de smartphones Xiaomi gericht op de Chinese thuismarkt. Het is mogelijk om ze al te importeren (met inbegrip van alle betrokken als de Mi Air niet een CE-label hebben risico's, zie ook ons artikel met het onderwerp Import uit China ), bijvoorbeeld via de importeur Trading Shenzhen. Vanaf daar ook bestelde ons testmodel wat overeenkomt met de enige configuratie van de Mi Notebook Air 13,3 beschikbaar op bestelling i5, 256 GB SSD en 8 GB RAM. De hele zaak kan worden gekocht voor 867 euro (~ $ 942, zonder douane / kosten of verzendkosten import!).
"Plain." Dit woord beschrijft het ontwerp van de Mi Notebook Air best. Om een ​​strakke design van de fabrikant zelfs zo ver om te doen zonder het logo op het beeldscherm gaat maken. Slechts een klein, zilveren Mi-logo wordt geplaatst onder het beeldscherm. Ook de kenmerken van interfaces opgegeven op. Afgezien van dat, het ontwerp is heel toepasselijk, maar ook een beetje niet origineel. Je hoeft geen expert te zijn om gelijkenissen met de MacBook ontwerp van Apple's te herkennen zijn; Xiaomi heeft hier geen grote risico's nemen. Accu Dell Latitude E6400 .

De hele zaak is, met uitzondering van de relatief dunne beeldscherm frame, zilverkleurig. Samen met het touchpad is het enige deel van de behuizing die niet is vervaardigd uit aluminium omdat een ruit gelegen tegenover het beeldscherm. In termen van de stabiliteit van de zaak kan zeker overtuigen, het is gebouwd in een unibody design. Noch de polssteun, het toetsenbord gebied noch de bodem kan aanzienlijk worden geduwd in de relatief dunne beeldscherm kan een beetje worden vervormd door een draaiende beweging.; Niettemin, de stabiliteit op dit gebied algemeen ook een hoog niveau. Zelfs maar te kijken naar de haptische is er niets aan te geven, het apparaat voelt alsof het is van hoge kwaliteit.

Ten aanzien van het scharnier, het ontwerp is duidelijk: Het heeft een scharnier dat over bijna de hele zaak breedte neemt, precies zoals de Apple MacBook. Het scharnier kan een maximale openingshoek van ca. 130 ° dat is een beetje beperkt in vergelijking met een aantal andere notebooks (bijvoorbeeld Dell Latitude, Lenovo ThinkPad). Daarnaast wordt de Xiaomi scharnier goed aangepast en het deksel display kan worden geopend met één hand. In hobbelige omgevingen, bijvoorbeeld op een trein, het display schudt een beetje. Over het algemeen, het scharnier heeft wel de coverdisplay onder controle hoor.
De Mi Notebook Air 13 is een relatief compact apparaat, dankzij het dunne scherm frames. Het is slechts iets groter dan de meer compacte XPS 13 die nog kleiner scherm frames - dus de camera van de Xiaomi apparaat is niet gericht op te zoeken je neus. De MacBook 12 is nog compacter en lichter maar tegelijkertijd biedt zwakker hardware, hier de 12,5-inch versie van de Mi Notebook Air kan eerder een goede concurrent.

Xiaomi levert een stevige koffer die niet hoeft te verbergen van de concurrentie. Er is niet echt iets te bekritiseren. Het zou leuk om te kunnen om het scherm verder en het display frames openen kleiner zou kunnen zijn, maar dat is geen echte kritiek, meer een "het kan nog beter" commentaar.
De Mi Notebook Air heeft niet alleen een eenvoudig ontwerp, maar heeft ook een eenvoudige connectiviteit. uitrusting van het apparaat wordt bewaard tot het absolute minimum, terwijl het zou kunnen, natuurlijk, nog radicaler. Net als de meeste retail Ultrabooks, doet de Mi Notebook Air niet over een Ethernet-poort. We hebben ook helaas missen een SD-kaartlezer, in tegenstelling tot Ethernet is dit iets wat de competitie kan verstrekken.

Er is niets negatiefs te zeggen over de haven plaatsing. Ze zijn allemaal geplaatst aan beide zijden van het achterste deel dat geen problemen bij de werking van de muis, ongeacht veroorzaken of de gebruiker rechts- of linkshandig. De USB-poorten kan een klein probleem zijn: Het kan moeilijk zijn om een ​​groot USB-apparaat aan te sluiten bij gebruik van de HDMI-poort om het apparaat op te laden. Niet echt een probleem hoor.

Het apparaat kan worden opgeladen via USB type C. De USB type C aansluiting is verondersteld te worden gebruikt voor monitors.
De draadloze communicatiemodule in de Mi Notebook Lucht wordt door Intel. De Intel 8260 AC is een van de meest geïnstalleerde WLAN-kaarten als het gaat om duurdere notebooks en moet vertrouwd te veel van onze lezers. De kaart wordt hier geïnstalleerd met twee antennes. Een benchmark vergelijking blijkt dat de 8260 levert een goede prestatie, is er niets te verklaren. Geen afwijkingen gevonden in termen van praktisch gebruik, de verbinding was stabiel gedurende de gehele test.
De laptop wordt geleverd met nauwelijks accessoires dan een standaard Chinese stroomkabel. Een adapter is aangesloten. Voor een meerprijs, Trading Shenzhen zet in een USB-stick met een Duitse versie van Windows 10 Huis dat als het besturingssysteem, dat is natuurlijk, in het Chinees kan worden geïnstalleerd.Accu Dell Latitude E6410 .

Er zijn geen dockingoplossingen of iets dergelijks voor de Mi Notebook lucht, of helemaal via USB. Het is de vraag of deze echt nodig is voor persoonlijke apparaten. Apparaten zoals de XPS 13 hebben compatibele docks maar dankzij 3 aansluitingen Thunderbolt. Niet een enorm tekort, maar het zou mooier zijn, uiteraard, met een Thunderbolt-aansluiting 3.

Voor de Mi Notebook Air moet gemakkelijk te openen. Echter, Xiaomi gebruikt Torx-schroeven in plaats van de meer gebruikelijke Phillips schroeven. Dit kan leiden tot een probleem en het heeft gedaan voor ons, wij waren niet in staat om het testapparaat te openen. In dit opzicht andere testers nam reeds nader in de Mi Notebook Air . Zodra de basisplaat wordt verwijderd, wordt toegang verleend tot de batterij, ventilatoren (eenvoudige reiniging mogelijk) en de SSD. De M.2-SSD kan eenvoudig worden vervangen door een grotere. Op de top van dat de Mi Notebook Air biedt een tweede vrije M.2-poort om een ​​tweede M.2-2280 SSD retrofit. Geheugen en CPU gesoldeerd op en daarom alleen uitwisselbaar met een nieuw moederbord.

Omdat de Mi Notebook Air wordt aangemerkt als een import inrichting in Duitsland, de garantie is geen eenvoudige kwestie. Toch Trading Shenzhen biedt wel een garantie van 12 maanden op zijn eigen. Als er storingen optreden in die tijd kun je in ieder geval contact met hen opnemen.

We moeten ook vermelden dat de Xiaomi Mi Notebook Air een CE-label heeft. De mogelijke gevolgen zijn samengevat in dit gedetailleerde artikel voor iedereen die meer wil weten.
Xiaomi installeert een zes-rij toetsenbord in de chiclet-stijl. De toetsen hebben een zilveren kleur en glad oppervlak, de belettering is zwart. Het merendeel van de toetsen hebben een standaard grootte, met betrekking tot het hele toetsenbord is iets minder breed dan de algemene norm. Dit betekent dat de toetsen rechts zijn minimaal kleiner, die niet echt uitspringen. De verticale pijltjestoetsen zijn enigszins vervelend als ze samen worden geperst.

De typegevoel van de toetsen is heel mooi. Typisch voor Ultrabooks, de belangrijkste daling is relatief laag; de toetsaanslag is fris dan zacht. Het toetsenbord is niet hard en niet op vanwege de unibody zaak.

Het toetsenbord een achtergrondverlichting met één helderheidsniveau. Het wordt automatisch uitgeschakeld wanneer het apparaat niet wordt gebruikt, dat is handig. Tik op een toets weer ingeschakeld.

Een ander punt om te worden genoemd: het toetsenbord is een US-toetsenbord in de QWERTY-layout. Op dit moment, de Mi Notebook Air is niet beschikbaar bij een Duits QWERTZ-lay-out die een negatief punt om een ​​aantal Europese kopers zou kunnen zijn.
Nogmaals, Xiaomi is gericht op Apple's design. Het touchpad is een ClickPad, wat betekent dat de muisknoppen zijn geïntegreerd in het touch gebied. De ClickPad is gemaakt van glas en heeft een uitstekende glij-kwaliteit.Accu Dell Alienware M11x .

In het algemeen, het touchpad werkt echt goed. Met een uitstekende precisie en respons gedrag, zijn multitouch gebaren betrouwbaarder geregistreerd in vergelijking met veel andere Windows-touchpads. Een reden daarvoor kan het feit dat het touchpad is een te zijn Microsoft Precision Touchpad. Precision touchpads worden verondersteld bijzonder ontvankelijk te zijn en gemakkelijk te bedienen, net als een modern multitouch scherm zou moeten zijn - en dat is inderdaad het geval.

Het klikmechanisme zelf overtuigt ook. ClickPads zijn vaak wankele in goedkopere apparaten en geluid hol. Niet hier. Echter, wordt de nauwkeurigheid van speciale toetsen niet gehaald met volle teugen.

Een probleem dat zich heeft voorgedaan tijdens de test: De rechter klik werkte niet op de onderkant rechterkant van het scherm. We gaan uit van een bestuurder mislukking zou de reden voor zijn. De rechter klik met twee vingers werkte perfect.
De Mi Notebook Air 13 is beschikbaar met slechts één display-versie. Een 13,3-inch Full HD IPS-scherm is geïnstalleerd. Deze LC-display met LED-licht is een Samsung product met het modelnummer LTN133HL09-M01. Aangezien het komt van Samsung is het waarschijnlijk een PLS-type paneel. Hoewel het paneel zelf is mat, het scherm is glanzend te wijten aan een edge-to-edge glazen plaat. Xiaomi niet een vleugje optie aan te bieden.

Helderheid van het beeldscherm is aangegeven bij 300 cd / m². Niet alleen het scherm te bereiken dit cijfer, maar het is dan ook het maximum van 347 cd / m² aanzienlijk. De gemiddelde snelheid ligt op ongeveer 333,7 cd / m² - ook veel hoger dan 300 cd / m². Echter, de helderheid is niet gelijk verdeeld: Het onderste gedeelte lijkt donkerder en het scherm nauwelijks bereikt 300 cd / m². Maar dit leek niet opvallend in de persoonlijke toets. Met betrekking tot de achtergrondverlichting bloeden, het display toont wel een beetje bloeden. De bijgevoegde foto toont het effect op een enigszins overdreven vorm; het bloeden is eigenlijk niet merkbaar, zelfs niet op een donkere inhoud display. Het beeldscherm slechts een lage PMW-frequentie (50 Hz) wanneer de helderheid wordt verminderd tot 30% of minder. Zelfs met een voorkeur hoger tarief hier, moet dit geen probleem voor de meerderheid van de gebruikers.

Een directe vergelijking met de concurrentie niet slecht blijken te zijn voor het display. Het strekt op hetzelfde niveau als de uitstekende Full HD IPS scherm dat is geïnstalleerd in de XPS 13 . De QHD scherm (2560x1600) van de MacBook Pro 13 heeft ook een zeer vergelijkbare kwaliteit.
subjectief gezien, het scherm is uitstekend. De kleuren lijken erg levendig en zwart lijkt bijna als een echte zwarte. Deze indruk werd bevestigd door de gemeten contrast van 1285: 1. De geïnstalleerde Samsung panel zeker concurreert in een hoge competitie. Alleen een OLED-display zou aanzienlijk beter zijn. De focus is goed. Het vermijden van problemen met scaling, de grootte is ideaal voor Full HD ook al scherpere met een hogere resolutie zijn.

goede prestaties van het scherm wordt aangevuld met een goede dekking van de kleurruimte. Semi-professionele beeldbewerking is mogelijk dankzij een 95% sRGB-dekking.
Als gevolg van de glanzende scherm oppervlak, buiten gebruik is beperkt. Dankzij de relatief hoge helderheid, gebruik in de schaduw of op bewolkte dagen is geen probleem als de reflecties worden genegeerd door de gebruiker. Alleen in direct zonlicht is het echt moeilijk om iets te herkennen op het display. Een mat scherm, net als geïnstalleerd op Dell XPS 13 met Full HD , zou wenselijk zijn. Accu Dell Latitude E6500 .
De kijkhoeken zijn uitstekend en voldoen aan de hoogste standaard in de IPS-display bereik. Gelukkig hoeft kleuren niet omkeren helemaal in tegenstelling tot goedkopere TN schermen. Een verminderde helderheid die zich voordoet op sommige IPS schermen is ook nauwelijks merkbaar. De grootste beperking is het scherm oppervlak, omdat uit bij extreme kijkhoeken.
Vanwege het feit dat de Mi Notebook Air is de enige 13,3 duimmodel op dit moment is er niet veel te zeggen over alternatieve versies. De Mi Notebook Air heeft een Core i5-processor uit de Skylake generatie, de kern i5-6200U . Helaas is de wijziging van Kaby Lake precies gebeurt op dit moment. Als Xiaomi een maand of twee hadden gewacht het waarschijnlijk zou in staat zijn geweest om Kaby Lake CPU's te installeren.

Een bijzondere feature is de ingebouwde GPU gewijd. De meeste subnotebooks gewoon een Intel iGPU zoals de Intel HD 520 , die ook wordt geïntegreerd in de Mi Notebook Air. Echter, installeert Xiaomi de Nvidia GeForce 940MX bovenop dat.

Xiaomi installeert 8 GB DDR4-RAM in alle Mi Notebook Air-modellen standaard. Het is goed dat een 4 GB optie niet meer bestaat, omdat het RAM-geheugen is gesoldeerd en niet upgradable. In dit verband is het soort teleurstellend dat er ofwel geen 16 GB versie. Interessant is dat de RAM loopt in de single-channel mode. Dit is niet te worden gezien als een groot nadeel dat wel. De iGPU vooral profiteert van dual-channel mode, maar dat is van ondergeschikt belang als dGPU ook is geïnstalleerd.
In de ULV-klasse, de i5-6200U kern is de basiseenheid. De CPU is gesoldeerd op het moederbord en kan daarom niet worden opgewaardeerd (zoals alle laptop CPU's sinds Broadwell), heeft een TDP van 15 W en het is een dual-core CPU. Als een i5-model van de processor Hyper-Threading en Turbo Boost functionaliteit.

De Mi Notebook Air krijgt zeer goede resultaten in de Cinebench-test. Xiaomi uiteraard geoptimaliseerd het koelsysteem zeer goed, gedurende de gehele test de maximale Turbo boost van 2,7 GHz (in de multicore-test) kan gemakkelijk worden gehandhaafd. Mi Notebook Lucht wordt geplaatst vóór de T460s (i5-model) die kan worden gebruikt als referentie als het TDP verhoogd tot 27 W. accu werkt, de Mi Notebook lucht kan tevens zijn volledige verwerkingskracht bereiken.
Er is niets aan te merken met betrekking tot de prestaties van het systeem. Een interactie van 8 GB RAM, PCIe-SSD en de i5-processor leidt tot een steeds soepel draaiend systeem; wachttijden feite niet bestaan. Het systeem is niet een lange tijd nodig om op te starten; de resultaten van de PCMark 8-test bevestigt de subjectieve indruk.

Xiaomi installeert een Samsung SSD, de PM951 om precies te zijn. Het is een OEM NVMe PCIe SSD van Samsung. De PM951 is verouderd en hoewel de nieuwe PM961 is al op de markt. Verder wordt een PM-model, de PCIe-SSD is een langzame eenheid; de snelste OEM PCIe SSD's hebben de letters SM in de naam - particuliere klant uitlopers zijn modellen zoals de 950 Pro of nu de 960 Pro . Zoals verwacht, de PM951 presteert goed in de ijkpunten. De Toshiba NVMe SSD in de nieuwe Kaby Lake XPS 13 is min of meer op hetzelfde niveau.
Een Nvidia GeForce 940MX is geïnstalleerd in de Mi Notebook Air. Zoals reeds vermeld, is het ongebruikelijk dat een subnotebook worden uitgerust met een dedicated GPU. Op de top van dat, de 940MX is geen slechte GPU ofwel: waarschijnlijk niet genoeg voor serieuze gamers, maar zeker met voldoende vermogen voor casual gamers. Vooral omdat Xiaomi doet dingen in stijl in tegenstelling tot veel andere fabrikanten. De 940MX wordt geïnstalleerd met GDDR5-opslag, niet GDDR3. Vaak is de 940MX geïnstalleerd als DDR3 model, hoewel de laatste innovatie is het GDDR5 opslag in vergelijking met de oudere GeForce 940m . Accu Dell Latitude E6510 .

In de benchmarks, is het Mi Notebook Air gepositioneerd net achter de Surface Boek met dGPU - logisch, als een zeer vergelijkbare GPU in dit model is geïnstalleerd. Apparaten die zijn uitgerust met een Intel GPU's, ongeacht of IRIS- of Intel HD GPU, kan duidelijk worden achtergelaten. De volledige capaciteit van de GPU is beschikbaar in batterijgebruik, ook.