1 Followers
shenjing

shenjing

Vervangende Laptop Accu voor Dell Precision M4300

De XPS 13 is een van de eerste modellen die de laatste Kaby Lake processors krijgt van Intel: kleine update geen effect ?! Dell in het geheim haar bestseller bijgewerkt. Het chassis lijkt niet te worden veranderd, en het scherm is vergelijkbaar ook. We opnieuw doen een live-herziening en zal het artikel voortdurend actualiseren.
We waren al in staat om een beeld van de prestaties te verhogen tijdens onze review van de get nieuwe Kaby Lake processor generatie Intel's . De CPU moet tussen 10-15% sneller, terwijl de nieuwe geïntegreerde grafische Intel HD Graphics 620 steeg tot 30% sneller, afhankelijk van de test. Dit betekent dat de GPU dichter bij de Intel Graphics Iris 540 , die behandelt de grafische uitvoer in de XPS 13 configuraties met i7-6560U CPU , maar het is nog steeds 20% lager. De nieuwe i5-7200U entry-level CPU is op zijn minst op gelijke voet met de vorige i7-6560U top configuratie op het gebied van verwerking van de prestaties.

In de loop van het volgende artikel, zullen we een kijkje op tal van benchmarks, controleer hoe goed de XPS 13 zijn vermeende prestaties upgrade kan gebruiken en ook de emissies, waaronder temperatuur en de geluidsproductie te meten. De evaluatie zal worden bijgewerkt en afgerond in de komende paar dagen.
Een nieuw onderdeel is de WLAN-module van Rivet Networks. Dell besloten om de uitvoering Killer 1535 we onlangs beoordeeld . Het scoort met tal van functies en goede prestaties. Het beheert zelfs een iets betere prestaties in dit geval in vergelijking met de MSI GT72 en is alleen verslagen door de 3x3 kaart in de huidige MacBook Pro Retina notebooks.
Net als bij de vorige XPS 13 modellen, hebt u toegang tot de interne componenten door het verwijderen van het onderste paneel. Dit laatste is beveiligd door 8 Torx T4 schroeven, een Philips schroef (onder het magnetische centrum luik) en plastic clips. De eerste stap is om de 9 schroeven te verwijderen en dan kun je het paneel op te heffen met een scherp voorwerp om ruimte voor een credit card te maken. Dan kunt u deze gebruiken om te gaan rond de zaak naar het paneel te verwijderen. Hierna kunt u de WLAN-kaart, M.2 SSD, accu en de ventilator. Het is geen probleem om de WLAN module en de SSD vervangen, en ook eventueel de ventilator en het koellichaam reinigen.
Ons testmodel is uitgerust met de QHD + touchscreen (ook ten onrechte genoemd 4K) en zij beheert een indrukwekkende maximale helderheid van 444 nits in het centrum. De minimale helderheid (0%) is 18 neten, maar ook andere apparaten te beheren zelfs lagere waarden. Het moet nog steeds niet te licht 's nachts. De contrast ratio is ook goed, maar CABC gek gehouden ons een beetje in eerste instantie. We kunnen alleen maar zien de maximale luminantie na de witte beeld wordt weergegeven voor een paar seconden. Een snelle verandering van kleuren zoals in Calman, het beeldscherm bereikt slechts 337 neten bijvoorbeeld slechts 285 neten in APL50 (alleen een kleine meetvenster). De volledige helderheid wordt tenminste gehandhaafd op de Dell Precision M6400 Accu .

De helderheid distributie aan de andere kant is niet erg goed, en de helderheid daalt in de hoeken.We zijn niet echt onder de indruk van de gemeten DeltaE afwijkingen voor onze review-exemplaar. Het is daarom niet geschikt voor veeleisende fotografen zonder kalibratie.
De sterke reflecties van het touchscreen zijn vervelend buiten. De kijkhoek stabiliteit is zeer goed dankzij de IPS-technologie. Backlight bloeden is geen probleem voor onze steekproef, en het beeld is nog steeds vrij, zelfs met langere blootstelling (zie foto).
Op basis van onze eerste CPU benchmarks, de Dell XPS 13 met de i5-7200U lager dan dat van de verwachtingen. De Acer Aspire E5-575G , bijvoorbeeld, die is uitgerust met dezelfde CPU, is 10% sneller in de single-core test en nog steeds 5% voorsprong op de Dell XPS 13 in de Cinebench R15 Multi-test. Als u onze resultaten vergelijken met de i5-6200U in de XPS 13 9350, het voordeel is bijna te verwaarlozen. Met andere woorden: Ons testmodel van de XPS 13 kan niet profiteren van de nieuwe Kaby Lake processor generatie ten opzichte van de CPU-prestaties.
We zullen meer tests uit te voeren om de tegenvallende eerste resultaten ondersteunen.

Interessant detail: de XPS 13 wordt alleen geleverd met twee energieplannen: Dell en Balanced. We kunnen een verschil tussen hen in de wPrime 32m benchmark 15,7 s (Balanced) vs. 16,1 s (Dell) te zien. Er zijn echter geen verschillen in de langere wPrime 1024m en Cinebench Multi.

De CPU Turbo blijft alleen op 3,1 GHz voor een korte tijd als je beide cores, wat duidelijk blijkt uit Cinebench R15 Multi en de x.264 maatstaf te benadrukken. Dell verlaat momenteel de ventilator uitgeschakeld tot een CPU temperatuur van ongeveer 90 ° C. De processor zal dan snel de grens van 98 ° C bereikt en vermindert de klok 2,8 GHz. De ventilator draait op 5600 toeren per minuut en houdt de CPU cores op ongeveer 88 ° C bij dit soort belasting, maar de klok gaat niet hoger dan 2,8 GHz na dat. De eerste x.264 benchmark-run is dus ongeveer 10% sneller (110 fps) in vergelijking met de tweede (ongeveer 100 fps). Het koelvermogen is voldoende om gestage 3,1 GHz in de Cinebench R15 single-core-test in te schakelen. De CPU zal oplopen tot 88 ° C en vervolgens afvlakt bij ongeveer 77 ° C (bij 3600 rpm gedurende de ventilator).Dell Precision M4300 Accu .

Let op: We zijn momenteel in nauw contact met Dell over de opvallende prestaties gedrag van ons testmodel. Het is mogelijk dat onze eenheid een defect met beperkte koelvermogen. Dell liet ons testprotocollen van de XPS 13 9360, waar de CPU-prestaties in Cinebench is op het verwachte niveau van de i5-7200U en de CPU voert beide tests (Single en Multi-CPU) met bijna de maximale klok. We proberen dit zo snel mogelijk te verduidelijken en zal proberen om onze tests met een ander testmodel indien mogelijk te herhalen.
We controleren het systeem met de prestaties PCMark 8 Huis benchmark. De score van 2761 punten is nogal teleurstellend en de Kaby Lake model is eigenlijk gerangschikt net achter de Skylake voorganger. Het resultaat wordt echter beïnvloed door de QHD + scherm en waarschijnlijk de lage schrijfprestaties van de SSD.
In tegenstelling tot de 128 GB-model, heeft Dell geen SATA-III M.2-SSD voor de 256 GB SKU, maar een NVMe-SSD te gebruiken. Ons testmodel was uitgerust met een THNSN5256GPUK van Toshiba, maar de rit had enkele problemen in AS SSD en CrystalDiskMark 5. CrystalDiskMark 3 shows vrij lage schrijfsnelheden en een goede leesprestaties, vergelijkbaar met het oude Skylake model.
Niet alleen de CPU prestatie van ons testmodel is niet perfect, kunnen de grafische voorstelling van het volledige potentieel van de Kaby meer bijwerken niet gebruiken, ook. De eerste 3DMark test score van de XPS 13 is 8% achter een vergelijking apparaat met dezelfde CPU en Intel's Iris Pro 540 is zelfs 26% sneller. Systemen met de Intel HD Graphics 520 zijn geslagen door tot 10%.
Bij 96,9%, is de stress test niet doorstaan ​​volgens Futuremark (de limiet is 97%). De frame rate in het schema is vrij stabiel, maar de CPU kan niet houden aan haar Turbo klokken en waarschijnlijk resulteert in de lagere scores van de benchmark loopt 2-20.
De XPS is helaas niet een goede gaming systeem. Allereerst, de Kaby Lake bestuurder momenteel nog enkele problemen. Diablo 3 kunnen alleen worden afgespeeld met actieve VSync (ondanks verschillende instellingen) en er zijn grote grafische fouten in het menu en cutscenes in Fifa 17. Fifa 17 is ook nauwelijks speelbaar ondanks 55 fps omdat de snelheid is veel te traag. Het lijkt erop dat de FIFA niet echt zoals de dual-core processor. Oudere titels zoals Warcraft en Bioshock Infinite, maar ook minder veeleisende games zoals World of Warships of Overwatch aan de andere kant kan probleemloos worden gespeeld op de laagste instellingen.
We hebben al gemerkt dat een rustige spoel gezeur van ons testmodel tijdens de eerste tests en benchmarks. Ook dit werd gemeld uit vele gebruikers van de vorige generatie en was een van de grootste nadelen van de XPS 13.Dell Precision M4500 Accu .

De ventilator van ons testmodel laat gemengde indrukken ook. Het is vaak actief en duidelijk hoorbaar, ook zonder dedicated CPU-belasting, maar het apparaat is nog steeds stil het grootste deel van de tijd met kantoor workloads. Het opgenomen geluid kenmerken is vergelijkbaar met de vorige Skylake model. De frequenties rond 2500 Hz in het bijzonder toenemen als de ventilator sneller draait. De meest voorkomende ventilatortoerental 3600 rpm, waardoor een geluidsproductie van 32,2 dB (A). Subjectief, kan dit worden omschreven als hoorbaar, maar laagfrequente gemompel. De ventilator zal ist maximumsnelheid hit op 5000 rpm onder langdurige belasting, die zeer hoorbaar op 38,5 in de lagere highs zijn.
Terwijl ons testmodel van de Dell XPS 13 is erg onopvallend met oppervlaktetemperaturen van minder dan 30 ° C onder licht workloads, kunnen we twee hot spots onder belasting zien bij het achterste gedeelte van de boven- en de onderkant, respectievelijk. Tot 40 ° C boven en 42 ° C onder, de waarden zijn nog steeds in het aanvaardbare bereik. Het is interessant om onze metingen vergelijken met onze i5-6200U XPS 13 model , de voorloper van de CPU i5-7200U. De oppervlaktetemperatuur van het oude model waren een beetje hoger (bottom: tot 45 versus 40 ° C, top: tot 45 versus 42 ° C).
Vergeleken met de XPS 13 9350 met Intel i7-6560U processor , de temperatuurverdeling is zeer vergelijkbaar, maar tussen 5-8 graden koeler ten opzichte van de hoogste waarden van de Skylake i7. De XPS 13 blijft comfortabel in de praktijk zonder lange lading periodes. Als u het apparaat te benadrukken, als je een video te maken, bijvoorbeeld, het kan een beetje ongemakkelijk als je het systeem te gebruiken op je schoot.
Al met al is de geluidskwaliteit van de speakers is handig. Dit is voornamelijk een gevolg van de overdekte laagfrequente gebied, maar de XPS valt nog steeds achter de Apple MacBook 12 in dit opzicht. De laatste voert ook beter in de high-toonbereik. We kunnen dezelfde kenmerken te zien in vergelijking met de XPS 13 9350, maar ons testmodel van de 9350 was een beetje luider dan de 9360.
Een batterijduur van 8 uur en 46 minuten voor de Kaby Lake laptop met zijn 60 Wh batterij is een geweldig resultaat - wanneer u de 3K-scherm met het hogere stroomverbruik te overwegen. Dit betekent dat het nog duurzamer dan de vorige Full-HD model , maar nog steeds achter de i5-5200U FHD-model vanaf 2015 (+ 14%). Het gemiddelde resultaat van het segment van subnotebooks is op dit moment 7 uur, en de eerste plaats wordt ingenomen door de Satellite Z30-B-100 met een indrukwekkende batterijduur van 12 uur in onze test.

Een looptijd van iets meer dan 9 uur in de video proef met Big Buck Bunny en een helderheid van 150 nits (34% van de maximale helderheid in het geval van ons testmodel) is ook overtuigend. De XPS 13 beheert daarom een runtime op een lijn met de 1,1-GHz MacBook 12 (2016) testmodel (de snellere modellen duurde 2 uur langer) of op de 2015 MacBook Pro Retina 13 . Het model met de langste uithoudingsvermogen is opnieuw de Z30 11 uur. Dell adverteert 13 uur (Netflix streaming) voor de Full-HD-model.

Processor en grafische kaart prestaties niet te lijden op batterijen werkt in onze tests (Cinebench R15 Multi en The Witcher 3). The Witcher 3 liep op de batterij precies gedurende 2,5 uur met wederom 150 nits helderheid, de laatste 30 minuten maar de fps rate ging een beetje down 15-12 fps.
Onze eerste resultaten en indrukken zijn ontnuchterend: De ventilator wordt vaak actief is, zelfs zonder noemenswaardige belasting van de CPU. Ons testmodel heeft ook problemen met de klos jammeren, die berucht voor XPS 13 modellen al. Dell Precision M90 Accu .

Maar dit is niet alle kritiek. Onze eerste CPU benchmarks met Cinebench R15 resultaten tonen dat aan onze verwachtingen wij uiteraard hadden met de Kaby Lake-update vallen. Ons model met de i5-7200U CPU is ongeveer op gelijke voet met de vorige i5-6200U processor, terwijl andere notebooks met de nieuwe 7200U chip zijn ongeveer 10% sneller. De nieuwe Intel HD Graphics 620 kan zijn volledige potentieel niet te gebruiken in het testmodel, ofwel, en valt duidelijk achter op andere apparaten met dezelfde GPU.