1 Followers
shenjing

shenjing

Notebook HP COMPAQ 6735s Accu Kopen

Dankzij een GeForce GTX 950M en een cutting-edge Kaby Lake processor, moet Acer Aspire E5-575G zelfs geavanceerde spelletjes maken soepel - en dit tegen een concurrerende prijs van slechts 600 euro ($ 673). Wat is het addertje?
Niet elke gaming savvy klant bereid is tot enkele duizenden euro's op een gaming-geschikt, high-end laptop doorbrengen bij fabrikanten zoals ASUS, MSI of Schenker. Echter, dit is niet echt nodig: Veel goedkopere apparaten zijn heel goed in staat op het bewijzen van up-to-date spelletjes soepel - zij het met enige concessies in de resolutie en details.

Acer belooft alleen deze met zijn nieuwe Aspire E5-575G. Niet alleen heeft het opgenomen in een cutting-edge Core i5-processor uit de Kaby Lake generatie in de 15-inch apparaat, maar ook een speciale GeForce GTX 950M en een snelle GDDR5-geheugen, alles voor slechts 630 euro (~ $ 707). Hoewel de andere configuratie-functies in de vorm van een 8 GB RAM-geheugen, een traditioneel 1000 GB harde schijf en Linux-besturingssysteem (die we vervangen door een Windows 10 64-bits versie van de test) kan als matig worden aangemerkt, de Taiwanese fabrikant lijkt een mogelijke prijs-prestatie koopje hier te hebben gemaakt. De volgende test zal verduidelijken of verliezen in de kwaliteit hebben om elders te worden aanvaard.

Bijgevolg zullen we vergelijken met de Aspire E5-575G met zijn F5-573G (GTX 950M, i5-6200U) zustermodel, Medion Erazer's P6661 (GTX 950M, i7-6500U), en de wat duurdere Nexoc M512 III (GTX 950M, i7-6700HQ) aangedreven door een quad-core onder anderen. HP EliteBook 8530w Accu .
Omdat de behuizing, connectiviteit en invoerapparaten (afgezien van de weggelaten toetsenbordverlichting) van de E5-575G sterk lijken op die van de F5-573G , zullen we niet opnieuw te onderzoeken deze componenten en gebruik maken van de screenshots van de vorige test. Er moet echter worden opgemerkt dat de aluminium versterkte weergave deksel van de F-serie is vervangen door goedkopere kunststof in de E lineup die dientengevolge vereist een zekere verliezen contact en stabiliteit. Kortom, de opbouw toch functioneel en robuust. De snelheid van de SD-kaartlezer en de Wi-Fi-module (1x1 802.11ac) zijn ook in een goede middenveld.
Niettegenstaande de relatief lage aanschafprijs, het E5-575G heeft een relatief hoge resolutie Full HD-scherm. Zijn 1920x1080 pixels in combinatie met een diagonaal van 15,6 inch leiden tot een fatsoenlijke pixeldichtheid van 141 PPI. Dus de reproductie aangenaam scherp en gebruikers met normaal gezichtsvermogen zou kunnen alle inhoud goed te herkennen, zelfs zonder de schaalfactor (die vaak problemen met oudere programma's kunnen veroorzaken).

Helaas, het TN scherm van de fabrikant Chi Mei hooguit doet een middelmatige baan in alle andere rating criteria. De gemiddelde maximale helderheid van 169 cd / m² in het bijzonder is veel te laag - verwachten we op zijn minst 230-250 cd / m² of meer, zelfs in deze prijsklasse. Tegelijkertijd, het scherm kan niet genoeg gedimd en nog schijnt in een heldere 26 cd / m, zelfs bij minimale instellingen. De relatief homogene verlichting en trillingsvrije backlight controle zonder PWM compenseert alleen voor dit voor een klein deel. Het scherm is zwart-niveau (0,47 cd / m²), die resulteert in een zeer lage contrast ratio (374: 1) is niet veel beter. De subjectief beeld indruk is navenant bleek en levenloos.
Het scherm heeft een even slecht werk in termen van kleur en grijswaarden reproductie. Hoge DeltaE tarieven van 8,8 (kleuren) en 9.0 (grijswaarden) in combinatie met de veel te kleine kleurruimte (57% sRGB overdekt) leiden niet tot echt bevredigende resultaten, zelfs bij het bewerken van een eigen foto's als een hobby. Hoewel kalibratie elimineert de zichtbare blauwachtige tint, de kleurruimte gerelateerde beperkingen op hoge kleurverzadiging aanhouden.

Hoewel de E5-575G heeft een matte en dus grotendeels reflectie-vrij scherm, kunnen wij niet de laptop voor gebruik buitenshuis met een duidelijke bewuste aanraden. De maximale helderheid van iets minder dan 170 cd / m² zijn gewoon te laag zijn voor de inhoud herkennen zonder problemen. Het scherm is vrijwel onleesbaar op zonnige dagen.

Zoals typisch is voor TN, zien gebruikers alleen een echte reproductie bij een absolute loodrechte kijkhoek. De geringste afwijkingen boven of naar beneden snel tot een extreme ophelderen of donker worden van het beeld vervormd kleuren en significant verlies van contrast. De laterale elbowroom is iets groter, maar het toestel kan slechts beperkt worden door meerdere gebruikers bekeken tegelijk. Een IPS-paneel, zoals die in de Medion Erazer's P6661 , zou een aanzienlijk betere baan gedaan hier. HP Pavilion dv6700 Accu .
Acer Aspire E5-575G is een van de eerste laptops op basis van de Kaby Lake architectuur , de opvolger van de Skylake lineup geïntroduceerd in 2015. Technisch gezien is er niet veel veranderd in de nieuwe generatie. Dankzij de geoptimaliseerde 14 nm productie, kunnen Intel bieden nu iets hogere kloksnelheden op hetzelfde energieverbruik, terwijl de prestaties per MHz stagneert op hoog niveau. Dit komt neer op een klok stahoogte van 2,5 tot 3,1 GHz (2-kern Turbo: ook 3,1 GHz) bij de Core i5-7200U ULV model (TDP: 15 watt) daar geïnstalleerde, die 200 tot 400 MHz boven de vorige Core i5-6200U (2,3-2,8 GHz, 2-core Turbo: 2,7 GHz). De meeste van de andere technische specificaties van de dual-core processor met Hyperthreading ondersteuning niet zijn gewijzigd.

Hoewel de HD Graphics 620 geïntegreerd in de Kaby Lake chip is iets sterker dan de vorige, heeft Acer gekozen voor een extra dedicated grafische oplossing van Nvidia. De GeForce GTX 950M , die nog steeds gebaseerd op de Maxwell architectuur gebouwd in 28 nanometer, belooft drie keer de prestaties van de processor GPU en heeft 2 GB GDDR5 geheugen. De GTX 950M is alleen beschikbaar tijdens de 3D-toepassing via de Optimus-technologie voor het verminderen van het energieverbruik, in tegenstelling tot eenvoudige desktop applicaties die worden versneld via de HD 620.

Gezien de aankoopprijs, de gebruiker moet worden voldaan met een conventionele harde schijf die biedt echter een zeer royale capaciteit van 1000 GB. Verder dankzij de lege M.2 slot, een SSD te bouwen tot een tweede opslaginrichting. De 8 GB werkgeheugen (1x8 GB DDR4-2133, single-channel, een lege bank) kan ook een upgrade te gebruiken in de lange termijn.
In onze eerste test van een Kaby Lake CPU , hebben we verbazingwekkende efficiencyverbeteringen die interessant, worden niet gezien in dit geval. De CPU geeft een vermogen van ongeveer 16 watt bij volle 3,1 GHz in Cinebench R15 (iets meer dan eerdere Skylake modellen), wat dan weer moet leiden tot een lichte daling kloksnelheden na enkele seconden. Aangezien Acer TDP limiet van 15 tot 25 watt is toegenomen, de maximale Turbo stabiel gehandhaafd in alle interne en Multithread toepassingen. Bijgevolg is in onze benchmarks de i5-7200U plaatst zichzelf op zijn minst op hetzelfde niveau als een Core i7-6500U en in sommige gevallen komt zelfs dicht bij de voormalige Core i7-6600U premium model. In het kort: Met dank aan Kaby Lake, krijgen gebruikers nu ongeveer dezelfde prestaties als die welke gebruikt worden gevonden om in een hogere prijsklasse.

Acer heeft Toshiba's MQ01ABD100 opslagapparaat, dat is een 1000 GB 2,5-inch harde schijf en draait op 5400 RPM geïnstalleerd. Vergelijkbare harde schijven zijn ook gevonden in de entry-configuraties van de concurrerende modellen, hoewel de industrie is ook in toenemende mate een beroep op 128 of 256 GB SSD. Terwijl de prijs per gigabyte nog duidelijk spreekt voor de traditionele magneten op te slaan, hebben SSD's lang de overhand in termen van prestaties. Toshiba's harde schijf is nog steeds ongeveer op hetzelfde niveau als een moderne SSD met 86 MB / s in sequentieel lezen, maar het verschil in de toegang tot kleinere gegevens snel klimt door de kracht van twee of meer - een van de belangrijkste redenen waarom bijna elke oude laptop voelt gloednieuw toen omgebouwd met een SSD. HP COMPAQ nx7300 Accu .
Ondanks de snelle processor, zal een moment of twee nodig zijn bij het opstarten of starten van programma's. Hier, de trage harde schijf vertraagt ​​duidelijk het systeem naar beneden. Daarnaast, de prestaties van de laptop bleek zeer hoog, en het omgaat met nog hogere eisen toepassingen en multitasking (wat de huidige 8 GB RAM) toestaat zonder problemen. Toch zou brengen wij aan de aankoop van een kleine SSD bovenaan de upgrade agenda ter althans bewegen het besturingssysteem en de belangrijkste programma de ontvankelijker flashgeheugen. Een tweede 8 GB geheugen module is ook een redelijke investering met de huidige prijzen van iets meer dan 30 euro (~ $ 34).
Aangezien Nvidia's nieuwe GP107 mainstream chip (Pascal, 16-nanometer) is nog niet vrijgegeven, de oudere Maxwell GM107 in de 28 nanometer build is in de Aspire E5. Toch is de GTX 950M met 640 eenheden Shader een solide rekenkracht met maximaal 928 MHz, die up-to-date games en 3D toepassing soepel maakt - indien zij niet in maximuminstellingen in de meeste gevallen. Alleen de bijbehorende 2 GB GDDR5-geheugen (128-bits interface, 5 GHz effectief) is relatief krap voor de normen van vandaag. Dus de structuur resolutie moet min of meer verminderd. In vergelijking met andere concurrenten, de GTX 950M in de Aspire E5 levert de verwachte prestaties, en dit, zonder verliezen in de batterij modus.

De geïntegreerde HD Graphics 620 is actief tijdens lage belasting. De grootste attractie (naast het lage stroomverbruik) is de uitstekende multimedia mogelijkheden. De GPU kan zelfs decoderen van de HEVC Main10 codec of de open alternatief, VP9, ​​efficiënt in de hardware. Echter, in de praktijk, driver problemen blijkbaar nog steeds bestaan ​​- een 4K VP9 video in Google Chrome was uiteraard gedecodeerd in de software tijdens de test en werd teruggegeven met minor stottert bij 100% CPU-gebruik.
Zowel de CPU en GPU Turbo van de E5-575G zijn ideaal gebruikt in games, en de laptop behaalt de prestatie overeenkomt met de configuratie. Terwijl de reserves genoeg voor oudere games, zoals 'BioShock Infinite' of 'Battlefield 4 "in de moedertaal Full HD-resolutie en een gemiddelde tot hoge grafische instellingen, de nieuwste 3D-games moeten vaak worden teruggebracht tot 720p en minimale instellingen. Althans in principe bijna elk spel kan gespeeld worden zonder stottert, dat moet helemaal niet als vanzelfsprekend worden beschouwd voor een apparaat uit de 600-Euro (~ $ 673) prijsklasse.
Het is vooral gedempte gezoem van de harde schijf dat een absoluut stil systeem voorkomt in idle-modus en kantoren, maar ook tijdens het browsen. Hoewel de ventilator is soms ook actief tijdens lage belasting, het draait op zo'n lage snelheid dat het niet overstemmen geluid van bijna 31 dB (A) van de harde schijf. HP Pavilion dv6000 Accu .

De Aspire is verrassend stil tijdens games met iets meer dan 33 dB (A) en is niet hinderlijk luid zelfs tijdens langdurige gamesessies. Hoewel het goed 40 dB (A) in de stresstest bewijst dat het koelsysteem aanzienlijk harder kan in de praktijk dit gehalte ten hoogste worden waargenomen midden in de zomer.
De vergelijkende lage geluidsniveau van Acer wordt bereikt ten koste van een belangrijke ontwikkeling temperatuur. Terwijl de moderne energiebesparende functies zorgen voor aangename inactieve behuizing temperaturen van rond de 30 ° C (~ 86 ° F), de processor en de grafische kaart laat de thermometer klim naar boven de 40 ° C (~ 104 ° F) over grote gebieden tijdens het laden - een hot spot in het gebied van de opening van de bereikt zelfs meer dan 60 ° C (~ 140 ° F). Echter, deze tarieven zijn veel lager wanneer synthetische belasting programma's, zoals Prime95 en FurMark, worden verwijderd.

De behuizing temperaturen geven al aan dat het warm wordt in de Aspire E5. CPU temperatuur van net onder de 100 ° C (~ 212 ° F) ertoe leiden dat de Kaby Lake chip te wurgen voor de thermische redenen na een paar minuten in de stress test. Dit is echter een aanvaardbaar klok daling 3,1-2,8 GHz. maximaal 86 ° C (~ 187 ° F) resulteert de GPU in een verlies van meer dan 20% en de kloksnelheid daalt tot 732 MHz. Wij willen nogmaals benadrukken dat zowel de processor en de grafische kaart niet aanwezig smoren in echte games, en dus dit gedrag moet niet te kritisch worden gezien.
Twee onopvallende stereo speakers gelegen aan de onderzijde van het apparaat zijn verantwoordelijk voor het geluid van de laptop. In vergelijking met andere rivalen, de sprekers scoren met heldere hoge tonen en verbazingwekkende volume stabiliteit. Echter, bassen zijn bijna volledig afwezig. Daarom is het aansluiten van een externe sound systeem via de 3,5-mm jack (duidelijke en statische-vrij) of digitaal via HDMI wordt aanbevolen voor muziek, video's en games.
stationair draaien. In de categorie vergelijking, de Aspire is ook een van de meest energie-efficiënte apparaten zijn klasse met 6,0-9,8 watt.

De belasting stroomverbruik lijkt: Aan het begin van de stresstest, onze review-exemplaar verbruikt iets meer dan 80 watt voor een kort moment. Echter zakt tot ruim onder 70 watt throttling inzet. Laptop is tevreden 50-55 Watt tijdens wedstrijden, iets onder die van vergelijkbare Skylake modellen, maar ook door de relatief donker scherm enigszins . De fabrikant heeft de juiste maat van de meegeleverde 90-watt voeding.
De 62 Wh batterij in de E5-575G is net zo groot als in de F5-573G zustermodel - maar kan niet de nieuwere Kaby Lake platform langer runtimes? De duidelijk antwoord: Yes! Onze review-exemplaar duurt ruim een ​​uur langer in Wi-Fi-browsing (helderheid van het scherm: 150 cd / m²) en bereikt een zeer indrukwekkende zeven en een half uur - nauwelijks een rivaal komt zelfs dicht bij dat. Bijna 13 uur in de ruststand zijn ook heel opmerkelijk. Alleen 3D belasting put de Aspire na een korte 75 minuten. Als dat is te kort, waardoor de geïntegreerde grafische processor zou ruwweg het dubbele van de runtime.
Het mag niet verbazen dat een compromisloos high-end apparaat niet kan worden verwacht van de 600-Euro (~ $ 673) categorie laptop. Acer, echter, biedt een solide configuratie en gaming geschikte inrichting om de mainstream markt met zijn Aspire E15 E5-575G-549D. Zijn lage prijs brengt wat meer of minder pijnlijk bezuinigingsmaatregelen. Er was natuurlijk geen ruimte voor een stijlvolle metalen behuizing, snelle SSD of heldere IPS-paneel in de begroting -, maar een cutting-edge Kaby Lake processor, snel mid-range GPU, evenals 8 GB DDR 4 geheugen en een grote harde schijf nog steeds mogelijk. Deze configuratie maakt de Aspire onvoorwaardelijk geschikt voor gaming, hoewel het scherm native resolutie slechts in een paar gevallen kan worden gebruikt. Echter, alle nieuwere games zijn voornamelijk speelbaar met een aantal visuele verliezen - niet per se vanzelfsprekend voor een laptop.

We kunnen de Aspire geven een zeer goede waardering in termen van kwaliteit op te bouwen en invoerapparaat. Afgezien van de veel te lage helderheid van het scherm, over het algemeen, toont de inrichting nagenoeg geen grote tekortkomingen en zelfs verrast met onverwacht sterke punten in sommige aspecten: Zeven tot acht uur praktische levensduur van de batterij of snel ac-Wi-Fi (ondanks de slechts 1x1 TX / RX ) zijn niet gevonden in sommige zelfs duurdere modellen. Aldus kan worden samengevat: HP COMPAQ 6735s Accu .

Kopers op zoek naar een betaalbare multimedia laptop, met de prestaties van de reserves voor up-to-date games zullen niet verkeerd gaan met de Acer Aspire E5-575G gaan. De Aspire niet geschikt in de buitenlucht vanwege de zeer donker scherm.