1 Followers
shenjing

shenjing

Laptop Dell Latitude E5520 accu vervangen

De Hewlett Packard Pavilion 15-aw004ng is een interessant notebook. De 15,6 inch allrounder packs een matte FHD scherm, een SSD en een AMD dual graphics setup. De prijs voor al deze goodies: 550 Euro. Een prijs als dat voor een pakket als dit kan de meeste kopers te overtuigen om de andere kant op te kijken wanneer zij worden geconfronteerd met bepaalde gebreken, zoals een lager dan gemiddelde levensduur van de batterij en een jaar garantie.
De HP Pavilion 15-aw004ng is een goedkoop 15,6 inch allrounder. De laptop draait op een AMD APU uit de nieuwe Bristol Ridge generatie, die een betere energie-efficiëntie en CPU Turbo dan Carrizo voorganger belooft. De wedstrijd van het paviljoen zijn de Lenovo Ideapad 500-15ACZ , de Asus F555 / X555 , de Acer Aspire E5-552G en de Toshiba Satellite L50-C .

Het paviljoen is vrij gelijkaardig aan de Pavilion 15 T9Y85AV . Als zodanig, zullen we niet het geval is, de connectiviteit, de invoerapparaten en de sprekers in deze review bespreken, tenzij er verschillen zijn tussen de modellen. Voor meer informatie over deze secties, raden wij u een kijkje te nemen bij de herziening van het Paviljoen 15 T9Y85AV .
The Pavilion 15 T9Y85AV en ons testmodel te gebruiken vrijwel identieke gevallen. Echter, een verschil is dat de Pavilion 15-aw004ng packs een optische drive. Hoewel het type, aantal en plaats van de op elke laptoppoort hetzelfde, de zaken er anders uitzien. Het testmodel beschikt over een zwart toetsenbord, terwijl de sleutels van de T9Y85AV zijn gemaakt van zilver kunststof. De toppen van beide basisstations verschillend zijn, maar beide laptops blijven overeenstemmen doordat zij elk missen een onderhoudsklep en niet-ingebouwde Dell Latitude E5520 Accu . .

De bodemplaat van de notebook moet worden afgenomen bij de innnards van dit model te komen. De eerste stap in dit proces vereist dat de gebruiker de DVD-brander verwijderen. Daarna worden alle schroeven genomen uit de onderkant van de laptop. De rubberstrip op de rug moet worden verwijderd, zoals een schroef verbergt eronder. Nadat alle schroeven zijn uitgepakt, kan de gebruiker wrikken uit de onderkant van de notebook met behulp van een dunne randen tool.
De kaartlezer van de laptop is vrij snel. Tijdens het kopiëren van grote hoeveelheden gegevens blokken, het biedt een maximale snelheid van 85,3 MB / s. De overdracht van 250 jpg beelden (elk 5 MB) wordt uitgevoerd bij 57.3 MB / s. We testten de geheugenkaart met behulp van een referentie-kaart (Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II).
De WLAN module van het testmodel is een Realtek chip (RTL8723BE), die de 802.11b / g / n en snel ac WLAN-standaarden ondersteunt. We testten het apparaat in optimale omstandigheden (geen andere WLAN-apparaten in de buurt en notebook geplaatst in de buurt van de server PC) en vond de overdracht snelheden acceptabel, maar veel trager dan het gemiddelde van de industrie te zijn.
HP heeft de Pavilion uitgerust met een mat 15,6 inch scherm met een native resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. De helderheid (227,8 cd / m²) en het contrast (490: 1) zijn zeer laag. Echter, gezien de prijs van deze laptop, deze gebreken aanvaardbaar. Pro: het scherm heeft geen tekenen van PWN flikkering te laten zien.
Out of the box, het scherm heeft een DeltaE 2000 kleurafwijking van 10.96. De ideale bereik van een DeltaE lager dan 3 is duidelijk gemist. Bovendien, het paneel heeft een uitgesproken blauwe tint. De AdobeRGB en sRGB-spectra kan niet volledig worden gedekt: 39% (AdobeRGB) en 60% (sRGB) dekking.
HP heeft gekozen voor een TN-paneel voor de test model. Dit betekent dat de weergegeven inhoud niet zichtbaar vanuit alle kijkhoeken. Buitenshuis, is het heel moeilijk om de notebook te gebruiken, zoals de helderheid daalt tot 139 cd / m², terwijl op de Dell Latitude E6520 Accu .
De HP Pavilion 15-aw004ng is zeker een goedkoop 15,6 inch allrounder, omdat het een CPU staat de behandeling van de werklast in de meeste scenario's packs. Bovendien kan de laptop games draaien goed. Onze testconfiguratie was beschikbaar voor 550 euro en het is mogelijk om andere variaties vinden.
Het paviljoen gebruikt AMD A10-9600P APU (Bristol Ridge), die zeer vergelijkbaar zijn voorganger (Carrizo), AMD hoofdzakelijk is gericht op optimalisaties. Als zodanig is de CPU heeft een sterkere en langere Turbo modus, die de prestaties van deze APU ten opzichte van de voorganger Carrizo verhoogt. De TDP waarde van 15 W komt overeen met Intel ULV-processors. De CPU deel van de APU is een quad-core processor, die een basis kloksnelheid van 2.4 GHz heeft. Dankzij Turbo, is het mogelijk om de APU te draaien bij 3,3 GHz. De Turbo volle snelheid wordt niet veel gebruikt, zoals in ons test CPU, de processor liep vooral op 2,6 GHz. We zelden zagen de snelheid teller hit 3.3 GHz.
Het systeem loopt soepel en we hadden geen problemen ondervindt. De resultaten van de PC Mark ijkpunten zijn zeer goed en het is niet mogelijk om de prestaties van de laptop verder te verhogen. HP heeft dit model tot het uiterste geoptimaliseerd.
Het systeem drive is een SSD van Sandisk. Dit M.2 schijf biedt 256 GB aan capaciteit, maar slechts 190 GB gratis is voor de gebruiker. De rest van de ruimte wordt ingenomen door de Windows-installatie en de Recovery-partitie. De overdrachtsnelheden zijn goed.

De M.2 SSD kan worden geruild voor een traditionele 2,5-inch harde schijf, maar een speciale kabel nodig zou zijn (HP Spare Number 856352-001).
Het paviljoen beschikt over een dual-grafische systeem van AMD: de Radeon R8 M445DX . Dit systeem maakt gebruik van de Radeon R5 IGP (geïntegreerde grafische processor) en de dedicated Radeon R7 M440 GPU. Beide GPU's werken samen in CrossFire-modus en om de beurt kraken frames (Alternate Frame Rendering). Deze combo scoort hoge punten in de 3D Mark benchmarks en de dual-graphics setup van AMD rangen hoger dan de middenklasse Nvidia GPU's.
Het paviljoen kan spellen te draaien, maar als ze de hardware-hongerige de laptop zal draaien in de problemen. In het algemeen is een HD-resolutie van 1366 x 768 pixels en lage tot middelmatige kwaliteit instellingen mogelijk. In sommige gevallen is het mogelijk om de laptop meer bieden. Echter, in 2016 de games die we getest helemaal niet draaien. Ondanks de dual-graphics setup beter presteren dan de Nvidia concurrentie in 3D Mark benchmarks, de Nvidia GPU's hebben een voorsprong in gaming, als onze test GPU valt tussen de GeForce 920m GPU en de GeForce 930m GPU op het gebied van in-game prestaties.Dell Latitude E6220 Accu.
De fan van de HP laptop draait op een langzame snelheid, terwijl de laptop niet actief is. Op dit niveau, het is nauwelijks hoorbaar. De ventilator is alwas op te wijten aan de HP BIOS optie "fan always on". Als deze optie wordt uitgeschakeld, kan de ventilator uitgeschakeld. Bij belasting, de geluidsemissie stijgen duidelijk. Helaas, het testmodel produceerde een ongewoon geluid: een elektrische gekraak. De intensiteit van dit geluid kan worden aangepast, zoals Windows "High Performance" modus zal het luider en "Power Saver" of "Balanced" mode zal het rustiger te maken.
Onze stress test omvat het runnen van Prime95 en Furmark gelijktijdig voor minstens een uur. The Pavilion loopt deze test anders wanneer deze is aangesloten en op de batterij. De CPU werkt op 1,2 GHz op de batterij en de dedicated GPU biedt 551 MHz. Wanneer de laptop in is aangesloten, de processors biedt 1,5 tot 2 GHz en de dedicated GPU draait op volle kracht (1021 MHz). De geïntegreerde GPU werkt in beide gevallen op 320-340 MHz. The Pavilion nauwelijks warm wordt, aangezien alle meetpunten bleven ruim onder de 40 graden Celsius tijdens de stress test.
Tijdens het stationair draaien, de laptop moet hooguit 9,5 W, die aanvaardbaar is. Tijdens de stress test, deze waarde stijgt tot 58 W. notebooks, met een middle-class GeForce GPU's en Intel-processors, kan dit niveau te bereiken. Tijdens het spelen van games, ons testmodel moet ongeveer 45 W (+/- 10 W). De adapter kan betrekking hebben op de behoeften van ons testmodel, als het packs 65 W.
Het paviljoen heeft een looptijd van 4:20 uur in de praktische WLAN-test. Voor deze test, simuleren we de belasting van surfen websites. De "Balanced" power-profiel is ingeschakeld, worden alle opties voor energiebesparing zijn uitgeschakeld en de helderheid is ingesteld op ongeveer 150 cd / m². Onze video-test duurt 3:14 uur. In deze test, laten we de korte film, Big Buck Bunny (H.264 codering, 1920 x 1080 pixels) draaien in een lus. De draadloze modules en energiebesparing opties zijn uitgeschakeld en de helderheid is ingesteld op 150 cd / m². Helaas, de levensduur van de batterij van deze laptop is niet erg goed. Een 15,6 inch laptop loopt naar verwachting tussen 5-6 uur in onze WLAN testen.
De AMD-processor van het testmodel biedt voldoende prestaties voor dagelijks gebruik. Verder is de laptop vrij meestal en warmt nauwelijks op. Een snelle SSD zorgt ervoor dat het systeem op rolletjes loopt. Helaas, de laptop heeft geen onderhoud flap. Om de SSD te wisselen, moet de zaak worden opengesteld. Het toetsenbord is voldoende voor gebruik thuis en de levensduur van de batterij is niets bijzonders. Het paviljoen zou beter zijn geweest op deze gebieden. Dell Latitude E6420 Accu .

Voor ongeveer 550 euro, de Pavilion 15-aw004ng is een goede allrounder voor entry-level gebruikers.

Voor een relatief lage prijs, heeft HP een FHD scherm en een dual-grafische systeem opgenomen. Anderzijds, het paneel niet erg helder en heeft slechte kijkhoeken en contrast. Bovendien, in termen van gaming prestaties, de dual-grafische systeem is niet zo sterk als de Nvidia concurrentie. Het systeem zelf is bedekt met slechts 1 jaar garantie. All-in-all, HP biedt een goedkoop 15.6 inch notebook met duidelijke gebreken, die geschikt zijn voor sommige gebruikers kunnen zijn.