1 Followers
shenjing

shenjing

Koop Dell Inspiron 6400 laptop accu

Acer's entry-level E-serie is geschikt voor gebruikers met een meer fundamentele behoeften. De 15,6-inch notebook is een solide dagelijkse performer terug door een minder-dan-stellaire display en beneden peil zijn levensduur van de batterij gehouden.
De Acer Aspire E5-574-53YZ is één van de vele modellen van Acer blijvende E5-reeks van meer basic, toegang tot mid-level notebooks. In plaats van een configurator - waarmee de gebruiker componenten kiezen op het moment van aankoop - Acer verkoopt gewoon een overvloed aan versies op hun eigen website maar ook via diverse andere retailers. Een snelle controle van de fabrikant van de e-winkel op het moment van schrijven bleek 50 E5 notebooks, met de 15-inch versie die deel uitmaken van de meerderheid en slechts een handvol van de 17-inch notebooks beschikbaar voor aankoop. Acer beschouwt uiteraard de 15-inch notebooks om hun brood-en-boter aanbod zijn. Hoewel Acer biedt vele modellen met Core i-processors, zijn er uitvoeringen met AMD A, E, en FX-series CPU en en Pentium processoren. Sprekend over de hardware: harde schijven grootte variëren van 500 GB-platter gebaseerde drives tot 256 GB SSD en RAM-geheugen van 4 tot 16 GB. Sommige versies zijn ook uitgerust met speciale GPU (aangeduid met een "G" aan het einde van de 3-cijferige code volgens het model serie). Prijzen variëren van $ 300 voor de E5-521 AMD E2 model om tot $ 800 voor de E5-573G met i7 CPU, 16 GB RAM en dedicated Nvidia GeForce 940m.

We hebben verschillende E5 modellen beoordeeld in de afgelopen paar jaar - onze laatste test kandidaat was de E5-552G met AMD FX-processor en Radeon Crossfire dual graphics. Het model op onze testbank dit keer is uitgerust met een Core i5-6267U processor, 8 GB RAM-geheugen en een standaard-platter gebaseerde 1 TB harde schijf. Vanaf nu, betekent dit model lijkt niet beschikbaar te zijn door middel van Acer of retail kanalen - op zijn minst een zoekopdracht op het web opgedoken niets. Gezien de algemene betaalbaarheid van E5-serie notebooks, verwachten we niet dat deze specifieke configuratie op de bank te breken, ook niet.
Gezien de prijsklasse en de lage-to-midrange status van de serie, zullen we moeten elke noties van luxe design elementen of high-end materialen te vergeten: de Aspire E5-574 is volledig gemaakt uit kunststof. Onze bijzondere voorbeeld is helemaal wit - nou ja, meer van een crème kleur dan een zuiver wit, eigenlijk - maar afhankelijk van het model en de hardware gekozen, kan de E5 zwart, zilver blauw, geel of rood zijn - allemaal met een zwarte deksel. Het deksel en de onderkant van de basiseenheid voorzien van wat Acer noemt een "gestructureerde metallic finish". Naar onze mening - kleurkeuze terzijde - de textuur op onze steekproef lijkt veel meer op een goede ouderwetse linnen dan elke vorm van metal. Het toetsenbord dienblad en polssteunen aan de andere kant voorzien van een patroon met gekruiste lijnen. Ofwel oppervlaktestructuur biedt voldoende grip, zelfs bij zeer bezwete handen en is volledig ongevoelig voor vingerafdrukken. In het geval van de witte review-exemplaar, zal alleen de tijd vertellen of het oppervlak bestand is tegen langdurig gebruik of verkleuring van het plastic een probleem langs de lijn zou kunnen zijn. Dell Vostro 1520 Accu .

Wat de omvang betreft, is de E5-574 geen nieuwe wegen in te slaan: het is iets meer dan een inch dik, 15 inch breed en 10 inch diep. De bouwkwaliteit is eigenlijk heel behoorlijk met nog lacunes zonder uitstekende plastic elementen of scherpe hoeken. Terwijl het basisstation is torsiestijve heel stijf, het schermcover wiebelt en buigt zelfs wanneer zelfs zeer licht draaiende krachten worden uitgeoefend en het beeld vervormt bij het duwen op de achterkant van het deksel. Toch is de flexibiliteit lijkt geen nadelige effecten, omdat er geen enkele krakend geluid en geen blijvende vervormingen. De scharnieren houden het scherm - met minimale stuiteren heel goed - die opent naar een mooie royale 145 graden. Het helpt natuurlijk dat dit niet een touchscreen toestel.
Vanuit een voetafdruk perspectief, de E5-574 is over het algemeen binnen een paar mm van concurrerende 15,6-inch notebooks. Bij 29,2 mm, de notebook is iets dikker dan de Toshiba Satellite C55-C-1NE of de HP Pavilion 15-ab022ng op 23,5 mm en 25,2 mm, respectievelijk. Alleen de Thinkpad E560 komt dicht bij 27,1 mm. Toch is de E5-574-53YZ ziet er slanker dan het is te danken aan de afgeschuinde voorkant. Onder onze grafiek toont de herziening notebook in vergelijking met andere 15,6-inch concurrenten. Het gewicht is mid-pack op 2,24 kg (4,94 lbs), maar met gewichten variërend van 2,11 kg voor de HP ProBook 450 G3 naar 2,35 kg voor de Lenovo ThinkPad E560 , de kloof tussen de lichtste en de zwaarste is eigenlijk heel klein. Dat gezegd hebbende, moeten we ook van mening dat de E5 is uitgerust met een optische drive ook.
Naast de bovengenoemde DVD brander - een zeldzaamheid tegenwoordig - de E5-574 is bescheiden wat de keuze van fysieke poorten betreft voorzien. USB 3.1 Type-C kan natuurlijk niet in deze prijsklasse worden verwacht, maar de USB 2.0-poort aan de rechterkant lijkt verouderd. VGA lijkt ook verouderd, maar sommige gebruikers misschien nog steeds de noodzaak voor het aansluiten van een oude monitor of projector. De verdeelopening is niet ideaal met de meeste poorten aan de linkerkant naar de voorkant van het apparaat. Linkshandigen zullen sommige kwesties met behulp van een muis wanneer een stijvere HDMI-kabel in de betreffende poort is aangesloten te hebben.
Bij 26,6 MB / s tijdens de overdracht test, de kaartlezer is beslist traag - zo traag, dat we vermoeden dat tops uit op USB 2.0-snelheden. De Dell XPS 13 2016 9350 bijvoorbeeld bereikt ongeveer 135 MB / s bij het uitvoeren van dezelfde test. Natuurlijk, gezien de meest waarschijnlijke gebruiksscenario's voor dit type notebook, hoge overdrachtssnelheden zijn niet van plan om een ​​topprioriteit voor potentiële kopers zijn. Zoals altijd, we voeren onze test met de Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II referentiekaart.
De Aspire E5-574-53YZ is uitgerust met zowel kabel-gebonden Ethernet (Realtek RTL8168 / 8111 Gigabit LAN), evenals WiFi, met dank aan een Atheros AR9565 (b / g / n) module. De later is beperkt tot 2,4 GHz en de maximale doorvoersnelheid is beperkt. Real-world transfer snelheden boven uit op ongeveer 40 mbps een meter van onze Linksys EA8500 802.11ac-test router volgens de Jperf testen (zie onderstaande screenshots).
Onze beoordeling notebook geleverd zonder de doos, dus we kregen alleen de notebook en de voedingsadapter. De laatste levert 45 watt en is - bij 246 g - ook heel licht.

De E5 heeft geen speciaal onderhoud kleppen, zodat je toegang tot de hardware vereist de verwijdering van de onderste lade. Zelfs na het verwijderen van een totaal van 18 schroeven, we waren niet succesvol in onze pogingen om de bodem te verplaatsen, zodat we niet overgaan tot beschadiging van de unit.

De Aspire E5 notebooks zijn gedekt tegen fabricagefouten door een één jaar beperkte garantie. Uitgebreide garanties beschikbaar moeten zijn, maar sinds onze SNID niet registreren op de website van Acer, kunnen we geen details verstrekken voor zover de dekking of de kosten betreft. Dell Inspiron 6400 Accu .
Het chiclet-toetsenbord is een fatsoenlijke genoeg performer voor een budget machine. De belangrijkste sleutels, waarvan 15 mm meet, zijn licht hol en ruw om aan te raken, zodat de vingertoppen niet de neiging om rond te schuiven helemaal niet uit de typesnelheid. Het speciaal nummer pad aan de rechterkant heeft toetsen die iets meer smalle 12 mm; de grootte van de rij toetsen functioneren nog verder verminderd. De pijlen omhoog en omlaag toetsen zijn de helft van de grootte van de linker en rechter pijltjestoetsen, die maakt het navigeren meer omslachtig. Hoewel de flex in het midden van het toetsenbord is niet zo uitgebreid, het algemene gevoel is een beetje papperig - we zouden graag een beetje meer feedback. De toetsen rammelen ook een beetje bij hogere snelheden te typen, dus geluidsgevoelige gebruikers zou kunnen hebben om elders te kijken. Een toetsenbord met achtergrondverlichting wordt niet aangeboden op dit specifieke model, hoewel sommige modellen in de serie (interessant genoeg, die zijn uitgerust met een AMD A12 CPU's) te doen. Toch zijn we nitpicky: voor een goedkope machine, de algehele type-ervaring is aanvaardbaar.

Bij 10,6 cm x 7,8 cm, de ClickPad is groot genoeg voor comfortabel cursorbeweging. Vanwege de speciale numerieke toetsenblok, wordt het touchpad verplaatst naar links, die enige tijd wennen aan zou kunnen nemen. Het oppervlak is volledig glad en laat de vingers om gemakkelijk te glijden. Helaas is er geen speciale ClickPad software, zodat de gebruiker moet doen met de Windows muis en touchpad-instellingen. De klik respons is goed, hoewel de touchpad rammelt nogal luid wanneer dubbel-tappen - genoeg zodat we vonden het vervelend.
De matte 15,6 inch display van AUO gebruikt TN technologie is identiek aan die gebruikt in de Aspire E5-552G , zodat de prestaties is zeer vergelijkbaar, aangezien de normale hoeveelheid panel variatie. De gemiddelde helderheid van 209 nits is minder dan stellair, maar niet uit het gewone - andere, duurdere notebooks zijn niet helderder. Ten minste is voorzien van het paneel Full-HD-resolutie (1920 x 1080 pixels); vele concurrenten met TN panelen zijn nog steeds vast in een - in ieder geval voor deze grootte van het scherm - voetgangers resolutie van 1366 x 768 pixels. De contrast ratio van ongeveer 600: 1 is heel behoorlijk en beter dan wat we meestal vinden in deze prijsklasse.

Net als andere budget displays, maakt gebruik van het paneel in de Acer komt niet eens in de buurt volledige sRGB-dekking bieden, laat staan ​​de dekking van de grotere AdobeRGB-kleurruimte. Volgens onze metingen, sRGB dekking is slechts 56%, dus we kunnen niet echt aanbevelen de E5 voor frequente foto- of videobewerking.
Onze metingen met de X-Rite spectrofotometer onthullen zeer underwhelming kleur en grijswaarden als geleverd met een gemiddelde DeltaE-afwijkingen van meer dan 13 voor beide. Het display is erg koud 's dicht bij 19000K. Kalibratie verbetert sterk de resultaten nu de DeltaE afwijkingen op ongeveer 3,6 respectievelijk 2 en de CCT gemiddelde gedaald tot een veel comfortabelere 6690K. Kleuren ook redelijk accuraat te zijn op alle, maar de hoogste verzadiging niveau te blijven.
Outdoor usability is nogal slecht vanwege de zeer lage helderheid van het display. Ten minste de TN-paneel is non-glare, dat maakt het werken in de schaduw mogelijk te maken. Onder een bewolkte hemel worstelden we om de weergave te lezen omdat het beeldscherm wast gemakkelijk uit wanneer het licht schiet en direct zonlicht is absoluut uit den boze. De meeste IPS panelen zijn aanzienlijk helderder en zijn een veel betere keuze voor gebruikers die behoefte hebben aan een uitstapje buiten veel.
Aangezien dit een TN paneel bekijkt stabiliteit nature slecht. Terwijl veranderingen in het horizontale vlak niet zo veel invloed op de beeldkwaliteit, worden veranderingen in het verticale vlak gevolgd door hetzij donkerder en uiteindelijke inversie wanneer het scherm omlaag wordt gekanteld of een significante kleurverandering naar geel / groen wanneer het scherm wordt bekeken van beneden. Kijken naar een film vereist een zorgvuldige schermaanpassingen en misschien niet zo plezierig bij het delen van het scherm. Dell Inspiron 9400 Accu .

De Aspire E5-574-53YZ is uitgerust met een dual-core Intel Core i5-6267U, geïntegreerde Iris GPU en 8 GB RAM-geheugen. Het RAM-geheugen chip gevestigd in een van de twee beschikbare slots en dus loopt in de single-channel mode. Zoals we in onze inleiding vermeld, de E5 is beschikbaar met entry-level-processoren, zoals de AMD A en E-serie processors evenals Intel Celeron en Pentium chips, zodat de i5 is zeker een van de meer krachtige opties. Een van de 15,6-inch modellen is ook verkrijgbaar met i7-6500 processor en een dedicated Nvidia GeForce 940MX grafische kaart.
De dual-core Intel Core i5-6267U is onderdeel van Intel's Skylake architectuur en is geklokt op 2,9-3,3 GHz (twee cores @ 3.1 GHz) volgens spec sheet van Intel. Interessant genoeg, we nooit gezien een single core meer dan een kloksnelheid van 3,2 GHz of beide cores van meer dan 3,0 GHz. De maximale TDP is 28 watt, zodat de CPU biedt betere prestaties dan zijn Ultrabook-broers en zussen met een TDP van 15 watt. Het nadeel is natuurlijk meer stroom verbruikt en dus warmteafvoer. Volgens de Cinebench R15 benchmark test, de prestaties van de i5-6267U lichtjes overtreft de Core i7-6500U, die een CPU beperkt tot een TDP van 15 Watt. De enige andere notebook in het bestand met de i5-6267U niet gemakkelijk vergeleken met de beoordeling kandidaat want hun Aspire V3-372-57CW , Acer maakt een TDP van 35 watt, die natuurlijk verhoogt de prestaties, hoewel niet significant (+ 5% voor zowel single en multi-core tests).
De prestaties van het systeem volgens PCMark 8 is over het algemeen een beetje hoger dan wat we hebben gezien van soortgelijke systemen met-platter gebaseerde harde schijven. Vergeleken met de HP Pavilion of Lenovo Thinkpad E560, de E5 scores tot 24% hoger, afhankelijk van het testonderdeel. Tegelijkertijd het slepen de Acer V3-372 met dezelfde CPU, maar hogere TDP en SSD met maximaal 11%.

Algehele respons van het systeem is nog steeds vrij snel, hoewel gebruikers uit een systeem met SSD zal zeker de vlottere prestaties vooral mis bij het laden van applicaties.
De Aspire E5-574-53YZ is uitgerust met een 5400 RPM, 1 TB conventionele harde schijf van Toshiba die voldoende opslagruimte biedt. De prestaties zijn zoals verwacht met een gemiddelde doorvoersnelheid van ongeveer 83 MB / s volgens HDTune. Elke SSD - zelfs de meest elementaire modellen - bieden veel hoger 4K lees- en schrijfsnelheden, die in tunr versnelt het opstarten van Windows en het programma begint. Hoewel we waren niet in staat om de onderste lade te verwijderen, kan geslepen gebruikers waarschijnlijk erachter te komen hoe om te wisselen van de 2,5-inch-platter gebaseerde schijf voor een SSD voor veel snellere prestaties.
Volgens Intel, de Core i5-6267U wordt geleverd met de Iris Graphics 550 met een maximale kloksnelheid van 1050 MHz. Diverse tools die we gebruikten identificeerde de GPU als een Intel Iris 540, echter. Volgens AIDA64 Extreme, kan de GPU klok variëren 300-1050 MH. Helaas: tijdens onze benchmarks, de GPU nooit meer dan 1000 MHz. Hoe het ook zij, de grafische kaart beschikt over 48 execution units en 64 MB dedicated EDRAM cache en biedt dus veel betere prestaties ten opzichte van de vorige generatie geïntegreerde grafische kaarten en zelfs een aantal dedicated GPU's. Case in point: de Acer score tijdens de behaalde 3DMark 11 benchmark-overtreft die van de HP Pavilion 15-ab022ng met dedicated GeForce 940m met ongeveer 10%. Voor meer informatie over de Iris Graphics 550, kunt u terecht op onze speciale pagina . Dell Vostro 1510 Accu .
De meeste oudere games draaien vlot, zelfs bij hogere instellingen en de inheemse Full-HD-resolutie. Huidige titels zijn een ander verhaal, omdat de prestatie niet voldoende is, zelfs voor matig hoge resoluties en lage instellingen. We moeten hier aan toevoegen dat we hadden problemen met Rise of the Tomb Raider, als het spel zou crashen tijdens de benchmark in ongeveer dezelfde plek elke keer weer. Waarschijnlijk wordt dit veroorzaakt door de bestuurder, dus er is hoop dat de toekomstige updates zullen de problemen te verlichten.
Om mogelijke smoren of de stabiliteit te identificeren, gebruiken we de instrumenten Prime95 en Furmark de CPU en GPU te benadrukken. Met Prime95 draait, de CPU bleef 3 GHz en een temperatuur van maximaal 75 ° C Maximale belasting met Furmark GPU resulteerde in de GPU snel tussen 300 en 1 GHz fluctuerende met gemiddeld slechts 490 MHz, zodat smoren duidelijk optreedt, zij het voor korte momenten. Vervelend is dat de notebook de ventilatorsnelheid zal veranderen - van laag naar hoog en terug - ongeveer elke 15-20 seconden of zo. Interessant genoeg, de GPU draait op een hoger gemiddeld 580 MHz bij volledige CPU en GPU belasting door het uitvoeren van zowel Prime95 en FurMark tegelijkertijd wordt toegepast. De CPU blijft een stabiele 1,7 GHz grotendeels, hoewel één of de andere kern zou onregelmatig dip "een pauze" down to 400 MHz. De temperaturen bereikte een maximum van 82 graden op een gegeven moment met een gemiddelde van ongeveer 75 graden tijdens de run. Gaming lasten worden nauwkeuriger vertegenwoordigd door het uitvoeren van Unigine Valley. Hier, zowel de CPU en de GPU te zien hogere kloksnelheden van 2,7 GHz en 835 MHz met de gemiddelde temperatuur op 71 graden.

Een volgende run van 3DMark 11 vertoonde dezelfde prestaties, dus de opbouw van warmte is duidelijk geen probleem. Met de Acer op de batterij, de score daalde met ongeveer 8%. Een blik op de sub-scores laat zien dat een lagere grafische scoren (2202 versus 2421 punten) is verantwoordelijk voor de daling.
De Acer Aspire E5-574-53YZ is zeer rustig stationair draait met de gonzen en klikken van de harde schijf als de meer hoorbare component, zelfs wanneer de ventilator draait. Tijdens belasting, het systeem bereikt een maximum van 41 dB en is zeker zeer hoorbaar dit punt, hoewel de ventilator frequentie niet opdringerig. Zoals eerder vermeld, afhankelijk van het type lading toegepast, is het mogelijk dat de ventilator schommelt tussen twee niveaus elke 15-20 seconden, wat we vinden veel vervelend als steady-state zijn.
Hoge temperaturen zijn nooit een punt van zorg. Tijdens stationair, het systeem aangevuld uit op ongeveer 35 graden C op de linkerbenedenhoek; de polssteunen bleven een beetje koeler op ongeveer 31 en 33 voor de linker- en rechterzijde, respectievelijk. Veel systemen - bijvoorbeeld de HP Pavilion 15-ab022ng - beheren om te blijven onder de 30 ° C wel. Onder belasting, de notebook bereikt ongeveer 43 graden in het midden van het apparaat in de richting van de rug, terwijl de onderkant een maximum van 42 graden C bereikt - nog steeds laag genoeg om te werken met de laptop op schoot. De Lenovo Thinkpad aan de andere kant bereikt slechts een - veel lagere - maximum van 33 graden C.
De sprekers, die zich op de bodem voorste hoeken en vuur naar beneden, klinkt redelijk fatsoenlijke voor een budget-systeem. Ze doen niet erg luid hoewel krijgen - hoewel het volume is voldoende voor middelgrote kamers - en op maximaal volume-instellingen, is er een merkbare hoeveelheid vervorming. Bass is bijna volledig ontbreekt - iets beter dan wat de meeste Ultrabooks te bieden hebben, maar lang niet zo goed als systemen met grotere luidspreker behuizingen - maar de middentonen zijn verrassend goed gedefinieerd en evenwichtig. Het bekijken van films of video's is zeker geen probleem, maar voor langere luistersessies hebben we raden een koptelefoon of externe luidsprekers.
Het energieverbruik is ongelooflijk hoog tijdens inactieve tegen een gemiddelde van ongeveer 14 watt - sommige concurrenten maar half zo veel nodig. De gemiddelde belasting van ongeveer 52 watt is zeer hoog en overtreft de Aspire V3-372-57CW ( TDP van 35 watt) met ongeveer 15%. De adapter is alleen geschikt voor 45 watt en bereikt 56 graden C - te veel voor comfort.
Een vrij kleine batterij met 37 Wh en extreem hoog stroomverbruik - dat niet veel goeds voor de levensduur van de batterij. En inderdaad: de Acer Aspire E5-574-53YZ heeft veruit de kortste levensduur van de batterij in onze directe vergelijking. Zelfs de HP Pavilion 15-ab022ng , die de tweede kortste opgenomen looptijden heeft, duurt bijna 50% langer op een lading tijdens de test WiFi met het beeldscherm ingesteld op 150 nits en de evenwichtige profiel ingeschakeld. Gebruikers die behoefte hebben om uit de buurt van verkooppunten verblijven regelmatig zijn veel beter af met een ander systeem. Dell Vostro 3500 Accu .
De Acer Aspire E5-574-53YZ is een goed presterende systeem met een goede bouwkwaliteit - de ietwat instabiele schermcover ondanks - en de algehele fatsoenlijk ergonomie. Het wordt tegengehouden door twee grote fouten: ten eerste, het scherm is zeer onnauwkeurig tenzij gekalibreerd en mist voldoende helderheid voor gebruik buitenshuis. Ten tweede is de levensduur van de batterij is ronduit matig. We zijn niet zeker waarom precies het energieverbruik zo hoog is in vergelijking met anderen, maar Acer moet terug naar de tekentafel hier en gaan werken op het verminderen van het over de hele linie. Als een desktop vervanger voor tekstverwerking en surfen op het web, evenals de occasionele gaming sessie, de E5 is niet per se een slechte keuze.