1 Followers
shenjing

shenjing

Hoge kwaliteit HP COMPAQ 8510w Accu

De Lenovo IdeaPad 510S-13ISK is een mooie 13,3-inch subnotebook, die een Full HD IPS-scherm, een Skylake processor en een toetsenbord met achtergrondverlichting biedt. Echter, moet de batterij langer mee.
De Lenovo IdeaPad 510S-13ISK is de opvolger van de eerder geteste IdeaPad 500S-13ISK . De verschillen tussen deze twee modellen zijn beperkt: alleen het geval en de verdeling van de havens tonen geen significante veranderingen. In termen van hardware, zijn beide modellen uitgerust met Skylake processors en dezelfde FHD-schermen. Rivals voor deze test model onder meer namen,
De behuizing is meestal gemaakt van kunststof. De bovenkant van de basiseenheid is een uitzondering omdat het gebruik maakt metal. Het beeldscherm en de onderkant van de laptop zijn wit, terwijl de bovenkant van de basiseenheid en het scherm grenzen houden een zilveren toon. Er zijn andere kleurencombinaties beschikbaar: een rood-zwarte model is al in de prijs zoekmachines. Alle oppervlakken van de laptop zijn mat. Een onderhoudsluik is niet opgenomen in de laptop, zodat de gebruiker de bodem van de laptop verwijderen om het interieur. We zullen dit dekken in meer detail later in de beoordeling.

In termen van vakmanschap, de laptop is heel goed want het heeft een degelijke afwerking ondanks enkele ongelijke materiaal hiaten. Net als de meeste laptops, kan ons testmodel een beetje onder het touchpad en aan beide zijden van het toetsenbord worden gebogen. Het echte probleem is dat de basiseenheid kan worden gebogen met voldoende druk, als gevolg van onvoldoende materiaal stevigheid. All-in-all, de zaak is prima. Het is niet verwonderlijk dat de coverdisplay meer dan het basisstation kan worden gebogen. Druk zal het leiden tot verschillen in de inhoud van het scherm, waarvan de meeste zullen worden geconcentreerd rond het midden van het scherm. Met wat handigheid de hand, kan de laptop worden geopend met één hand.
Dit IdeaPad model heeft hetzelfde aantal en type van de havens als zijn voorganger . Het enige grote verschil is de plaatsing van deze poorten. De gebruiker heeft 3 USB-poorten beschikbaar met 2 wezen USB 3.0. Helaas, ons testmodel heeft geen type C USB-poort, hoewel de meeste notebooks van 2016 ten minste één poort van dit soort. De plaatsing van de poorten is goed, net als de connectoren kan worden gevonden in de achterste regio's aan beide zijden, die het gebied in de buurt van de hand rust vrij zijn van hinderlijke kabels houdt.
De kaartlezer is fatsoenlijk. Het kan grote hoeveelheden gegevens blokken met een maximale overdrachtsnelheid van 50,6 MB / s te kopiëren. De overdracht van 250 jpg bestanden (elk ongeveer 5 MB) kan worden uitgevoerd bij een snelheid van 36,3 MB / s. We testten de kaartlezer met een referentie-SD-kaart (Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II).
Uit de overvloed aan WLAN modules, heeft Lenovo gekozen voor de Intel Wireless-AC 3165. Deze chip ondersteunt de 802.11a / b / g / n en de snelle ac WLAN-standaarden. In feite, de testresultaten geen ruimte voor klacht. Opgemerkt moet worden dat de test werd uitgevoerd onder onrealistische omstandigheden, omdat er geen andere WLAN-apparaten in de buurt en het testmodel was een korte afstand van de server PC. In het dagelijks gebruik, moet de overdracht tarieven lager zijn. Net als bij veel andere notebooks, ons testmodel heeft een Gigabit Ethernet-chip van de Realtek RTL8168 / 8111-serie, die de mogelijkheid van het bedrade connectiviteit biedt. De chip voert zijn taak zonder problemen. Accu HP Compaq 6710b .

Deze webcam zal produceren geen meesterwerken, maar het zal volstaan ​​voor videogesprekken. De maximale resolutie van het apparaat is 1280x720 pixels.De laptop wordt geleverd met een garantie boekje en een snelle start bijsluiter. Extra accessoires zijn niet inbegrepen.

Om de hardware van de laptop, moet de onderzijde van de laptop worden verwijderd. Dit proces omvat het verwijderen van alle schroeven aan de onderzijde van de laptop en peeling het deksel met behulp van een plamuurmes. De IdeaPad is uitgerust met een RAM-sleuf, die wordt bezet door een 8 GB module en een 2,5-inch HDD met een hoogte van 7 mm (~ 0,3 in). De harde schijf en de batterij kan eenvoudig worden verwisseld. Tenslotte de ventilator eenvoudig te reinigen.
Het toetsenbord met achtergrondverlichting van het testmodel is een leuke feature. Het biedt twee niveaus van helderheid en kan via de functietoets worden aangepast. De vlakke, gladde toetsen van het toetsenbord hebben een korte slag afstand, een duidelijk drukpunt en adequate weerstand tegen indrukken van een toets. Het toetsenbord kan een beetje buigen in het midden tijdens het typen, maar dit mag niet de gebruiker verstoren. De positie van de "up" cursor sleutel is ongebruikelijk, omdat het de ruimte in het algemeen gewijd aan de "Shift" -toets rechts in beslag neemt. De laatste wordt geperst in de rechter, wat betekende dat we vaak verwarden de cursor toets voor de toets "Shift" tijdens het typen. De gebruiker zal wat tijd nodig om te wennen aan deze positionering. Over het geheel genomen heeft de fabrikant voorzien van een goed toetsenbord.

De multi-touch ClickPad heeft een oppervlakte van 10,5 x 7 cm (~ 4,1 x 2,7 inch), waarmee gebruikers gemakkelijk gebruiken gebaren. De context menu kan de aanpassing van de beschikbare gebaren (aan / uit). Het gladde oppervlak van het touchpad kan de vinger om comfortabel te glijden. Bovendien is de touchpad herkent inbreng in de bochten goed en heeft een korte slag afstand en een duidelijk hoorbaar en voelbaar drukpunt.
De IdeaPad heeft een matte 13,3-inch scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. De helderheid (261,2 cd / m) en het contrast (803: 1) zijn goed, maar de helderheid moet een stuk hoger comfortabel gebruik in verschillende locaties en lichtomstandigheden waarborgen. Helaas, op helderheid van 80% of minder, het paneel lijdt PWM trilt met een frequentie van 50 Hz, die hoofdpijn en oogproblemen veroorzaken voor gevoelige gebruikers.
Out of the box, de DeltaE 2000 kleurafwijking is 4,98. Het optimale bereik zou DeltaE waarde lager dan 3, waardoor het testmodel relatief dichtbij. Het scherm heeft geen last van een blauwe tint, maar de AdobeRGB en sRGB kleurruimten worden slecht behandeld: 59% (sRGB) en 38% (AdobeRGB).
De Lenovo IdeaPad heeft een IPS-paneel met stabiele kijkhoeken, die de gebruiker in staat stelt om eenvoudig content te bekijken van alle kanten. Helaas, het model lijdt beperkte leesbaarheid in heldere lichtomstandigheden. Buitenshuis, wanneer de hemel bewolkt, of de gebruiker zit in de schaduw, de inhoud wordt goed weergegeven. Echter, in direct zonlicht, is het moeilijk om alles op het scherm herkennen.Accu HP COMPAQ 8510w .
De IdeaPad is een 13,3-inch subnotebook van het mid-range segment. De prestaties van de laptop is goed dankzij het gebruik van de Core i-processors van de Skylake generatie. Ons testmodel is geprijsd op ongeveer 750 tot 800 Euro (~ $ 838 tot ~ $ 894). Het goedkoopste model kost meer dan 599 euro (~ $ 669).
Een paar maanden geleden testten we de IdeaPad 500S-13ISK , dat is de voorloper van deze test model. Qua CPU prestatie, is er geen verschil tussen de twee modellen, aangezien beide modellen hebben Skylake CPU. De IdeaPad 510S heeft een Intel Core i5-6200U dual-core CPU aan boord. Dit is een ULV CPU met een bescheiden stroomverbruik (TDP: 15 W), maar voldoende prestaties aan de dagelijkse behoeften van de gebruikers tevreden te stellen. Als de Core i7-modellen worden aangeboden, zouden hun investering niet het geld waard zijn, aangezien de prestaties niet significant zal toenemen. De CPU van ons testmodel heeft een basis kloksnelheid van 2,3 GHz. Met Turbo, kan de processor springen tot 2,7 GHz (beide cores) 2,8 GHz (single core). De Turbo kan worden gebruikt tijdens het stopcontact of op batterijen.
Het systeem loopt soepel en vloeiend. We hadden geen problemen ondervindt. De resultaten van de PC Mark criteria waren zeer goed, maar de systeemprestaties kunnen verder worden verhoogd. Om dit te bereiken, raden we gebruikers wisselen van de harde schijf voor een SSD. Hierdoor kan het systeem laadtijden aanzienlijk sneller verminderen en het systeem. Helaas is het niet mogelijk om een ​​tweede RAM-module toe te voegen en in te schakelen Dual-Channel-modus, als de laptop heeft slechts een RAM-sleuf.
Het systeem drive is een traditionele 2,5-inch schijf van Western Digital. Het werkt bij 5400 omwentelingen per minuut (rpm) en biedt een opslagcapaciteit van 1 TB. De transfer rates van de harde schijf zijn goed en overeenkomen met de prestaties van andere 5400 rpm harde schijven.
De Intel HD Graphics 520 grafische chip ondersteunt DirectX 12 en kan draaien op maximaal 950 MHz. In vergelijking met andere chips die DDR3 RAM, het testmodel heeft iets betere resultaten in de 3D Mark benchmarks omdat het gebruik maakt een snellere DDR4 RAM. De grafische prestaties had kunnen worden verhoogd met Dual Channel-modus, maar dit is geen realistische optie, aangezien de laptop heeft een enkele RAM-sleuf.

Een geïntegreerde decoder van de grafische chip kan de werklast te verminderen voor de CPU bij het verwerken van video's. De gebruikelijke formaten worden ondersteund, waardoor de populaire H.264-formaat en zijn opvolger, de H.265 omvat. Deze laatste biedt kleinere bestanden met dezelfde videokwaliteit. Tijdens het afspelen van video-test (4k, 60 fps, H.265), de CPU-belasting bleef rond de 10%.
De CPU-GPU combinatie van het testmodel kan spelen vlot verlopen. Dit geldt voor games die niet te belasten op de hardware. De gebruiker nodig heeft om de resolutie en kwaliteit van de instellingen te verlagen tot een spel te draaien op een betrouwbare frame rate. Voor meer gaming prestaties, moet de gebruiker overwegen een dedicated grafische kaart. De categorie 13,3-inch is niet veel van dergelijke modellen, maar de GeForce 940m model van de Asus ZenBook UX303 kan een optie zijn. Accu HP EliteBook 8440p .
Tijdens het stationair draaien, de ventilator van de IdeaPad is meestal uitgeschakeld. De harde schijf maakt een licht raspende geluid. Een SSD swap zou deze uitstoot te elimineren. Zelfs onder belasting, de geluidsemissies blijven binnen redelijke grenzen. Tijdens onze stresstest de laptop raakte 40,3 dB (A), hetgeen aanvaardbaar omdat de CPU en GPU werken bij hoge snelheden.
In onze stress test, Prime95 en FurMark een looptijd van ten minste een uur op het testmodel. De laptop liep de test op dezelfde manier, of het was aangesloten of op batterij: in de eerste 40 minuten, de processor draait op 2,2 GHz. Er zijn regelmatige fluctuaties in de snelheid. Anderzijds, de grafische chip sprongen tussen 750 en 950 MHz. Als de test gaat de processor daalt tot 2,3 GHz en de grafische chip wordt gesmoord tot 300 MHz. De laptop niet te heet; aangezien geen van onze meetpunten stak de 40 graden Celsius (~ 104 graden Fahrenheit) mark.
De stereo luidsprekers van de laptop worden op de bodem. Ze produceren fatsoenlijk geluid, maar gebrek aan fatsoenlijke bas. Wij raden het gebruik van een hoofdtelefoon of externe luidsprekers voor een betere ervaring.
De test model heeft een redelijke stroomverbruik niveaus. Terwijl stationair, het maximale energieverbruik ligt aan 8,7 W en tijdens de stress test, de laptop raakt een piek van 33 W. typisch onder belasting, de laptop verbruikt ongeveer 30 W, vanwege de fluctuerende snelheid van de CPU en GPU. De adapter omvat de behoeften van de laptop gemakkelijk omdat het tot 45 W.
De Lenovo laptop liep voor 05:51 uur in onze realistische WLAN-test. We gesimuleerd de hardware belasting veroorzaakt door het bezoeken van verschillende websites. De kracht profiel is ingesteld op "Balanced" en power saver functies worden uitgeschakeld. De helderheid van het scherm is ingesteld op ongeveer 150 cd / m². Voor de video-test, de laptop levert een vergelijkbare looptijd van 5:25 uur. In deze test, liepen we de korte film Big Buck Bunny (H.264, 1920x1080 pixels) in een lus. De draadloze modules en energiebesparing functies worden uitgeschakeld met de ingesteld op ongeveer 150 cd / m² helderheid.

Over het geheel genomen de laptop levert een goede levensduur van de batterij. Een 13,3-inch notebook zou meer dan 6 uur verschaffen in zowel de WLAN videotests. Vanwege de 35 Wh batterij van de Lenovo model is dit niet mogelijk. De concurrent van de Acer Aspire V3-372-57CW , kan draaien veel langer dankzij de grotere 51 Wh batterij.
De 13,3-inch Lenovo IdeaPad 510S-13ISK biedt voldoende prestaties voor dagelijks gebruik. De laptop niet te heet of te produceren te veel lawaai. Dankzij de traditionele harde schijf, moet de gebruiker van 1 TB aan opslagruimte. Het is ook mogelijk om te wisselen van de HDD voor een snellere SSD. De gebruiker moet de onderkant van de laptop voor deze procedure te verwijderen, maar dit moet niet te moeilijk zijn. Het toetsenbord is goed voor typisten omdat het verlichte toetsen. De batterij is relatief lang, maar de overige 13,3-inch modellen tonen, is het mogelijk om meer bieden. De Full HD IPS-scherm niet uitzonderlijk, maar het doet zijn werk goed.

De IdeaPad is een ideale notebook voor studenten. Echter, moet de levensduur van de batterij langer. Accu HP COMPAQ 6830s .

Als je kunt leven met een gemiddelde levensduur van de batterij, dan is het 80SJ0019GE ​​model is een goede keuze. Voor 599 euro (~ $ 669), krijgt de gebruiker een Core i3-6100U processor, een 128 GB SSD en een FHD scherm. De IdeaPad 500S-13ISK is beschikbaar voor 550 Euro (~ $ 614) zonder SSD, maar met een harde schijf.