1 Followers
shenjing

shenjing

Laptop Accu voor HP COMPAQ nc8230

Stijlvolle aluminium dress voldoet aan 360-graden scharnier. Is de 650 Euro model past bij zijn duurdere rivalen? Waarom duurt het 21 uur bij stationair draaien, maar niet eens 5 uur tijdens het browsen op het internet?
360-graden cabrio basis van een (15 watt) standaardprocessor nog blijkbaar populair - tenminste een degelijke selectie is op de markt. Elke gerenommeerde fabrikant heeft nu deze apparaten in hun lineup. 13-inch modellen zijn typisch, maar 15 en 17-inch modellen bestaan ​​ook. Asus biedt een bijzonder betaalbare model met een Core i3 voor slechts 650 euro in de vorm van de VivoBook Flip TP301UJ. Het is aanzienlijk duurder met betere hardware (grotere SSD, Core i5 / i7). De wedstrijd is ook gelegen in het midden van de prijsklasse (1000 euro) met 13-inchers en 360-graden-functie.

Dell Inspiron 13 5368 dat bleek zeer snel, maar zwak in levensduur van de batterij zou hier worden vermeld zijn. Acer Aspire R13 R7-372T-746N die wordt verkocht voor het starten bij 900 euro neemt ook deel. HP heeft zijn Spectre X360 13-4104ng te bieden. Echter, de 13-incher met 2560x1440 pixels kost minstens 1.100 euro. De slanke 360-graden bundel met een Core m door Asus is minder duur: 800 euro zijn verschuldigd voor de Zenbook UX360CA-FC060T .
De VivoBook Flip TP301UJ is in een plastic behuizing die is ingericht met een geborsteld aluminium werkblad. De aluminium zijkanten dat een deel van de bovenzijde zijn maken de basis uitzonderlijk stijf. Zo is de behuizing de bovenkant en zijkanten zijn uit één stuk aluminium. Dat herinnert ons aan het ontwerp voor de Zenbook opstellingen, alleen dat de verwijderbare bodemplaat is kunststof met een matte afwerking hier. Het is perfect uitgerust en schroeven zet hem heel goed. De opbouw is niet deuk van beneden of boven. Helaas is dit niet het geval voor het toetsenbord, maar daarover meer in "Input Devices".

De scharnieren nog net houden het scherm op zijn plaats; we hadden gewild dat ze strakker werden getrokken. Het display heeft de neiging om terug te vallen op zichzelf bij de uitvoering van het apparaat rond in "Laptop" mode (trillingen). Helaas, is het deksel niet mechanisch of magnetisch bevestigd in het tablet eindpositie. Aldus heeft de gebruiker steeds te maken met een kloof die interfereert met de bediening in "tablet" -modus. In tegenstelling tot dat, konden we nauwelijks open de gesloten "Laptop" met één vinger sinds magneten zet de deksel voorbeeldig. kromtrekken weerstand Het deksel is goed; Het deuken slechts marginaal in sommige plekken.Accu HP COMPAQ 8710p .

Kortom, Asus presenteert een aantrekkelijke behuizing met een hogere stabiliteit dan de Inspiron 13 5368, en die kan bijna concurreren met Acer Aspire R13 R7 en HP Spectre X360 in termen van kwaliteit.
De TP301UJ's gewicht van 1,7 kilogram is heel zwaar voor een 13-incher. De Aspire R13 R7-372T weegt slechts 1,5 kilogram en de slanke Zenbook UX360CA-FC060T zelfs slechts 1,3 kilogram. De Flip is ook relatief dik met een hoogte van 20 millimeter, maar de Inspiron 13 5368 is op een lijn met die. De Aspire R13 heeft de grootste afmetingen voor een 13-incher als gevolg van de fundamenteel verschillende ontwerpen met een scharnier aan de kant van het beeldscherm. Kopers op zoek naar een compact en zo dun mogelijk apparaat moet kijken naar de Spectre X360 13 of Zenbook UX360CA-FC060T (16 en 14 mm).
De interface configuratie overeen met die van een moderne laptop. Bijzonder is dit deel van de aantrekkingskracht van de 360-graden design. Type C-USB is aanwezig naast nog drie USB type-A-poorten. De Type-C poort is een type 3.1 Gen. 1, en dus slechts een 3.0-poort met omkeerbare plug-functie. De Spectre X360 13 beschikt bovendien over een DisplayPort en de Aspire R13 R7 tops die met een USB 3.0 Gen.2 met Thunderbolt. De Inspiron 13 5368, Zenbook UX360CA , en de herziening monster geen kans tegen die opvallen.
We testen de prestaties van de geïnstalleerde kaartlezer met onze Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II verwijzing SD-kaart. De maximale overdrachtsnelheid bij het kopiëren van grote datablokken is 39 MB / s, terwijl 31 MB / s kan worden verwacht met standaard JPG-afbeeldingsbestanden (ong. 5 MB per stuk). Die zijn redelijk, maar niet erg snel prijzen, zelfs als de rivalen zijn nog langzamer.
De koper heeft om tevreden te zijn met de basisconfiguratie in de vorm van Intel Dual Band Wireless-AC 7265 (a / b / g / h / n / ac) inclusief Bluetooth 4.0 voor netwerkverbindingen. In tegenstelling tot de Wireless-AC 3165, wordt het verschil in de / h / dat staat voor Dynamic Frequency Selection en zendvermogen controle. De module heeft twee antennes (2x2) en een maximale bruto datasnelheid van 867 Mbps (vs. 433 Mbps @ AC 3165). De rivalen zijn ingericht met dezelfde goede WiFi-modules, met uitzondering van de Inspiron 13 5368 met een Wireless-AC 3165.

De module bereikte 200 tot 300 Mbit in de Servertest, dat slechts de helft van de gegevens die een AC 7265 in de Spectre x2 12 transfers. De Cliënt testresultaten zijn geschikt, hoewel 867 Mbps is ver afgelegen. Alleen de review-exemplaar werd aangesloten op de router in de jperf networking-test.
De camera belachelijk zijn naam. De geproduceerde foto's zijn niet eens geschikt voor Skype video chats in de hedendaagse bandbreedtes. De VGA webcam met 640 x 480 pixels schiet alleen vaag, vormeloze foto's zelfs in ideale licht. Dat was standaard in 1998. Asus kan net zo goed de camera hebben weggelaten. Accu HP COMPAQ nx9420 .
Afgezien van Microsoft's Office (proefperiode van 30 dagen), de fabrikant preloads trial versies van Foxit Phantom PDF (proefperiode van 30 dagen), Evernote (gratis), en WPS Office (proefperiode van 60 dagen). De gebruiker kan ook een 25-GB Dropbox-account te testen voor zes maanden. Asus 'WebStorage is een soort van Microsoft Onedrive, kan dat wil zeggen de gegevens worden gesynchroniseerd op meerdere Windows-apparaten. Hulpmiddelen, zoals LiveUpdater (drivers, gereedschappen), Fliplock (instellingen voor "tablet" mode), Splendid Video Enhancement (kleurprofielen) ronden het pakket.
Het onderhoud opties zijn zeer prijzenswaardig. De bodemplaat kan worden verwijderd, die vervolgens mogelijk maken de toegang tot het werkgeheugen, ventilator (schoonmaak), 2,5-inch SATA SSD, draadloze module, batterij en werkgeheugen. De TP301 heeft 4 GB geheugen aan boord; de andere 4 GB DDR3L worden ingevoegd.
Asus is voorzien van een 24-maanden fabrieksgarantie die niet van invloed op de wettelijke garantie. De garantie kan worden verlengd met één jaar (2-3 jaar) met een pick-up & return service voor 60 euro.
De platte toetsen hebben een anti-slip oppervlak en zijn goed gespreid. De pijltjestoetsen zijn gescheiden een beetje en zijn ook teruggeschroefd. De belettering is goed leesbaar. Het toetsenbord is voorzien van een drie-level achtergrondverlichting dat schijnt door de letters en ook lichter de sleutels randen. De sleutels hebben een gemiddelde daling en een stevige slag op de uiterst links en rechts. Het oppervlak wiebelt duidelijk in het midden, wat leidt tot een sponsachtige typhouding op dit gebied. Het drukpunt is kort.

oppervlakte van 12 cm diameter van het touchpad is strak. De gebieden van de buitenste randen zijn niet gevoelig te raken, maar dat heeft geen invloed op gebruik. De daling is zeer kort en daardoor het drukpunt activeert ook een beetje snel. We konden snel werken met de pad, hoewel we misten een duidelijke feedback.

De capacitieve multi-touchscreen gemakkelijk detecteert alle tien vingers tegelijk. Drag and drop acties ook functioneerde zonder problemen.
De resolutie van 1920x1080 pixels van het scherm BOE is bescheiden voor de voorwaarden van vandaag. Sommige concurrenten hebben al 3K ( Aspire R13 R7 , HP Spectre X360 13-4104ng ). De glossy touchscreen heeft een verhard oppervlak met 10 vingers detectie. Hogere resoluties bieden een hogere werkcomfort afhankelijk van de toepassing scenario. Echter ook verbruikt meer stroom. Typisch is de looptijden van deze 3K of 4K merken korter dan in FHD versies. Asus biedt geen hogere resolutie optie.
Het is een TN paneel, dat wil zeggen een kijkhoek afhankelijke scherm model zoals geïnstalleerd in elk entry-level laptop. Het contrast is erg zwak; 377: 1 is vrij laag, zelfs voor TN. Vervolgens wordt de verlichting is zeer homogeen. Lichte vlekken of tegenlicht bloeden is niet zichtbaar in het donker en op een zwart scherm.

De sRGB en AdobeRGB kleurruimten worden slechts bedekt met een kleine mate. panel BOE is niet geschikt voor professionele foto-editors. Calman bevestigt deze indruk. De analyse van de fotospectrometer bewijst dat de grijstinten DeltaE van 4 is een beetje te hoog, maar nog niet extreem. De grafiek laat duidelijk blauwachtige tint die zichtbaar voor het blote oog. Accu HP COMPAQ nx7400 .

Dit is te danken aan de "normale" kleurprofiel (blauwachtige tint) die kunnen worden geselecteerd in Splendid Video Enhancement (kleurprofielen). Asus biedt ook een aantal standaard kalibratie-opties genaamd "Eye Care Mode" (rode tint) of "Vivid Mode" (contrast). Dit kan natuurlijk niet de kalibratie te vervangen omdat elk scherm is uniek met kleine verschillen in kleurweergave.
De helderheid van 165 cd / m², dat de VivoBook Flip TP301UA bereikt is uiterst zwak. We hebben niet gemeten zo'n lage tarief voor geruime tijd. Hierbij wordt gebruik bij daglicht feitelijk onmogelijk - vooral door het glanzende oppervlak.
Het TN paneel duidelijk van invloed op de kijkhoeken. Kleuren omkeren of fleuren snel bijzonder verticaal. Het topmodel van de VivoBook Flip TP301UJ is voorzien van een IPS-paneel dat niet mag lijden onder dit fenomeen.
Intel Core i3 6100U (2,3 GHz) is een processor uit de 6e generatie. De 7 Kaby Lake generatie wordt momenteel gelanceerd. De 15-watt dual-core heeft geen Turbo Boost. Een HD Graphics 520 grafische kaart is geïntegreerd; verdere details zijn te vinden in de spec sheet . Intel's Core i5 6200U en i7 6500U zijn optioneel verkrijgbaar. De SSD heeft een capaciteit van 256 GB en 128 GB niet alleen zoals bij onze beoordeling monster. Een kleine dedicated Nvidia GeForce 920m is ook geïnstalleerd in de premium versie.
de prestaties van het systeem zal voldoen aan non-performance gebruikers. Prestaties geeks zal niet zo blij met een Core i3 zijn of haar reputatie erger dan de prestaties het eigenlijk over? We kijken naar de kloksnelheden en Cinebench scores in de vergelijking.

De review-exemplaar voert de Cinebench benchmarks competent op 2,3 GHz. Deze frequentie stabiel loopt ook tijdens Prime95 en zelfs in de stress test met simultane GPU belasting. Dit is indrukwekkend te zien dat de 15-watt SoCs normaal wurgen de CPU kloksnelheid, maar handhaven van de GPU-klok. De prestaties zijn precies hetzelfde in batterij modus; Cinebench R15 eindigt met een identieke score.

De i5 6200U in de Spectre X360 13-4104ng berekent 16 tot 20% sneller, en de i7 6500U tops die met 30 tot 40%. Hoewel de Core i3 de Core m3 ventilatorloze oplossing kan verslaan Asus Zenbook UX360CA , een plus van 12 tot 17% is marginaal.
Vergelijkbare lichte voordelen ten opzichte van de Core m3 zijn te zien in de prestaties van toepassingen zoals reeds in pure rekenkracht: PCMark 8 staten 9 en 18%. Gebruikers die niet veel onder druk zouden kunnen zonder aarzelen te nemen hoeft Asus Zenbook UX360CA . De Zenbook kan ook scoren met zijn snellere SSD. Aan de andere kant, cabrio's zoals Acer Aspire R13 R7-372T met een Core i7 zijn er slechts 7% sneller (Thuis score) en zelfs wat langzamer (Work score), ondanks de snellere SSD.
Samsung's CM871 MZ7LF128HCHP is een SATA-opslagapparaat in het 2,5-inch formaat. Wij benadrukken dit omdat SSD's in de rivalen als M.2 modules (PCIe 2280) op het moederbord (met uitzondering van de Dell Inspiron 13 5368) zijn geplaatst. In vergelijking met deze modellen, Samsung's CM871 is in het nadeel zoals de grafiek ook illustreert: Het geheugen kan alleen met de CPU communiceren via een controller met behulp van SATA. In PCIe, deze mededeling is direct en zonder lus manieren. Schrijven en lezen tarieven zijn beide even bescheiden. Het enige voordeel van SATA: De gebruiker kan altijd veranderen naar een Terabyte harde schijf - die sneller kan gebeuren dan verwacht, aangezien slechts ongeveer 50 GB aan opslagruimte vrij zijn bij levering. Accu HP COMPAQ nc8230 .
Intel HD Graphics 520 werkt met een single-channel geheugen, hoewel 4 GB geheugen aan boord zijn en 4 GB worden ingevoegd als DIMM. De verschillen tussen de HD Graphics 520 graphics units zijn vrij groot; Dell Inspiron 13 5368 met dual-channel behaalt een voorsprong van 41 en 68%. De VivoBook Flip TP301UA komt langzaam in de laatste, die we ook zullen ontdekken in Games. De i3 model mag niet worden geselecteerd bij het werken met applicaties die graphics van Intel te gebruiken.
Zoals men zich kan voorstellen, games niet genoeg ruimte op de Core i3's HD Graphics. De VivoBook Flip TP301UA komt op de laatste plaats. Gamers met een voorliefde voor convertibles moeten overwegen om de duurdere IPS uitvoering met Core i5 / i7 en Nvidia's GeForce 920m.
De geluidsemissies zijn laag; we slechts 35 dB (A) gemeten in de stress test en tijdens elementaire processor belasting. Het wordt nooit luider. Het tegendeel is eerder het geval is, omdat de fan de neiging niet actief tijdens langere periodes van inactiviteit te zijn. De Flip is geruisloos dan dankzij de SSD.
De VivoBook Flip TP301UA is een relatief koel apparaat dat niet lauw krijgt zelfs tijdens belasting. We maten een maximum van 33 graden aan de onderkant; de thermo-cam geregistreerd 37 graden hier. De temperaturen niet van invloed op de SoC hebben. Het bereikte slechts 54 graden Celsius in onze strest testen. De kloksnelheid is niet gesmoord; 2.3 GHz liep stabiel in zowel de stress test en in de CPU benchmarks.
De sprekers hebben niet veel macht. Hun geluid blijft dun, zelfs bij hoge volumes. De kleine luidsprekers benadrukken de middentonen, die een relatief saaie geluid mengsel produceert zonder onderscheid. Ten minste de luidsprekers niet vervormen bij maximaal volume.

opnamen De dual-array-microfoon zijn relatief duidelijk. Side geluiden zijn goed gefilterd. De luidspreker kan 50 cm of zelfs 2 meter afstand van het apparaat te verplaatsen en geluid wordt opgenomen op een consistent niveau, hoe dan ook.
We waren een beetje verbaasd over het lage stroomverbruik: Het was niet meer dan 24 watt in de stress test. De reden is het ontbreken van Turbo Boost in de Core i3. Het ziet er nog beter in de ruststand. 3-8 watt zijn top tarieven voor een 13-incher. Echter, lage maximale helderheid van de TP301 is ook verantwoordelijk voor. De opgegeven 21 uur zou ook puur rekenkundig met zijn 55 watt uur en laag stationair stroomverbruik van iets minder dan 3 watt mogelijk zijn. Bij het voorspellen van een gemiddelde van 10 watt in de WiFi test, zouden we precies bereiken vijf uur. Eén ding is opmerkelijk: in termen van energie, de Core m3 ( Zenbook UX360CA ) en i3 6100U (review-exemplaar) zijn op gelijke voet in dit geval.
Een batterijduur van 21 uur lijkt indrukwekkend, maar dit wordt bereikt in de standby-test. Hier wordt de helderheid verminderd tot zijn absolute minimum, is flight mode geactiveerd (draadloos uit), en het systeem is niet geladen. Dit is echter een zeer onrealistisch scenario omdat gebruikers kunnen niet om het even wat op het scherm te herkennen bij 9 cd / m². Onze "WiFi browsing test" met de "Balanced" modus bij een helderheid van ongeveer 150 cd / m² is realistischer. De VivoBook Flip TP301UA duurt bijna 5 uur in deze zaak, die geen big deal in vergelijking met de concurrenten. De Spectre X360 13-410ng met vrijwel dezelfde watt uur loopt gedurende 8 uur in de WiFi-test, en de Aspire R13 R7-372T voor meer dan zes uur.
Asus heeft een goede baan in vele aspecten, maar het maakt ook een aantal grote fouten. De VivoBook Flip TP301UA-DW006T zou een interessante cabrio met name in de lagere prijsklasse zijn geweest. 650 euro voor een stevige aluminium behuizing, Full HD-resolutie, genoeg interfaces, onderhoudsvriendelijkheid, laptop prestaties met SSD, en nuttige runtimes kijk aantrekkelijk op het eerste gezicht.

Echter, Asus bevat tekortkomingen die zijn deels te wijten aan de low-end configuratie. Het grootste zwakke punt is de HD paneel op basis van TN-technologie - onstabiele kijkhoeken zijn gewoon ongepast op een tablet. De licht sponzige toetsenbord en niet bijzonder strak scharnieren aan toevoegen. Om deze reden kunnen we niet aanbevelen de review-exemplaar, maar we kunnen aanbevelen de IPS-modellen met dezelfde resolutie. Ze kost minstens 999 euro, maar hebben geen last van zwakke kijkhoeken. De meerprijs ook een GeForce 920m en 256 GB SSD. De langzame SATA SSD zal waarschijnlijk ook worden geïnstalleerd in de duurdere uitvoering, maar het moet een hogere capaciteit. Accu HP COMPAQ nc8430 .

Kopers die willen uitgebreide interfaces moeten kiezen voor Acer Aspire R13 R7-372T en, zo ja, ga akkoord met de grotere afmetingen. De Aspire R13 R7-372T , Spectre X360 13-4104ng, en Zenbook UX360CA hebben twee voordelen ten opzichte van de VivoBook Flip: M.2 SSD met snellere datasnelheden en ook een superieure IPS-schermen. De Spectre X360 13-4104ng biedt een hoge-kwaliteit behuizing moet zo belangrijk zijn. Hier is de hoogste resolutie vinden we ook, net als in de Aspire R13 R7 .