1 Followers
shenjing

shenjing

Hoog kwaliteit Dell R795X Laptop Accu

HP heeft niet eens 700 euro (~ $ 790) belasten voor haar nieuwe Windows afneembaar, die wordt geleverd met een Core-m-processor, een digitizer en een keyboard dock. Maar hoe werkt het toestel te vergelijken met de veel duurdere Surface Pro 4 van Microsoft?
Terwijl de verkoop van tablets zijn naar beneden voor enige tijd, de zogenaamde cabrio's of 2-in-een apparaten zoals de Surface Pro 4 worden steeds populairder. HP Pavilion x1 12 is nu een nieuwe concurrent voor Microsoft's succesvol product.

Momenteel is er slechts één configuratie van het paviljoen x2 12 voor een relatief lage prijs van 700 euro (~ $ 790). Het is uitgerust met een 12-inch IPS-display (1920x1280 pixels), een huidige Core m3-6Y30 alsmede 4 GB RAM en een 128 GB SSD. Zelfs de overeenkomstige keyboard dock en de actieve digitizer zijn reeds opgenomen - een vergelijkbaar oppervlak is ongeveer 200 euro (~ $ 226) duurder. Andere alternatieven zijn de Lenovo miix 700 (800 Euro / ~ $ 903, Core m5-6Y54) of de Aspire Switch Alpha 12 (800 Euro / ~ $ 903, Core i5-6200U) van Acer.
U hoeft niet een elegante unibody behuizing krijgt als je de Pavilion x2 voor 700 Euro (~ $ 790) te kopen, maar de zaak is nog steeds goed gebouwd en verfijnd. De mat-zilver design maakt gebruik van een combinatie van aluminium (achterzijde van de tablet) en geschilderde plastic (voorkant van de tablet, dock), maar alleen ervaren gebruikers zullen het verschil zien als gevolg van dezelfde kleur. Door de constructie, is er een kleine opening rond de buitenste display frame die kleiner en gelijkmatiger bij ons testexemplaar had kunnen zijn.

Op ongeveer 760 gram (~ 1.7 lb; 1,47 kg / ~ 3,7 lb inclusief dock), de Pavilion is vrij veel op gelijke voet met de Surface , en de hoogte van 8,4 millimeter (~ 0,33 in) is ook vrijwel identiek. HP apparaat lijkt eerder omvangrijker echter dankzij de luidsprekers aan de zijkant van de inrichting, maar het bredere kader kan ook een aantal voordelen in de praktijk. Helaas moeten we kritiek zowel tablet als het dok in termen van stabiliteit: Geconcentreerde druk is geen probleem voor beide, maar zijn gevoelig voor pogingen draaien en buigen ze zowel zichtbaar en hoorbaar zelfs bij matige druk. Toch is dit geen groot probleem gezien de prijsklasse.

De verbinding tussen de dock en de tablet via volwaardige scharnier met een openingshoek van maximaal 130 graden, dus je kunt gewoon gebruik maken van het apparaat als een gewone notebook indien nodig. Handig: In plaats van een lastige mechanisme, worden de twee delen bij elkaar gehouden door twee magneten. Helaas, het tablet doet wiebelen rond een beetje bij het scharnier, wat een algemeen probleem voor deze apparaten. Bovendien wordt het - vooral wanneer het deksel (bijna) gesloten -Could wat soepeler . Accu Dell 7FJ92 .
Zoals typisch voor een tablet, de Pavilion biedt slechts een handvol van de havens, meer in het bijzonder 1x USB 2.0, 1x micro-HDMI, de headset-aansluiting en een USB type-C-poort (USB 3.1 Gen.1). Dit laatste wordt ook gebruikt voor de adapter, zodat u kunt alleen gebruik maken van de trage USB 2.0-poort voor randapparatuur. Het besluit tot uitvoering HDMI 1.4 in plaats van DisplayPort is niet perfect wanneer u de lagere bandbreedte te overwegen - 4K beeldschermen kan alleen bij 30 Hz worden gereden. De kaartlezer is gemakkelijk te bereiken, maar ondersteunt alleen de kleinere microSD-formaat.
HP's beslissing om de draadloze adapter Intel Wireless-AC 3165 uit te voeren is een compromis tussen prijs en prestatie. Het ondersteunt alle moderne standaarden zoals Bluetooth 4.2 en WLAN volgens 802.11a / b / g / n / ac (2,4 en 5 GHz), maar gebruikt slechts één transmissie stream. De maximale overdrachtsnelheid is dan ook beperkt tot 433 Mbps. We zijn erin geslaagd ongeveer 260-280 Mbps onder perfecte omstandigheden (korte afstand, router Linksys EA8500), dus zelfs een snelle internet verbinding mag niet worden vertraagd. LAN of WWAN-verbindingen kunnen alleen worden vastgesteld via een USB-adapter.
Naast de tablet en het toetsenbord dock, is er ook een overeenkomstige 45-watt adapter, de eerder genoemde digitizer evenals de gebruikelijke service en garantie brochures in de doos. Er zijn geen andere toevoegingen - maar we hebben niets belangrijks te missen, ook niet.

Vanwege het ontbreken van zichtbare schroeven u kunt verwachten hetzij een gelijmd of anderszins vast chassis, die niet gemakkelijk door de consument geopend. De belangrijkste componenten zoals de CPU en het geheugen gesoldeerd en kan toch niet worden bijgewerkt; Alleen de M.2-SSD en de WLAN module moet vervangbaar zijn.

Met een garantie van één jaar, HP valt achter bij andere fabrikanten zoals Acer , dat een garantie van twee jaar aan te bieden. Gelukkig, een upgrade naar een van drie jaar Pickup & Return-service (CarePack U4819E) kost slechts 77 Euro (~ $ 87) - een zeer gunstige aanbod in onze mening.

De verstrekte dock beschikt over een volwaardig toetsenbord, dat niet hoeft te verschuilen achter de input devices van een vergelijkbare grootte notebook. De toetsen (15 x 15 mm / ~ 0,6 x 0,6 inch) hebben medium reizen en het drukpunt is gunstig firma, die slechts marginaal wordt beïnvloed door de lichte stuiteren in het centrum. Een ander positief aspect we willen noemen, is het stil typen lawaai. Helaas, de input ontbreekt een achtergrondverlichting, en de lay-out iets afwijkt van het standaard (kleine Shift, verschillende grootte pijltoetsen).

De touchpad (5,5 x 10 cm / ~ 2,2 x 4 inch) ligt in het centrum, onder het toetsenbord. De muis vervangen wordt geleverd door Synaptics en overtuigt met een goede glij-mogelijkheden, vlekkeloze precisie en voorzichtig uitgevoerd multi-touch gebaren met maximaal drie vingers, dus het is vaak niet nodig om een ​​externe muis te gebruiken. Het enige nadeel is de mooie sponsachtige slag van de geïntegreerde muisknoppen - we zouden speciale knoppen verkiezen.Accu Dell R795X .

Aanvullende manieren invoeren capacitieve touchscreen en de actieve digitizer (geleverd bij AAAA-batterij) met ondersteuning voor verschillende drukniveaus. De stylus is bijzonder nauwkeurig in het midden van het scherm, maar de cursor en de punt van de naald enige verschillen tot 1 millimeter in de perifere gebieden.

Net als de concurrenten, HP volgt de huidige trend en maakt gebruik van een beeldscherm in de mooie smalle 3: 2 beeldverhouding. Deze verhouding is zeer ergonomisch met name in de tablet-modus. De resolutie van het scherm is echter relatief laag bij 1920x1280 pixels, terwijl de concurrenten van Microsoft (2736x1824 pixels), Acer en Lenovo (2160x1440 pixels) gebruiken hogere resoluties. Hoewel je soms het verschil zal merken wanneer u PDF-documenten of foto's te behandelen, denken we niet dat het een groot probleem - de pixeldichtheid van het Paviljoen is voldoende scherp op 192 PPI, en de hogere resolutie zal ook de kosten stijgen, evenals het stroomverbruik.

De LED-achtergrondverlichting beheert 308 cd / m² op de maximale stand, dat is ongeveer op gelijke voet met de Aspire Switch Alpha 12 en de IdeaPad miix 700. Veruit de helderste apparaat is ook de duurste, de Surface Pro 4 van Microsoft. Een voordeel van het paviljoen is het gebrek aan PWM trillen, terwijl andere inrichtingen meer of minder problemen ondervindt.
De maximale luminantie en de zwartwaarde (0,48 cd / m) tot een contrastverhouding van 645: 1 - iets lager in vergelijking met enkele andere IPS scherm, maar toch een behoorlijk resultaat. Subjectief, zouden we zeggen dat het beeld is gunstig rijk is in combinatie met de glanzende scherm oppervlak, hoewel de kleuren lijken enigszins verbleken in vergelijking met de concurrenten.

Een blik op de Calman metingen verklaart onze indruk: Het paneel niet - vooral na een kalibratie - tonen grote afwijkingen voor de kleuren en de grijswaarden, maar de kleur ruimte kan geen grote delen van de sRGB-standaard voor blauw en magenta te dekken. Professionele gebruikers van de graphics en foto segment zal daarom niet blij met de Pavilion x2 zijn.
U kunt in principe gebruik maken van de tablet in de buitenlucht met een helderheid van ongeveer 300 cd / m², wat niet wordt verlaagd op de batterij. Maar de achtergrondverlichting is niet krachtig genoeg om reflecties op het glanzende schermoppervlak te overwinnen - de zichtbaarheid is daarom alleen zeer goed in de schaduw.

Dankzij de IPS-technologie, toont het display slechts een geringe helderheid en het contrast daalt met verticale verschuivingen van de kijkhoek, terwijl de kleuren zijn voornamelijk beïnvloed. Het paviljoen is gemiddeld in vergelijking met de concurrenten in dit verband; Er zijn ongetwijfeld nog beter IPS panelen zoals die in de MacBook 12 , maar de kijkhoek stabiliteit uitstekend in vergelijking met een TN paneel.
Intel's Core m3-6Y30 vertegenwoordigt het instapmodel van de zuinige Core-m-serie gebaseerd op de huidige Skylake architectuur. Met twee CPU-cores, met inbegrip van Hyperthreading, de chip in het algemeen niet verschilt van de snellere Core i-serie, maar het energieverbruik is veel lager als gevolg van lagere klokken (0,9-2,2 GHz). De m3-6Y30 heeft een TDP van slechts 4,5 watt standaard - de waarde die door de fabrikant kan worden aangepast aan de Turbo Boost gebruik verbeteren. Accu Dell T1G6P .

De geïntegreerde grafische kaart, HD Graphics 515 (24 EUs) is eigenlijk gewoon een lager geklokte versie van de bekende HD Graphics 520 . De GPU met DirectX 12 ondersteuning is aangegeven met een klok tussen de 300 tot 850 MHz, afhankelijk van de temperatuur en het verbruik .

Het geheugen uitrusting van ons testexemplaar is voorzien van 4 GB gesoldeerd LPDDR3 1866 RAM (dual-channel), evenals een 128 GB SSD-M.2. Helaas, is deze via een gemeenschappelijke SATA interface en niet de snelle PCI bus verbonden.
We hebben al gezegd dat notebook fabrikanten Intel's TDP limiet kan aanpassen wanneer de koeling voldoende is - en dus invloed op de prestaties dramatisch. Net als Microsoft, Apple, en anderen, HP maakt het gebruik van deze mogelijkheid: in plaats van 4,5 watt, de Core m3-6Y30 kan in het Paviljoen x2 verbruikt 8,0 Watt (zelfs 15 watt voor een korte tijd), wat resulteert in een perfecte Turbo Boost gebruik. Zelfs na een aantal Cinebench R15 loopt, zal de CPU draaien op de maximale 2,2 (Single) en 2,0 GHz (Multi), respectievelijk, en levert uitstekende prestaties resultaten - zowel op netspanning als de

De Aspire Switch Alpha is nog beter, omdat het integreert een volledige ULV processor met een TDP van 15 watt dankzij innovatieve vloeistofkoeling.
De geïntegreerde SSD is een SanDisk Z400s, meer bepaald de 128 GB M.2 model uit de serie. De aandrijving is gebaseerd op een Silicon Motion Controller (SM2246XT) in combinatie met 15-nm MLC-NAND en is een entry-level oplossing in termen van prestaties: Terwijl de sequentiële leessnelheid is helemaal okay op iets minder dan 500 MB / s en is alleen duidelijk geslagen door moderne PCIe-SSD's, de schrijfprestaties is op ongeveer 180 MB / s nogal matig. Het is een soortgelijke situatie voor het uitvoeren van kleine 4K bestanden en meerdere toegangen. Tenminste, de Z400s belooft te worden een betrouwbare oplossing dankzij een garantie van drie jaar en een bepaalde schrijfsnelheid van 72 TBW.
In de praktijk, waarbij de gelezen transfers belangrijker zijn, zullen de gebruikers nauwelijks merkt de kleine nadelen van de SSD. De situatie is vergelijkbaar voor de processor: Hoewel het ongeveer 20 tot 25% langzamer dan een Core i5-6200U (15 watt), bijvoorbeeld, het paviljoen x2 subjectief nauwelijks langzamer is dan een actief gekoelde Ultrabook. Dankzij de goede prestaties van de IPC Skylake architectuur, de chip biedt ook meer dan voldoende prestaties voor de dagelijkse taken van het kantoor, multimedia en internet-segment, zelfs met slechts twee cores en een klok van ongeveer 2 GHz. Een groter probleem is de magere geheugen apparatuur - slechts 4 GB RAM-geheugen zal helaas voorkomen dat er ernstige multitasking ambities.
Alle Core-m chips gebruik maken van de geïntegreerde GT2 versie van de Skylake GPU, de HD Graphics 515 met 24 execution units. Door de lagere klokken, de voorstelling is ongeveer 20% lager ten opzichte van de broer of zus HD Graphics 520 en op gelijke voet met een twee tot drie jaar oude dedicated entry-level GPU (bv GeForce 820M ). Dit is zeker niet krachtig genoeg voor veeleisende grafische toepassingen, maar het is goed voor de beoogde scenario. De GPU laat een bijzonder goede indruk tijdens het afspelen van video, omdat zelfs de moderne codecs zoals HEVC / H.265 zeer efficiënt kan worden gedecodeerd door de hardware. Accu Dell PT6V8 .
In het algemeen, de grafische prestaties is op een zeer laag prestatieniveau, maar de HD 515 is nog steeds in staat te hanteren veel moderne games vlot, in ieder geval met de laagste details. Games zoals "Dota 2", "League of Legends" of "Counter Strike: GO", die niet erg uitdagend voor de hardware, zijn vaak draaien op gladde frame rates met medium details.

De HP Pavilion x1 12 heeft geen ventilator of mechanische harde schijf, dus het is helemaal stil. Onze review-exemplaar leverde geen elektronische geluiden ofwel creëren.
We kunnen een lichte opwarming van het apparaat dicht bij de temperatuur van de huid tijdens een typische gebruiksscenario met WLAN browsen en het afspelen van een HD-video-merken, maar het chassis niet inconveniently warm te krijgen. Dit zal alleen maar veranderen onder aanhoudende last van een 3D-spel, bijvoorbeeld, en de tablet zal bijna 50 ° C (~ 122 ° F) te bereiken aan de rechterkant. U zult waarschijnlijk te voeren veeleisende toepassingen met de bijgevoegde toetsenbord dock en de laatste zal volledig koud blijven (als gevolg van het ontbreken van een geïntegreerde hardware), zodat we niet echt dat dit een probleem is.

De temperaturen in het chassis geen zorgen ook veroorzaken. Tussen 70 en 80 ° C (~ 158 en 176 ° F) voor de CPU kernen volledig goed voor een passief gekoelde systeem, vooral omdat de chip functioneren verder een verhoogd stroomverbruik van ongeveer 7 watt zelfs een uur na de start van onze stress test. Dit helpt de klokken, die veel hoger zijn in vergelijking met veel andere Core-m apparaten rond 900 MHz (CPU) en 450 MHz (GPU), respectievelijk.
Dankzij de front-facing stereo speakers, moet het Paviljoen in staat zijn om een ​​fatsoenlijk geluid te produceren. En het systeem daadwerkelijk kan overtuigen met zijn helder en gebalanceerd geluid, hoewel we liever een beetje meer bas en een iets hogere maximale volume - verwachtten we een beetje meer van de samenwerking tussen HP en de bekende Hi-Fi specialisten uit Bang & Olufsen. Grotere kamers kan niet voldoende worden gevuld met geluid; Indien nodig, moet u externe luidsprekers aansluiten via HDMI of stereo jack.
Afhankelijk van de helderheid van het display, power saver profiel en actieve draadloze modules, het Paviljoen heeft een stationair stroomverbruik van 5,3-9,0 watt - een gemiddeld resultaat wanneer u de hardware, die duidelijk wordt geslagen door de overwegen MacBook 12 (waarschijnlijk vanwege de geoptimaliseerde OS), bijvoorbeeld. Het verbruik zal afvlakken bij 20-21 watt onder maximale belasting, wat een redelijk resultaat.

De meegeleverde 45-watt adapter heeft geen problemen met deze waarden en biedt nog voldoende ruimte om het apparaat snel op te laden, terwijl nog steeds in bedrijf is.
Met een nominale capaciteit van slechts 33 Wh, de geïntegreerde capaciteit van de batterij is helaas niet erg gul, en HP heeft ook niet voorzien van het toetsenbord dock met een extra batterij. Echt lange runtimes zijn daarom niet mogelijk op de converteerbare: In de praktijk kunt u verwachten ongeveer 5 uur WLAN surfen of video afspelen op een aangepaste helderheid (150 nits) voordat u de batterij op te laden. We kunnen het aangeboden runtime reproduceren van 9 uur bij stationair draaien, althans niet met de bijgevoegde toetsenbord. Dit betekent dat het paviljoen wordt geslagen door alle concurrenten in deze vergelijking.
HP Pavilion x2 12-b000ng is een relatief goedkoop 2-in-1 notebook, die nog steeds kan concurreren met de duurdere rivalen in vele aspecten. Hoogtepunten van de converteerbare zijn de beeldschermscharnier, een stevige keyboard evenals de perfecte Turbo Boost gebruik van de Core-M processor. Het display is niet slecht, hoewel sommige concurrenten hebben hogere resoluties. Het is ook een van de weinige inrichtingen in dit segment potentiaalvrij flikkering veroorzaakt door de PWM. Accu Dell GK479 .

We vonden een aantal zaken in deze evaluatie en, die enigszins van invloed zijn op de algehele indruk. Terwijl u nog steeds met het beperkte geheugen uitrusting, alsmede het ontbreken van een LTE-module gezien de prijs kan leven, de magere haven selectie - er is niet eens een USB 3.0 type A-poort - is een behoorlijk vervelend ontwerpfout. Een veel grotere capaciteit van de batterij, bij voorkeur gerealiseerd met een tweede batterij in het toetsenbord dock, zou goed zijn geweest voor het systeem ook.