1 Followers
shenjing

shenjing

HP Pavilion g6 vervangen Accu

Het nieuwste model van de ROG-serie wordt verondersteld een grote sprong in termen van prestaties. Dankzij de gloednieuwe en krachtige Nvidia GeForce GTX 1070 uit de nieuwe Pascal lineup, de kansen zijn niet slecht. Dit artikel zal erachter te komen of dit plan werkt en als Asus de rivalen te kunnen verslaan.
Asus G-serie premium gaming de fabrikant lineup en is synoniem aan prestaties. Het vorige model ( G752VY ) is momenteel de vierde plaats in onze Top 10 ranking voor gaming notebooks. Asus wil om dat te veranderen met de nieuwe G752VS. Er zijn geen visuele veranderingen ten opzichte van de voorganger en Asus gebruikt nog steeds de vertrouwde ROG ontwerp.

Een blik op de specs, maar onthult een aantal kleine, maar belangrijke wijzigingen. Zij stellen voor dat ons testmodel een van de snelste notebooks kunt u dit moment krijgen zou kunnen zijn. De Asus G752VS is voorzien van de zeer krachtige Intel Core i7-6820HK processor ondersteund door 64 GB DDR4-RAM. Het besturingssysteem is opgeslagen op een snelle NVMe-SSD met een capaciteit van 512 GB. De belangrijkste verandering is de GPU. Asus rust de G752VS met de Nvidia GeForce GTX 1070 . Dit betekent dat de Pascal architectuur, die ongeveer drie maanden geleden werd gelanceerd voor desktops, is nu beschikbaar voor de mobiele segment. We willen alleen maar zeggen dat de Nvidia GeForce GTX 1070 sneller is dan de Nvidia GeForce GTX 980 (laptop).

Een gladde beeld zonder scheuren wordt geleverd door Nvidia's G-Sync-technologie, die het videosignaal van de GPU met het paneel synchroniseert. Wij maakten een lijst van de concurrenten voor de Asus hieronder G752VS. Deze vergelijking apparaten zullen ons te vergezellen in deze review en de benchmarks.
De zaak verschilt niet van de voorganger ( G752VY ). buiten ons testmodel beschikt over een discreet zilver / goud kleur. Asus maakt gebruik van een matte zwarte soft-touch afwerking voor het toetsenbord en de polssteunen. Het apparaat voelt premie om aan te raken. De bouwkwaliteit is onberispelijk en er is nauwelijks iets te bekritiseren.

De G752VS wordt voornamelijk gemaakt van metaal en kunststof. Een ROG logo en twee rode accenten, die optioneel kunnen worden benadrukt door de geïntegreerde verlichting, sieren de stabiele aluminium deksel. Basiseenheid en deksel niet verdraaien en we hebben niets te klagen over de druktest te vinden, hetzij. Echter, lijkt het apparaat omvangrijk te zijn op het eerste gezicht. Gezien de opgenomen componenten, dat fatsoenlijk koeling nodig hebben, deze maat is bijna absoluut noodzakelijk. Accu HP Pavilion dm1 .

De scharnieren doen een goede baan en houden het scherm stevig op elke hoek. Er is een onderhoudsluik aan de onderzijde, die gemakkelijk na het losdraaien van een schroef kan worden verwijderd. Het heeft betrekking op een 2,5-inch harde schijf, twee van de vier RAM-modules, en de NVMe SSD in 2280-formaat. Top: Ons testmodel beschikt over een gratis M.2 slot (RAID-ondersteuning). De transparante plastic venster is een hoogtepunt, die een indruk van de 3D-Vapor Chamber geeft. U kunt echter alleen maar een glimp van de koelunit hier. Als u de ventilator schoon te maken, moet je de zaak, dat is heel moeilijk volledig uit elkaar; net als in andere ROG modellen. Een ander klein nadeel is de gevoelige soft-touch oppervlak, dat vingerafdrukken aantrekt.
De poort ras is hetzelfde als de voorganger. Zo zal je nog steeds maar vier full-size USB 3.0-poorten. Sommige gebruikers zouden willen voor meer USB-poorten. De MSI GT72VR brengt een significant hogere poort variëteit.

De interface lay-out is eerlijk. Er is voldoende ruimte tussen de afzonderlijke poorten, zodat ze elkaar niet blokkeren. Echter, kabels zou kunnen krijgen in de weg bij gebruik van een rechter muis. Multimedia-inhoud kan via HDMI 2.0, Mini-DisplayPort 1.3 of WiDi naar externe apparaten worden gestuurd. Tijdens onze tijd met het apparaat, hadden we geen problemen met deze interfaces worden geconfronteerd. Gaming benchmarks rende feilloos tot 4K resolutie.
De kaartlezer is aan de linkerzijde naast de optische drive. Het ondersteunt alle gebruikelijke SD-formaten zoals SD, SDHC en SDXC. Ingevoegde kaarten nog maar net uit te steken van de sleuf, waardoor het risico van hen per ongeluk beschadigen minimaliseert.

We testen de prestaties met onze Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II referentiekaart. Deze test kopieert 250 .JPG bestanden naar de harde schijf. We noteerden een gemiddelde doorvoersnelheid van 76 MB / s voor de Asus G752VS. In sequentieel lezen, die wordt gesimuleerd met de AS SSD tool, ons testmodel behaalde 86 MB / s. Met deze prestatie, de G752VS behoort zij tot mid-range. Verschillende concurrenten bereiken significant betere resultaten. Onder de notebooks in onze vergelijkingsgroep, de Schenker XMG U716 biedt de beste kaartlezer prestaties.
De Asus G752VS is uitgerust met een dual-band AC 8260 module van Intel voor draadloze communicatie. De 802.11ac 2x2 is voorzien van een theoretische bruto overdrachtssnelheid van 867 Mbit / s. In onze test, de 17-inch laptop behaalde 465 Mbit / s in het verzenden en 566 Mbit / s in ontvangst. Deze resultaten zijn niet voldoende voor outperformance van de MSI GT62VR , die een beter resultaat behaalt.

Degenen die liever bedraad netwerk kan aansluiten via de Ethernet-poort. Dit laatste zorgt voor een maximale overdrachtsnelheid van 1000 Mbit / s.De GameFirst IV tool maakt het mogelijk prioritering netwerkverkeer afhankelijk van de toepassing. U kunt deze functie gebruiken voor het verlenen van voorrang aan games. Dit kan voor LAN en WiFi-verbindingen.
In termen van veiligheid, de Asus G752VS sport een Trusted Platform Module (TPM 2.0) en een Kensington slot.Inclusief extra's zijn een garantiekaart, kabelbinders, en een quick-start guide, die we al kennen uit de G752VY . Buiten dat, zou de bestuurder en / of systeemherstel media wenselijk zijn. Accu HP Pavilion g7 .

Een kleine Phillips schroevendraaier is voldoende voor het verwijderen van het onderhoud luik aan de onderzijde. Dit maakt het mogelijk de toegang tot de M.2 SSD's, de 2,5-inch harde schijf en twee van de vier SODIMM slots.

Het is zeer gebruiksvriendelijk onvriendelijk voor de andere onderdelen te komen, zoals de CPU, GPU, Wi-Fi chip, batterij en de secundaire RAM slots. Het is niet voldoende om veel losdraaien om de onderzijde uitstappen. Het is nog steeds stevig aan de bovenzijde op verschillende plekken. Dit probleem is reeds bekend uit oudere ROG modellen. Asus wilde waarschijnlijk om ervoor te demonteren moeilijk. Hoe het ook zij, andere fabrikanten bieden meer klantvriendelijke oplossingen.

Een blik op het toetsenbord van de G752VS's geen veranderingen zien. De inrichting is identiek aan de voorganger. De toetsen voldoende groot en er is een spleet van 3 mm tussen hen. De sleutel reizen is iets minder dan 2,5 cm. Het oppervlak van de toetsen is mat en zorgt voor een high-end ervaring. De bouwkwaliteit is onberispelijk. Niets klettert of wiebelt. De rode drie niveaus backlight is een optisch hoogtepunt. Volgens Asus, het toetsenbord kan registreren en verwerken tot 30 ingangen tegelijk.

Boven het toetsenbord, zijn er vijf macro toetsen en een quick-select knop, die is gekoppeld aan de XSplit Gamecaster voor opname of streaming spel scènes.
Gelijk het toetsenbord, heeft het touchpad niet gewijzigd in vorm en grootte in vergelijking met de voorganger. De trapeziumvormige oppervlak (~ 12 x 6,8 cm) maakt een soepele en nauwkeurige glijden. Het invoerapparaat niet feilloos werkt in de hoeken. De Asus Software Smart Gesture brengt extra opties en is in staat het herkennen van maximaal vier vingers.

De aparte muisknoppen zijn iets met rubber bekleed en voldoende "grip". Het reizen is vergelijkbaar met het toetsenbord. De akoestische terugkoppeling is discreet en aangenaam stil.
Asus uitgerust onze review unit met een Full HD IPS-paneel, dat wordt geleverd door LG (LP173WF4-SPF3). Het scherm heeft een mat oppervlak en voorkomt daardoor hinderlijke reflecties. Asus biedt drie verschillende panelen voor de G752: twee Full HD schermen met 75 Hz of 120 Hz, en een 4K paneel met 60 Hz. Alle drie panelen ondersteunen G-Sync. De native resolutie van ons testmodel is 1920x1080 pixels, zodat de pixeldichtheid van het 17-inch scherm is 127 PPI.

De LG scherm beheert fatsoenlijke resultaten voor de helderheid (317 cd / m²) en het contrast (1093: 1). Bijna alle vergelijking apparaten zijn ongeveer op gelijke voet in deze sectie.

Ons testmodel toont enkele backlight bleeding rond de randen. Wij willen vermelden dat er geen PWM flikkeren.
De beeldkwaliteit is goed, hoewel dit kan worden verwacht van een toestel in deze prijsklasse. Contrast (1093: 1) en zwartwaarde (0,3 cd / m) zijn kenmerkend voor een IPS scherm. Donkere scènes worden niet gedekt door een ongewenste "grijze tint". Kleuren lijken rijk en levendig. De DeltaE-2000 afwijkingen zijn al goed af fabriek, maar een calibratie deed het nog verdere verbetering van de resultaten. U kunt de ICC-profiel gekoppeld in het vak boven te vinden. De Full HD panel van onze review unit omvat de sRGB-kleurruimte met 85% en de meer veeleisende AdobeRGB standaard met 56%. Dit zijn geen goede resultaten voor de professionele foto en bewerken van afbeeldingen. Een veel breder kleurenspectrum wordt alleen geleverd door de Schenker XMG U716 in deze vergelijking.

We kunnen de voordelen van het paneel IPS zien wanneer we de kijkhoek stabiliteit evalueren. U kunt de inhoud van de afbeelding vanuit elke richting te zien zonder de kwaliteit daalt. Het is ook mogelijk de inrichting te gebruiken buiten dankzij het matte schermoppervlak en fatsoenlijke luminantie.

De prestaties van de G752VS het algemeen op een zeer hoog niveau. Intel's Core i7-6820HK processor zorgt voor meer dan voldoende prestaties voor alle gangbare toepassingen. 64 GB DDR4-RAM (2400 MHz) is ook veel, dus gamers geen problemen hier zou moeten hebben. De G752VS is ook beschikbaar met de Intel Core i7-6700HQ, maar de laatste kan alleen worden bediend met DDR4-2133 MHz, terwijl de Intel Core i7-6820HK ondersteunt DDR4-2400 MHz. Accu HP Pavilion dv9000 .

De snelle processor werkt goed met de krachtige Nvidia GeForce GTX 1070 en de prestaties van de twee componenten is voldoende om zelfs moderne games verwerken vlot in 4K.

Tot slot krijg je de NVMe-SSD, die een responsieve systeem garandeert. Het duurt slechts een paar seconden voordat u het systeem kan gebruiken nadat je hem aanzet.
De Core i7-6820HK is een quad-core CPU van Intel's Skylake generatie, die kan verwerken 8 threads tegelijk dankzij de Hyper-Threading technologie. Meestal zijn de 14 nm model klokken op 2,7 GHz. Echter, Turbo Boost maakt tot 3,6 GHz (1 core), 3,4 GHz (2 cores) of 3,2 GHz (4 cores) mogelijk te maken. Asus maakt optioneel overclocking via het profiel "Extreme" in de ROG gaming Center, dat overklokken de processor 3,8 GHz. Als dit nog niet genoeg voor u, kunt u handmatig de kloksnelheid met het profiel "Manual", dat een instelling van 4,0 GHz bijvoorbeeld mogelijk maakt aan te passen. Echter, het systeem relatief snel bereikt het thermische limiet onder volle belasting en de CPU de klok vermindert.

In vergelijking met de concurrenten, de Core i7-6820HK gelederen verwonderlijk in boven de Core i7-6700HQ . Dankzij een desktop processor, de Schenker XMG U716 kan de G752VS overtreffen.
PCMark 8 verklaart dat de 17-inch laptop presteert uitstekend. Het voert beste onder de rivalen. De hoge resultaten zijn het gevolg van de zeer snelle NVMe SSD en een combinatie van een quad-core CPU en high-end GPU. Subjectief, het systeem loopt perfect. Booten duurt slechts enkele seconden.
De Asus G752VS wordt geleverd met een combinatie van SSD en HDD. Het besturingssysteem is vooraf geïnstalleerd op de M.2 SSD. Meer in het bijzonder, het is een Solid State Drive van Toshiba (NVMe THNSN5512GPU7) met een capaciteit van 512 GB. We hebben de prestaties met CrystalDiskMark getest. De sequentiële lees- en schrijfsnelheden tarieven zijn ongeveer 1700 MB / s en 1300 MB / s, respectievelijk. De G752VS kan hosten twee PCIe SSD's in M.2-2280 formaat. Een plaats is gratis in ons testexemplaar.

De conventionele 2,5-inch harde schijf komt voort uit HGST, biedt een opslagcapaciteit van 1 TB en draait op 7200 RPM. We hebben haar prestaties met CrystalDiskMark bepaald, ook. Het resultaat is een sequentiële transfer rate van 144 MB / s bij het lezen en 134 MB / s bij het schrijven, dat is meer dan fatsoenlijk voor een HDD.
Nu, zullen we kijken naar de werkelijk nieuwe functie, de grote prestatiewinst ten opzichte van de vorige generatie. De potentiële kracht van Pascal GPU's is al zwaar besproken op voorhand. Harde feiten zijn nu volgt. Allereerst zijn ze niet meer aangeduid met "M" voor mobiele, die vroeger een indicatie lagere prestaties. Zo kun je concluderen dat de GeForce GTX 1070 wordt verondersteld zo snel als zijn te maken desktop tegenhanger .

De referentie-ontwerp van de desktop-variant klokken op 1506-1683 MHz in plaats van 1443-1645 MHz. In ruil daarvoor, de shader count is 7% hoger in de laptop GTX-1070 (2048 vs 1920). Dit wordt verondersteld te maken voor de iets lagere kloksnelheid. Echter, veel desktop chips verschillen sterk van edities van de oprichter en worden verkocht met aanzienlijk hogere kloksnelheden af ​​fabriek. Daarom notebook liefhebbers zijn weer slechter af.

De kloksnelheid van de mobiele GTX 1070 sterk afhankelijk van koeling, die bepalend is voor een hoge Turbo. In de Asus G752VS, de "Extreme" profiel van de Gaming Center overklokt niet alleen de CPU, maar ook de GPU. Bijvoorbeeld, de GeForce GTX 1070 is voorzien van een kern kloksnelheid van 1493-1695 MHz en een geheugen kloksnelheid van 4150 MHz (standaard: 4000 MHz) in ons testmodel.
Aandachtige lezers misschien al onderkend dat de GeForce GTX 1070 brengt een aanzienlijke prestatiewinst. Dit is ook te zien in de game tests. De mobiele editie van de familie Pascal is in staat om soepel te laten verlopen bijna alle games in 4K en met de vooraf ingestelde "high". De oudere Maxwell architectuur hier moest overgeven en games vaak veranderd in "slideshows". Alle titels kunnen worden genoten in de native resolutie (1920x1080 pixels) bij maximale details en meerdere anti-aliasing. Accu HP Pavilion g6 .

In vergelijking met de voorganger ( GeForce GTX 970M ), de GeForce GTX 1070 brengt het dubbele van de prestaties. Zo'n hoge prestatiewinst trad zelden in de geschiedenis van de mobiele GPU.
Reeds de G752VY presteerde goed in dit aspect. Door hetzelfde ontwerp van de kast en koelsysteem, de inrichtingen voeren vrijwel hetzelfde in geluidsproductie. Zo is de Asus G752VS behoort tot de stilste gaming notebooks. De ventilatoren draaien voortdurend en nooit stil te staan. Bij stationair toerental, de 17-inch apparaat zendt een discrete ritselend geluid, dat niet storend. Tijdens 3D-toepassingen zoals spelletjes, het geluid systeem langzaam toe 33-40 dB (A). In het extreme scenario met 100% CPU en GPU belasting, de G752VS bereikt een maximum van 47 dB (A). Het bekijken van video's en surfen op het web zorgt voor een constante, lagere snelheid van de ventilator (geen trilling).
De temperaturen zijn iets hoger dan de G752VY 's. Dit is niet een groot probleem, omdat de oppervlaktetemperatuur slechts iets meer dan 40 ° C op verschillende hot spots. We nemen maximaal 42,9 ° C voor de G752VS. De twee MSI apparaten GT72VR en GT62VR krijgen aanzienlijk warmer en deels meer dan 50 ° C. De MSI GT72VR bereikt zelfs bijna 60 ° C in sommige plekken.

In de stress test (CPU en GPU worden benadrukt met Furmark en Prime95 gedurende ten minste één uur), namen we een maximum CPU temperatuur van 96 ° C (gemiddelde: 80 ° C). Na een tijdje, de Core i7-6820HK verlaagde haar kloksnelheid tot 2,7 GHz, waarbij de Turbo is niet actief. Daarnaast zagen we thermische throttling, die geacht wordt te voorkomen dat de CPU van oververhitting.

De GPU bereikte net onder de 1300 MHz en opgewarmd tot boven de 74 ° C. De klok bleef constant gedurende de test. We reran 3DMark 11 na de stress test en de score was 600 punten lager. Dit resultaat is vergelijkbaar met het resultaat van de koude run's. Zo, een performance verlies mag niet worden zelfs tijdens langdurige gamesessies verwacht.
De twee stereo luidsprekers achter het scherm op de achterzijde van de notebook. Als gevolg van de zaak grootte, kon groter speakers worden opgenomen. Een aparte subwoofer, die zorgt voor goede bas, zit aan de onderkant van de G752VS.

De gegenereerde geluid is goed. De kwaliteit neemt niet weg met toenemend volume en geluid is niet hoorbaar. De Sonic Studio II, die al uit de voorganger bekend is, is makkelijk te gebruiken en spreekt voor zich. Het maakt het aanpassen van het geluid profielen op basis van uw voorkeuren.
De Asus G752VS presteert heel goed in het energieverbruik. De directe concurrent, de MSI GT72VR , kunnen punten scoren bij het ​​uitvoeren van inactiviteit, maar deels vergt aanzienlijk meer energie onder belasting. Beide apparaten vereisen maximaal 204 Watt. Over het algemeen, de Asus G752VS presteert ongeveer 5% beter. Alienware heeft de beste baan en heeft het laagste energieverbruik in de 17-inch range - in onze vergelijkingsgroep.

De meegeleverde adapter zorgt voor een maximum van 230 Watt, wat voldoende is. Er zijn zelfs reserve capaciteit voor het opladen van de batterij onder volle belasting.
De Asus G752VS is voorzien van een lithium-ion batterij een vermogen van 90 Wh, dat is vast en kan niet gemakkelijk worden verwijderd. Ondanks veel hogere capaciteit dan de G752VY 's, de levensduur van de batterij is niet langer. De MSI GT72VR met een minimaal kleinere batterij behaalt zeer vergelijkbaar batterijduur als ons testexemplaar. Onder belasting, het G752VS moet worden aangesloten op het net na bijna 1,5 uur. Bij het uitvoeren van onze Wi-Fi-script, de 17-inch laptop behaalt een batterijduur van ongeveer 3,5 uur. Deze realistische testen opent verschillende websites met intervallen van 30 seconden om te surfen op het web te simuleren. De energie profiel "balanced" actief is en de helderheid van het beeldscherm is ingesteld op ongeveer 150 cd / m². Dit laatste komt overeen met de helderheid dalen met 10 levels in de Asus G752VS.

Bij het bekijken van video's, een volle lading is voldoende voor 1-2 HD-video's. Gaming is mogelijk batterij echter de klokfrequentie van de GTX 1070 wordt sterk gesmoord. In een 3DMark 11 run op de batterij, de desktop replacement behaalt slechts 7103 versus 17.151 punten in netbedrijf (-60%).
De high-end notebook van Asus hoeft zeker niet te verschuilen achter de rivalen, integendeel. Gebruikers van de Asus G752VS zal veel prestaties te krijgen. De Pascal lancering begint een nieuw tijdperk voor gaming notebooks en zelfs duidelijk overtreft de prestaties van de vorige generatie.

Nvidia's GeForce GTX 1070 is de op één na snelste single-GPU oplossing die u kan op dit moment te krijgen, en alleen de Nvidia GeForce GTX 1080 is nog sneller. Asus rust de G752VS met een zeer snelle Intel Core i7-6820HK . Er zijn ook geen problemen op het gebied van geheugen, omdat de 64 GB DDR4-RAM is ruim voldoende, zelfs voor zeer veeleisende toepassingen.

Asus geslaagd om de prestaties van de G752VS aanzienlijk verbeteren en het is zelfs krachtig genoeg voor de moderne titels in 4K en medium tot hoge details. De bouwkwaliteit is volledig overtuigend. Kleine extra's zoals G-Sync en macro toetsen zijn voordelen specifiek voor gamers. Accu HP Pavilion dv9500 .

Het vereist een slimme koeloplossing de enorme prestaties onder controle te houden. De 3D-Vapor Chamber koeling module voor de Nvidia GeForce GTX 1070 toereikend is en de GPU prestaties kunnen worden gebruikt de hele tijd. Je kunt duidelijk horen van het apparaat, maar het is nog steeds redelijk. Je moet je niet afschrikken door het gewicht als u van plan om een ​​dergelijk apparaat te kopen. De Asus is nogal een zwaar stuk op 4,5 kilogram, maar dat was te verwachten.