1 Followers
shenjing

shenjing

Hoge Kwaliteit laptop accu HP ProBook 4515s

De GT72S is vernieuwd als GT72VR op tijd voor Nvidia's all-krachtige mobiele Pascal series. Terwijl een aantal nieuwe functies zijn toegevoegd, een paar zijn ook verwijderd om ruimte voor het hoger-end GT73VR te maken.
MSI raakte een home run met de GT72 en het blijft een van de beste 17,3-inch gaming notebooks beschikbaar volgens ons zijn Top 10 lijst . De volgende GT72S was een relatief kleine update met kleine visuele veranderingen aan de toetsen op het toetsenbord en een aantal interne upgrades, waaronder Skylake, DDR4 en Thunderbolt 3.

Verplaats een stap omhoog van de GT72S en we krijgen de nieuwe GT72VR, die hetzelfde ontwerp en functies als zijn oudere broer of zus, maar met een paar updates wederom draagt. In tegenstelling tot de GT72S, maar deze kleine veranderingen hebben potentieel grotere gevolgen hebben voor de game-ervaring. Afgezien van de geruchtmakende Pascal GPU opties, deze laatste refresh bevat een optionele 120 Hz FHD-scherm met een nieuw ontworpen Dragon Tuner systeem utility software. Toch heeft MSI ook verwijderd van een aantal kenmerken van de GT72VR ook. Het resultaat zou moeten helpen de GT72 serie houden aan haar eerste plaats tegen de wil van de Dell Alienware en Asus ROG serie.

We raden u aan het controleren van onze eerdere beoordelingen op de GT72S en GT72, omdat het chassis, connectiviteit functies, het toetsenbord en onderhoudsgemak zijn grotendeels identiek tussen hen.
We hebben niet de schuld MSI voor steken met de beproefde GT72 chassis. Terwijl de juiste GT73VR opvolger is verkrijgbaar met SLI opties, is de GT72 zich bewezen als een uitdaging zijn voor andere fabrikanten om ten val te brengen op het gebied van stabiliteit en bruikbaarheid, zelfs nadat ze in de markt voor meer dan twee jaar. Er is dus weinig reden om het chassis geheel vallen.

De basis is stevig van boven naar beneden met een hoge stijfheid in het midden van het toetsenbord en rond de hoeken. Het deksel is nog steeds het zwakste gedeelte van de notebook als de hoeken en in het midden zijn gevoelig voor buigen en kromtrekken, maar dit is gebruikelijk bij grotere notebooks. De hoeken van het scherm waar de binnenste ring aan de rand zijn ook niet helemaal plat met een lelijk gat zoals aangegeven in onze afbeelding hieronder. Een andere muggenziften is de smalle en dun achter ventilatieroosters die gemakkelijk kan worden verbroken als gevolg van de manier waarop ze zijn ontworpen. Zo niet, er is zeer weinig te niet graag over zowel het ontwerp en de kwaliteit van de GT72.
Het nadeel aan het hebben van een dergelijke solide, toegankelijk en feature-zware notebook is zijn grootte. Op ongeveer 48 mm, de GT72S is nog steeds een van de dikste gaming notebooks voor zijn klasse. Zelfs de Eurocom DLX7 en de desktop-class Skylake CPU en GTX 980 is dunner, maar het is tegelijkertijd ook een paar honderd gram zwaarder. Inderdaad, de GT72 niet het gevoel zo dicht als sommige van zijn concurrenten en dit is duidelijk door de lucht voldoende ruimte tussen de onderkant deksel en het binnenwerk wordt beschermd. Accu HP ProBook 5310m .
Gebruikers zullen dezelfde poorten en opties Op de GT72S met één belangrijke verandering vinden: Thunderbolt 3 is in het voordeel van een eenvoudige USB Type-C-poort verwijderd. Dit versterkt de waarde van de GT73VR en verdere posities in de GT72 serie als een "lagere enthousiast" oplossing vooruit. Het systeem voert nog meer USB- en audio-poorten dan de meeste concurrerende systemen met inbegrip van de Alienware 17 en Asus ROG G701 . G-Sync zal niet worden afgespeeld op een compatibel scherm in tegenstelling tot op de EVGA SC17 .
Transfer tarieven van de SD-kaartlezer zijn dubbele van dat van de Alienware 17 R3 met onze Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II referentiekaart. De nieuwste high-end multimedia notebooks, zoals de XPS 15 heeft SD lezers met gelijkaardige overdrachtsnelheden als onze MSI.
WLAN wordt geleverd door een dual-band Killer 1535 (QCA617) M.2 module met MU-MIMO en bundelvorming staat theoretische overdrachtsnelheden tot 867 Mbps. Een real-world test laat een gemiddelde stabiele overdrachtssnelheid van ongeveer 544 Mbps bij het staan ​​een meter van onze Linksys EA8500-test router.
MSI heeft haar systemen utility software gereviseerd voor het beter als de oudere versie was onhandig, full-screen, en uiteindelijk unintuitive. De all-in-one Dragon Center is een one-stop-stap om te controleren op het systeem vitals, gaming instellingen en profielen, mobiele verbinding via het MSI-app, toetsenbord gedrag, Windows herstel, en ventilator controle. Gebruikers kunnen handmatig instellen aparte fan snelheden voor de CPU en GPU op basis van zes vooraf gedefinieerde kerntemperaturen elk. Vreemd genoeg werkt het utility niet expliciet precies welke temperaturen deze vooraf gedefinieerde instellingen zijn en geeft slechts een vage kleurenschaal zoals hieronder getoond. Het instellen van de ventilator snelheden tot nul zal de fans niet volledig te stoppen.

Inbegrepen extra's zijn beperkt tot pamfletten, een grote schoonmaak doekje en een snelstartgids. Branded G-serie accessoires zijn verkrijgbaar naar keuze, maar het systeem verliest ondersteuning voor Thunderbolt 3-enabled docking stations en displays.

Een snelle blik op het inwendige van de GT72VR vertoont geen grote veranderingen ten opzichte van de GT72S. Het koelsysteem bestaat uit een gemeenschappelijke dubbele ventilatoren en zeven heat pipes voor zowel de CPU en GPU. Merk op dat de heatpipes niet gedeeld worden gelijkmatig verdeeld over de processoren en dat de ventilatoren werken onafhankelijk; MSI vertelt ons dit zou moeten zorgen voor meer overklokpotentieel uit de GPU aangezien het koelen is niet gebonden aan de CPU.

De standaard één jaar beperkte garantie van de fabrikant van toepassing is. Gebruikers die hun notebook registreren bij MSI zal nog eens drie maanden van de dekking te ontvangen zonder extra kosten. CUKUSA omvat alle onderdelen gewijzigd of toegevoegd door de detailhandelaar voor maximaal drie jaar, met inbegrip van de harde schijf en RAM. Accu HP ProBook 4515s .

Er zijn geen grote wijzigingen zijn gedaan om de reeds uitstekende Steelseries keyboard (34,5 x 10,5 cm) of touchpad (11,25 x 6,5 cm). We zijn geen fans van de gespoelde randen en hoeken van het touchpad als zijn gebrek aan tactiele indicatoren maken het gemakkelijk om uit te gaan van het aanraakgevoelige oppervlak. Gebruikers kunnen de RGB-backlight in drie afzonderlijke gedeelten van het toetsenbord aan te passen in drie lichtniveau intensiteiten.

De kolom van de extra toetsen (Turbo Fan, XSplit, SteelSeries) terug te keren met de handmatige GPU switch knop vervangen door een aan / uit schakelaar. Concurrerende modellen zoals de Aorus X7 of Alienware 17 bieden aanpasbare Macro toetsen naar de rand van de MSI in termen van het toetsenbord opties en functies.
Onze test configuratie is uitgerust met een 1080p scherm dat 120 Hz refresh rate, responstijd van 5 ms, G-Sync, en een 94 procent NTSC-kleurenspectrum belooft. Volgens MSI, zijn GT72VR is de eerste notebook om deze hele set van functies te bieden tegen een niveau van de consument. De 4K UHD configuratie niet bieden momenteel de hogere refresh rate en zal waarschijnlijk iets anders in termen van responstijden en kleur dekking zo goed, dus onder onze data geeft alleen de optie 1080p.

Subjectief, het scherm vertoont geen korreligheid of screen-deur kwesties die soms meer merkbaar op matte schermen kan zijn. Een snelle zoektocht naar de naam LG Philips LGD046E paneel toont geen andere notebooks in onze database sportieve precies hetzelfde paneel. Helderheid is een gemiddeld 327 nits met een gemeten contrastverhouding van 1000: 1 te zijn in lijn met de meeste andere high-end 17-inch gaming systemen.

Er is lichte backlight bleeding in de buurt van de onderste hoek van het scherm op onze test-eenheid die is alleen merkbaar tijdens het afspelen van films en onder dark ambient condities.
Color dekking is ongeveer 87 procent en 57 procent van de sRGB en AdobeRGB normen, respectievelijk. Dit is een indicatie van een hoge kwaliteit panel als de meeste mainstream IPS displays hebben veel smallere kleuromvangen in de 60 procent sRGB bereik. Een handjevol gaming notebooks en Clevo barebones bieden volledige sRGB dekking een beroep doen op digitale kunstenaars, maar kleurnauwkeurigheid is niet typisch een prioriteit voor dedicated gaming systemen zoals de GT72VR.
Volgens MSI, hun gaming systemen zijn vooraf geijkt en onze metingen met een X-Rite spectrofotometer tonen nauwkeurige kleuren en grijswaarden out-of-the-box zonder end-user kalibratie vereist. Toch konden we het scherm en de RGB Balance nog beter met een snelle kalibratie zoals hieronder getoond. Kleuren worden steeds onnauwkeurig hoe hoger het niveau van verzadiging te wijten aan het panel onvolmaakte sRGB-dekking.
Buiten het zicht is gemiddeld op zijn best. De achtergrondverlichting is meer dan voldoende voor atmosferische, maar het was niet bedoeld om zonlicht of daglicht te overwinnen. De matte panel, brede IPS hoeken en 180 graden scharnieren allemaal helpen bij het verminderen van verblinding zoveel mogelijk. Accu HP ProBook 4710s .
Processor opties blijven hetzelfde als het was op de GT72S met een bereik van gesoldeerde Core i7 mobiele Skylake opties. Het feit dat de game fabrikanten hun opstellingen met Pascal zijn verfrissend zonder te wachten op Kaby Lake suggereert eerst dat de juiste Kaby Lake gaming systemen niet kunnen komen tot Q1 2017 op zijn vroegst. Het is een schande dat dit MSI refresh geen desktop-class Skylake opties aanbiedt zoals op een klein aantal van de Clevo barebones. System RAM blijft onveranderd op maximaal 64 GB DDR4 (2133-2666 MHz) over vier SODIMM-slots.

Grafische opties zijn verkrijgbaar bij de GTX 1060 tot aan de GTX 1080 in de upgradeable MXM form factor. Gebruikers die wensen voor SLI zal nodig hebben om de sprong naar de GT73VR maken (tot 1070 GTX SLI) of de nieuwe Titan GT83VR (tot 1080 GTX SLI). Zoals eerder vermeld, heeft MSI handmatige graphics schakelen voor deze GT72VR-update verwijderd.
Raw CPU-prestaties van de Core i7-6700HQ is goed gedocumenteerd in onze database. De multi-core prestaties in de GT72VR is in wezen op gelijke voet met de i7-6820HK en ouder Broadwell i7-5700HQ zoals verwacht. Helaas, de single-core prestaties is lager dan verwacht op basis van Cinebench benchmarks. Een nadere blik op de Turbo Boost laat zien dat de processor alleen kan handhaven van een maximale Turbo Boost van 3,4 GHz in vergelijking met de geadverteerde 3,5 GHz single-threaded werklasten. De desktop-klasse i7-6700K overtreft de i7-6700HQ met ongeveer 20 tot 30 procent op basis van dezelfde criteria.

Zie onze speciale CPU pagina op de Core i7-6700HQ voor meer technische details en de benchmark vergelijkingen.PCMark 8 rangschikt ons systeem in dezelfde marge als vorige generatie liefhebber-level gaming notebooks zoals de Asus G701 en Eurocom DLX7 . Terwijl de GPU veel krachtiger eventueel de GT72VR niet beduidend sneller dan de concurrentie van dag tot dag werklasten.

We ondervonden geen noemenswaardige hardware of software problemen tijdens onze tijd met de GT72VR testexemplaar.
Er is niet te ontkennen dat de GT72S herbergt een van de meest interne opslag opties beschikbaar voor een 17,3-inch gaming notebook op 6x storage bays (4x M.2, 1x 2,5-inch SATA III, 1x ODD). Nu de GT72 serie wordt gestoten naar ruimte voor GT73VR maken echter MSI heeft een aantal slots verwijderd, zodat de GT72VR biedt enige M.2 slot, een ODD en een 2,5-inch SATA III bay zonder RAID-opties.

Onze test configuratie maakt gebruik van een 256 GB SanDisk M.2 SSD en een secundaire 1 TB HGST HDD met overdrachtsnelheden beperkt door de SATA III-interface. CrystalDiskMark keert zeer goed sequentieel lezen en schrijven tarieven voor een SATA III SSD, maar het verbleekt in vergelijking tegen NVMe notebooks. Intussen is de secundaire Hitachi HDD retourneert een gemiddelde doorvoersnelheid van 87 MB / s volgens HD Tune, wat normaal is, zo niet een beetje onder het gemiddelde voor een 7200 RPM schijf.

Zie onze groeiende lijst van SSD's en harde schijven voor betere prestaties vergelijkingen en benchmarks.
De Pascal-serie biedt een enorme sprong in de prestaties over de uitgaande Maxwell series. 3DMark benchmarks zijn een goede indicator van rauwe grafische kracht en Fire Strike toont een prestatie kloof van bijna 140 procent voor degenen die upgraden van de GTX 970M om de notebook versie van de GTX 1070. Dit is ongeveer 20 procent sneller dan de Aorus X7 Pro met de GTX 970M SLI en ongeveer 10 procent langzamer dan de MSI GT80 met de GTX 980M SLI terwijl het verbruiken veel minder energie dan beide.

Wij raden u aan onze speciale pagina op de onlangs aangekondigde GTX 1060, 1070 en 1080 voor meer technische informatie, benchmarks en vergelijkingen tegen de Maxwell serie GPU's. Merk op dat onze resultaten hier werden uitgevoerd op pre-release drivers, zodat de werkelijke prestaties nummers kunnen iets hoger zijn wanneer de release drivers openbaar worden officieel beschikbaar.
Kunnen gebruikers verwachten dezelfde 140 procent boost in FPS van de GTX 970M om de notebook versie van de GTX 1070? Helaas niet, maar een paar getest titels komen verrassend aardig in de buurt. We waren in staat om de prestaties te verhogen van 119 procent en 132 procent op 1080p Ultra instellingen bij het ​​spelen van Batman op te nemen:. Arkham Ridder en Fallout 4, respectievelijk Rise of the Tomb Raider vertoonde ook een hoge prestaties te verhogen van 116 procent. De GTX 980M kan ongeveer 30 tot 50 procent langzamer dan de versie van de notebook zijn GTX 1070 afhankelijk van de titel. Accu HP ProBook 4730s .

Zie onze dedicated GPU pagina op de GTX 1070 voor meer technische informatie en de benchmark vergelijkingen.
Het uitvoert zeer goed wanneer onderworpen aan extreme verwerking stress. Core CPU en GPU temperaturen plateau op ongeveer 86 C en 77 C, respectievelijk bij het uitvoeren van zowel Prime95 en FurMark tegelijk. Er lijkt geen grote CPU of GPU throttling en geen abnormale kloksnelheid gedrag in tegenstelling tot op onze onlangs beoordeeld worden Pavilion 15 Thinner liefhebber gaming notebooks zoals die van Aorus kan net zo warm als 90 draaien -. 95 C bij onder soortgelijke belastingen.

Interessant is dat CPU Turbo Boost stabiliseert op iets hogere kloksnelheden bij het uitvoeren van zowel Prime95 en FurMark in vergelijking met slechts Prime95 alleen. Anders verwachten permanent Boost snelheid van de CPU en GPU met een relatief lage CPU bedrijfstemperaturen bij het gamen. De GPU stabiliseert op een veel hogere temperatuur van 77 C, maar dit is nog koeler dan de vorige generatie GT72S configuratie.

Core CPU en GPU temperaturen aanzienlijk verminderd met ongeveer 15 C elke wanneer Turbo Fan actief is. Raw prestaties van het systeem is niet per se sneller, echter, dus de functie is meestal alleen nuttig voor degenen die wensen om de GPU overklokken. Er is voldoende overklokken hoofdruimte op basis van onze stress test temperaturen en het stroomverbruik meetwaarden beneden.
Supportersgedrag wezen gelijk is aan de GT72S zelfs na de GPU bijwerken. De twee fans zijn altijd actief, ongeacht de werklast en zal vestigen in de lage 40 dB (A) bereik bij het gamen. Dus, terwijl nog steeds een beetje luid, dit is ongeveer gemiddeld voor een dikke gaming notebook onder gaming belastingen. Turbo Fan zal geluid van de ventilator tegen het lijf om een ​​gestage 52 dB (A), dat is onbetaalbaar luid voor comfortabele gaming zonder koptelefoon.

Gelukkig zal geluid van de ventilator niet pulseren tijdens het stationair draaien op het bureaublad of bij het uitvoeren van zeer lage belastingen zoals tekstverwerking of e-mail.
Oppervlaktetemperaturen zijn koel wanneer en stationair draaien tijdens de lage belastingen, ondanks de zware inwendige omdat het chassis is vrij groot. Het systeem heeft een uitstekende werk op het houden van warme temperaturen geconcentreerd in de buurt van de achterzijde ventilatieroosters en weg van het toetsenbord en de frontale kwadranten in tegenstelling tot op de Alienware 17 of meest Aorus notebooks. De Predator 17 zal koeler onder vergelijkbare verwerking belastingen lopen, maar het is ook de relatief zwakkere systeem.
De 2,1 opstart blijft ongewijzigd en onze microfoonmetingen vertonen goede weergave bij lagere frequenties vanwege de speciale Dynaudio subwoofer. Ter vergelijking, de meeste andere Ultrabooks hebben de neiging om sterk dalen met ongeveer 250 Hz als gevolg van hun zwakkere luidsprekers. De geluidskwaliteit is goed, zonder enige vervorming of nagalm, maar het maximale volume is rustiger dan wat de grootte van het systeem anders zou doen vermoeden.

Net als het nut Dragon, heeft de Nahimic audio hulpprogramma ook bijgewerkt met nieuwe functies. Gebruikers kunnen de toetsenbordverlichting aanpassen om te reageren op bepaalde activiteit op het scherm of voeg een directionele visuele indicator bij het spelen van bepaalde FPS-games.
De GT72VR is een veeleisende systeem zoals het trekt iets meer dan 22 W, indien enkel stationair draaien op het bureaublad met de spaarstand actief is en op de minimale helderheid van het beeldscherm. Als vergelijking pret is dit een paar Watt meer dan ventilatorloze Toshiba Portege Z20t afneembare bij onderwerping aan maximale belasting.

Running 3DMark zal ongeveer 152 W in vergelijking met 162 W op de recente Asus G701VO en 166 W op de oudere MSI GT72S trekken. Dit is vooral opmerkelijk omdat de GTX 1070 merkbaar sterker dan zowel de GTX 980M en GTX 980 Notebook toch minder energie verbruikt dan hetzij wanneer onder gaming belastingen.

Maximale belasting met zowel Prime95 en FurMark eist ongeveer 204 W tegen een voedingsadapter (17,0 x 8,5 x 3,5 cm) geschikt voor 230 W. Accu HP ProBook 4530s .
Gebruikers kunnen verwachten iets meer dan 3,5 uur van de werkelijke WLAN-gebruik voor de interne batterij eindelijk geeft manier. Runtimes zijn iets langer in vergelijking met de Asus G701VO ondanks de ROG met een grotere capaciteit van de batterij, maar runtimes zijn geen partij voor de oudere MSI GT72S configuratie met de GTX 980 deels te wijten aan de beschikbaarheid van een handmatige GPU schakelaar op de oudere GT72 serie.
De ster van de show hier in de GTX 1070 Pascal GPU. De mobiele Maxwell serie alleen bekrast het oppervlak van 4K gaming ondanks het feit dat veel fabrikanten werden duwen 4K op gaming notebooks die duidelijk niet kon omgaan met de meeste titels op zulke hoge inheemse resoluties. De prestatie sprong over de GTX 970M is zo groot dat het een ernstig geval voor het overslaan over de 1080p configuratie volledig in het voordeel van de optie 4K UHD met G-Sync. Hoewel we niet zeker hoe de verversingsfrequentie van de hogere resolutie scherm te vergelijken met de 1080p configuratie, kunnen we een high-end GT72VR SKU opnieuw te testen in de toekomst om de gegevens te verstrekken. Koppelen Pascal met een 4K-paneel maakt veel meer praktische zin vooruit.

Het is gemakkelijk voor gebruikers om de vele minute wijzigingen MSI heeft zijn eerbiedwaardige GT72 serie bracht als gevolg van de lancering en de prestatievoordelen van Pascal over het hoofd, maar dat maakt ze niet minder belangrijk te maken. Gebruikers moeten zich ervan bewust dat in vergelijking met de GT72S, wordt de GT72VR ontbreekt meer interne opties opslag, omvat geen Thunderbolt 3, en heeft alle afbeeldingen switching functies gedaald. Op zijn beurt, krijgen gebruikers optionele 120 Hz refresh rates, 5 ms responstijd, kleine hardware-updates, en verbeterde software. Het systeem is geschaald iets terug om ruimte voor nieuwere modellen in de MSI G-serie te maken, maar het is toch nog op gelijke voet of beter dan veel van zijn huidige concurrenten.