1 Followers
shenjing

shenjing

Vervangende Laptop accu Dell XPS L701x

Met het paviljoen 14, HP biedt een compacte notebook is ontworpen voor multimedia. Dankzij de Nvidia GPU wordt ook gaming staat enigszins. Bovendien, de prijs is heel betaalbaar. Echter, HP helaas maakte een aantal gebreken.
In de notebook markt, 15-inch notebooks zijn zeker bestsellers en het hoogste aantal van de omzet in de range consument te bereiken. Consumenten op zoek naar een kleinere notebook, waarschijnlijk de aanschaf van een 13-inch notebook. In tegenstelling, de "tussenmaat 'van 14 inch, is zeer gangbaar in het bedrijfswaaier.

Dit brengt ons bij ons testmodel: Met het Paviljoen 14, heeft HP precies een inrichting van het bovengenoemde "tussenmaat" uitgebracht. Het is bedoeld als aanvulling op de HP Pavilion multimedia-serie op de lagere-end en zelfs casual gamers aan te trekken door het combineren van een ultrabook CPU met een dedicated Nvidia GPU. Bovendien, de dGPU onderscheidt het van de gebruikelijke 13-inch notebooks, die meestal missen deze functie. De bundel van de dedicated grafische kaart, Full HD IPS-scherm, i5-processor en 256 GB SSD is beschikbaar voor 699 euro.

Er zijn maar weinig directe concurrenten, omdat, zoals hierboven reeds vermeld, de 14-inch formaat is vrij ongebruikelijk in de consumenten-range, vooral als je een dedicated GPU wilt. De Acer Aspire E5-474G evenals de Lenovo Ideapad 510S-14ISK zijn directe concurrenten, maar we hebben ze niet beoordeeld tot nu toe. Zo vergelijken we de testmodel met hun voorgangers, de Ideapad 500S-14ISK en de Acer Aspire E5-743G .
The Pavilion 14 grotendeels voldoet aan HP's huidige ontwerp-regeling. Deksel en de onderkant zijn zilver gekleurd, terwijl de binnenkant ist zwart. Opvallend is dat HP witte strepen heeft gezet op de polssteunen. Bovendien, de scharnierkappen schitteren als metaal (maar ze zijn gemaakt van plastic) en dus ook de grote, centrale HP logo op het deksel. Het deksel is gemaakt van metaal, wat leuk aanvoelt. Echter, binnen en het basisstation zijn volledig uit kunststof. Hoewel dit niet slecht per se, het gebruikte plastic voelt erg zacht aan en lijkt goedkoop. Dit geldt vooral voor de basiseenheid. Terwijl de basiseenheid komt slechts iets draaien, de klep verdraait iets meer. Toch is de stabiliteit goed voor een relatief goedkope inrichting. De palmsteunen kromming aanzienlijk bij het toepassen van druk in het centrum, terwijl het stabiel langs de randen. Druk tegen het deksel niet zichtbaar op het scherm te krijgen. Met ongeveer 1,5 kg, de HP Pavilion 14 weegt iets minder dan de apparaten Lenovo en Acer in onze vergelijkingsgroep. Accu Dell XPS L701x .

De connectiviteit voldoet op het punt om wat gemeenschappelijke plaats in de typische 13-inch en 14-inch notebooks vandaag. Echter, ons testmodel mist een USB Type C-poort en een van de USB-poorten is nog steeds USB 2.0. De interface lay-out is ok. Alle interfaces zitten aan de linker- en rechterzijde naar achteren. Houdt u er rekening mee dat er een Ethernet-poort met deksel wordt gebruikt. Anders, de relatief dikke poort misschien niet genoeg ruimte. Helaas, HP maakt gebruik van Fast Ethernet (100 Mbit / s), die onnodig de prestaties beperkt.

De net als de WiFi-adapter slecht presteert. Tijdens de verbinding stabiel is, HP maakt gebruik van een zeer traag b / g / n 1x1 adapter met een maximale bruto snelheid van 72 Mbit / s en een netto snelheid van amper de helft van het.
Het toetsenbord is goed in vergelijking met andere apparaten in deze prijsklasse. Het maakt gebruik van de typische HP lay-out met een zeer kleine verticale pijltjestoetsen en de navigatietoetsen aan de rechterkant, die beide geen grote klachten. De type-ervaring is goed, niet te sponzig en niet te hard, en de toetsen zijn voorzien van een voldoende reizen. Houd er rekening mee dat het toetsenbord iets springt wanneer krachtiger typen. Dit is een slechte eigenschap die veel goedkope notebooks met elkaar gemeen hebben.

In tegenstelling tot het toetsenbord, Synaptics touchpad is geenszins goed; zelfs in vergelijking met andere inrichtingen van deze categorie. Hoewel het relatief groot en het oppervlak glad, het geïntegreerde klik mechanica van de ClickPad lijkt erg goedkoop. Daarnaast is de ClickPad iets klettert. Wat meer is, het touchpad heeft helaas niet feilloos werkt. Het deed herhaaldelijk niet reageren op alles voor een paar seconden toen we probeerden om de muisaanwijzer.
HP opgenomen een 14-inch beeldscherm met FHD-resolutie (1.920 x 1.080 pixels). Het panel komt voort uit AUO (AU Optotronics) en is voorzien van een glanzend oppervlak. De FHD scherm is de enige optie beschikbaar voor het Paviljoen 14 in Duitsland. Tenminste, de grove HD-schermen (1.366 x 768 pixels) verdwijnen langzaam in de categorie mid-range. Hetzelfde geldt voor TN displays, omdat het beeldscherm hier gebruikt is een IPS paneel.Accu Dell Latitude D820 .

Met een gemiddelde helderheid van 208 cd / m 2, het paneel relatief donker. De displays van de twee apparaten in onze vergelijking, de Lenovo en Acer , zijn helderder. Terwijl de HP beter dan zijn concurrenten tegenstelling 786 uitvoert: 1, valt achter hen in kleurruimte. Het AUO beeldscherm maakt geen gebruik van PWM, maar het toont enkele achtergrondverlichting bloeden langs de onderste display rand als het scherm is volledig donker.
Het paviljoen trekt voorsprong van zijn rivalen in kleurweergave en nog meer in kijkhoeken, die, zoals gebruikelijk voor IPS-panelen goed (hoewel ze niet bij kan houden met een zeer high-end IPS-schermen), aangezien de twee concurrenten gebruiken TN-panelen. Van de opvolgers ten minste de Lenovo 510s-14ISK voorzien van een IPS display.

Door het glanzende oppervlak en de lage helderheid, het scherm is niet geschikt voor gebruik buitenshuis. Het is ook moeilijk te lezen van het scherm in de schaduw.
Want het is een paviljoen, wordt de test model is ontworpen voor multimedia. Met een 15 W ULV processor en een dedicated grafische kaart, wordt het apparaat voldoende uitgerust voor dit doel.

Naast de geteste configuratie met i5 CPU biedt HP ander model van de HP Pavilion 14, dat identiek is aan het testmodel met uitzondering van de CPU. De 100 euro duurder model maakt gebruik van een i7-6500U .

HP is niet zuinig om RAM. Beide varianten hebben 8 GB DDR4-2.133-RAM, maar in een enkele module. Hierdoor RAM uitgevoerd in slow enkelkanaalmodus.
De ingebouwde Core i5-6200U is een zeer vaak gebruikte 15 W dual core CPU. Net als alle Skylake CPU's, is de Core i5 gesoldeerd. Daarnaast is de processor ondersteunt Hyper Threading. De CPU is voorzien van een basis klok van 2,3 GHz en een turbo klok van 2,8 GHz.

De benchmarks laten zien dat HP heeft geoptimaliseerd de koeling ook. De CPU kon voortdurend klok op 2,6 GHz in de Cinebench R15 test, dat is bijna de maximale turbo boost, dat in multi core test mogelijk is. De CPU is niet de maximale turbo klok in de single core-test te bereiken.

In vergelijking met de concurrentie, het paviljoen krijgt de meeste van de i5 processor. De ThinkPad T460s presteert alleen maar beter als de fabrikant de TDP Zo is toegenomen tot 25 W., kan worden beschouwd als een referentiesysteem voor de maximale prestaties van de i5-6200U. Echter, alleen de multi-core test profiteert van de kleine prestatiewinst. Accu Dell Vostro 3700 .
De prestaties van het systeem is subjectief zeer goed; tenminste bij gebruik offline inhoud. De PCMark 8 ijkpunt bewijst dit en de laptop behoort zij tot tussen zijn rivalen. In het algemeen zijn de verschillen zijn slechts kleine in deze benchmark en het zou een impact hebben op het resultaat of een PCIe SSD wordt gebruikt of RAM draait in enkelkanaalmodus (zoals in ons testmodel) hebben in plaats van in dual channel mode.
Een PCIe SSD is noch gebruikt in ons testmodel noch optioneel verkrijgbaar noch achteraf aan te brengen. HP heeft een 256 GB SSD van SanDisk, die niet presteert echt goed noch echt slecht opgenomen. Het kan gemakkelijk beter presteren dan een echt traag SSD, zoals die in de ThinkPad T460s . Dit is des te meer het geval voor de SSHD in de Acer , maar het kan zeker geen gelijke tred houden met PCIe SSD's. Bovendien kan het niet de prestaties van de Samsung SATA III SSD in het bereiken Lenovo Ideapad 500S-14ISK . Kortom, de gebruikte SSD is niet de goedkoopste of de langzaamste, maar er zijn snellere SSD's.

De Nvidia GeForce 940MX is een mid-range GPU van de Maxwell generatie, die wordt geleverd met 2 GB DDR3 VRAM hier. De maximale kloksnelheid is 1188 MHz, die niet ver van maximale Turbo van 1242 MHz de 940MX's.

In vergelijking met de Lenovo Ideapad 500S-14ISK met Nvidia GeForce 940m wordt het duidelijk dat het verschil tussen de 940m en 940MX is vrij klein. De nieuwere GPU is slechts 6% sneller. Indien de fabrikant had gebruikt GDDR5 VRAM, kan een hogere prestaties mogelijk zijn geweest. De grotere Pavilion 15 broer met 950M is aanzienlijk sneller. Echter, de Pavilion 14 presteert veel beter dan apparaten met Intel HD 520 .
Met i5 CPU en Nvidia GPU, kan het Paviljoen inderdaad verschillende spellen in medium gegevens uit te voeren. We gebruikten Dirt Rally voor een test, die loopt in middelgrote instellingen zonder problemen. Er is nog enige ruimte voor het verhogen van een aantal instellingen. Wilt u af en toe om games te spelen, het Paviljoen 14 is zeker in staat. Echter, je moet accepteren dat het spel niet in de maximale instellingen kunnen worden afgespeeld.
Het koelsysteem van het Paviljoen 14 is een zegen en een vloek. Waarom is het een zegen? We zullen dit in het hoofdstuk over de temperatuur onder te bespreken. Hier zullen we uitleggen waarom het een vloek.

Bij stationair toerental, de ventilator van het Paviljoen 14 staat nooit stil. Dit zou niet slecht zijn als de ventilator een vervelende piepend geluid niet zou opleveren. Maar dit is niet alles, het zelfs vaak pulseert. HP nodig heeft om dit op te lossen met een firmware-update. Wanneer u in een rustige omgeving, deze twee fan kenmerken zijn erg vervelend, vooral omdat de ventilator nooit uitgeschakeld. Accu Dell Latitude E5510 .

Zo vervelend als de ventilator is zo cool doet het Paviljoen blijven. In het bijzonder de stress test laat zien dat het niet luid krijgt zonder reden: Als Prime95 en Furmark lopen voor een uur, de CPU blijft bij haar oorspronkelijke kloksnelheid van 2,4 GHz. Het niet helemaal wurgen, werkt de kloksnelheid zelfs dalen tot het basiskloksignaal. Bovendien behoeft de zaak niet opmerkelijk warm. De CPU temperatuurstijging tot maximaal 77 C en bij nooit boven 44,9 C met een hotspot in het achtergebied. Dit is ongemakkelijk, maar niet kritisch. The Pavilion 14 beheert temperaturen heel goed gelet op het feit dat de 19 mm kast herbergt een 15 W i5 en een mid-range GPU van Nvidia.
Zeker, speakers zijn niet geheel onbelangrijk in een multimedia notebook. Terwijl de externe luidsprekers en hoofdtelefoons duidelijk beter presteren, de geïntegreerde luidsprekers moet nog steeds niet slecht zijn. HP belooft dat het Paviljoen 14 een goed geluid te leveren. Tot slot, een Bang & Olufsen-logo is op de polssteunen. Natuurlijk is er niet alleen een logo, maar ook de software. HP heeft een equalizer software voor het afstemmen van het geluid geïnstalleerd. Als u authentiek geluid wilt, zou je beter de software uit te schakelen. Echter, als u het maximale volume wilt, de B & O software is zeer nuttig. Zelfs zonder de software, de luidsprekers zijn niet slecht. Ze komen vrij dicht de Macbook referentiesysteem, hoewel deze presteert beter in de midden- en lage frequentiebereik.
Het stroomverbruik van het Paviljoen 14 is binnen het normale bereik. Aangezien het gebruik van een dedicated Nvidia GPU, de notebook inderdaad meer energie onder belasting dan vergelijkbare apparaten met een Intel GPU's vereist. Bij stationair toerental en onder lage belasting, het effect niet te groot zijn, omdat de Optimus technologie wordt gebruikt. Dus de Intel GPU actief meestal omdat de Nvidia GPU alleen rijdt grafisch intensieve applicaties zoals games.
HP maakt gebruik van een lithium-polymeer batterij een vermogen van 41 Wh in het Paviljoen 14. Ons testmodel beter presteert dan de Lenovo en Acer mee. Vooral Lenovo maakte een fout door niet het verbeteren van de levensduur van de batterij met de zuinige 15 W-processor, maar de integratie van kleinere batterijen. Maar ook andere, nog slanker en meer mobiel, maar ook duurdere apparaten zoals de Thinkpad T460s en de XPS 13 te komen met nog grotere accu's. Bij 05:29, de levensduur van de batterij van het Paviljoen 14 is goed en zelfs niet zo slecht voor een relatief goedkoop multimedia notebook.
Met het Paviljoen 14-al003ng, HP levert een allegaartje. Verschillende onderdelen zijn overtuigend, terwijl andere helemaal niet. Pros zijn bijvoorbeeld dat het apparaat niet eens wurgen in de stress test. Tegenwoordig niet meerdere apparaten niet doen.Bovendien zijn de luidsprekers zijn niet slecht en de Nvidia GPU kan inderdaad verschillende games draaien soepel. Bovendien, het display verscheidene goede eigenschappen. Vooral de IPS-technologie verhoogt de subjectieve kwaliteit indruk.

Anderzijds zijn er ook veel nadelen. Terwijl het scherm maakt gebruik van de IPS-technologie, HP had beter moeten een iets helderder, anti-reflecterend panel opgenomen. Glare is vaak erg vervelend bij het gebruik van het apparaat en maakt gebruik in heldere omgevingen bijna onmogelijk. Helaas heeft de zaak niet zeer high-end en de ClickPad heeft een aantal vervelende eigenschappen. Daarnaast is de ventilator is erg vervelend, want zij is permanent en soms pulseert.

Het lijkt erop dat HP wil om klanten te imponeren met goede specificaties. The Pavilion klinkt echt goed op papier met SSD, Nvidia GPU, en FHD IPS display. In ruil daarvoor heeft HP kosten te besparen bij de basis.Accu Dell Latitude D430 .

De negatieve aspecten overheersen. Echter, de beslissende factor tegen een aanbeveling van de HP Pavilion is de gebruikte communicatie hardware. Eigenlijk is het al onvergeeflijk dat HP bevat alleen Fast Ethernet in een 700 Euro notebooks, maar de prestaties van de geïntegreerde WiFi-module is verschrikkelijk. In een tijd waarin het internet wordt steeds belangrijker en je downloaden veel inhoud, zoals spelletjes een films, zijn prestaties is eenvoudig onvoldoende.