1 Followers
shenjing

shenjing

Hoog kwaliteit Laptop Accu HP 484170-001

Veelzijdigheid is de naam van het spel als de P40 Yoga targets light users werkstation met touchscreen functies en een speciale Quadrio GPU. Voor een startende prijs van $ 1500 USD, maar verwachtten we een beetje meer in termen van prestaties en functies.
Werkstations zijn high-powered systemen met een breed scala aan functies geoptimaliseerd voor professioneel gebruik. Deze notebooks zijn meestal groot en boxy als gevolg, dus een aantal kenmerken core werkstation laten vallen in de naam van de multi-mode opties en geïntegreerde stylus ondersteuning is een gedurfde stap.

De ThinkPad P40 Yoga is het nieuwste model in Lenovo's P-serie van mobiele workstations. Het is in wezen een ThinkPad Yoga 460 met een toegewijde Quadro M500M GPU geplakt op lichte werkstations gebruikers te sussen. We gepubliceerd op de Yoga 460 en onze eerste P40 Yoga SKU slechts een paar maanden geleden en we raden het controleren van zowel de beoordeling pagina's voor meer informatie en details over het chassis en hardware. Deze bijzondere SKU is het duurder configuratie met een Core i7-6600U en WQHD display. Zoals beschreven door onze metingen en onder ijkpunten Dit scherm met hoge resolutie brengt zowel voordelen als nadelen ten opzichte van de FHD configuratie.
Van een consument Ultrabook perspectief, de P40 Yoga is boven het gemiddelde met de MIL-SPEC goedgekeurd chassis opgebouwd uit zowel koolstofvezel en magnesium legering. Vanuit een ThinkPad of Latitude perspectief, echter, de integratie-Yoga geïnspireerde functies betekent dat het opofferen van een aantal stijfheid langs de weg. Zowel de basis en display zal vervormen en kraken bij een poging om ze te draaien door de hoeken. Deze flexibiliteit is maar klein, maar merkbaar toch. Algehele kwaliteit zit comfortabel tussen de consument Yoga 900 en een klassieke Thinkpad T-serie, zoals de T460 . De scharnieren zijn op een andere manier vast tot de maximale 360-graden hoek met minimale Wankelende bij het typen.

Wat betreft grootte en gewicht, het systeem voelt heel dicht en moeilijk te hanteren in tabletwerkstand langdurig vergeleken met tabletten gewijd. Dit is een aangeboren probleem voor de meeste cabrio 13-inch of groter en is niet uniek voor P40 Yoga. Tablet-modus werkt nog steeds comfortabel wanneer het apparaat wordt geplaatst op schoot of voor de occasionele presentatie. Accu HP 484171-001 .
Er zijn een gezonde selectie van de havens, waaronder Lenovo's eigen Onelink + docking optie voor compatibiliteit met een aantal Lenovo docks. We zijn teleurgesteld geen Thunderbolt 3 opties zien als dit het systeem nog veelzijdiger zou hebben gemaakt. Niettemin zou een dergelijke aanbrenging waarschijnlijk ondermijnen Onelink + port aangezien enerzijds een opening naar het systeem dockingoplossingen buiten die welke door de fabrikant. Een Smart Card Reader of USB Type-C-poort zou hebben gewaardeerd.
De prestaties van de geïntegreerde SD-kaartlezer is snel met een sequentiële leessnelheid van ongeveer 173 MB / s op onze Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II-test kaart. Kopiëren 1 GB ter waarde van foto's van onze kaart naar desktop duurt ongeveer 7,3 seconden.
WLAN wordt weer geleverd door een 2x2 Intel 8260 M.2 2230 module staat overdrachtsnelheden tot een theoretisch 867 Mbps. Bij aansluiting op onze 5 GHz 802.11ac-netwerk op onze Linksys EA8500 router testen staan ​​een meter verderop, waren we in staat om een ​​gemiddelde real-world-overdrachtsnelheid van 495 Mbps op te nemen. Draadloze snelheden verscheen regelmatig en we ondervonden geen terugkerende vertraging of uitval problemen tijdens onze tijd met de testeenheid.

Er zijn nog geen WWAN of GPS-opties, die beide zou dit converteerbaar workstation nog meer handige hebben gemaakt bij het on-the-go.
Onderhoudsgemak is meestal gemakkelijker op werkstations vergeleken met notebooks van de consument en dit gaat om waar te houden voor de ThinkPad P40 Yoga. Gebruikers krijgen direct toegang tot de 2,5-inch drive bay, M.2 2242 slot, één SODIMM-slot, batterijen, WLAN module, en koeling apparaten.

Lenovo biedt tal van mogelijkheden buiten de standaard één jaar garantie. Gebruikers kunnen de basis garantie in stappen van een jaar te verlengen tot vijf jaar met Accidental Damage Protection en / of on-site service.

Het verlichte chiclet toetsenbord AccuType (28,5 x 10,5 cm) is een van de betere keyboards in vergelijking met degenen die op de consument Ultrabooks of zelfs Dell Latitude-serie. Key reizen is dieper en hebben een meer bevredigende tactiele feedback wanneer ingedrukt met inbegrip van de allerbelangrijkste Enter and Space toetsen. Gekletter is iets harder als gevolg, maar het is een kleine prijs om te betalen voor een algehele comfortabelere type-ervaring. In tegenstelling tot op de mainstream Yoga 700 /900 series, de P40 Yoga omvat Lenovo's handtekening Lift 'n Lock functie om automatisch te drukken en alle toetsen wanneer in de tablet uit te schakelen. Accu HP 484170-001 .

Het touchpad is aan de kleine kant (9,0 x 5,5 cm) als gebruikelijk voor een steunpilaar ThinkPad. Er is een plastic strip tussen de specifieke muisknoppen en touchpad niets dan de afstand tussen de beide aanvullende doet. De ervaring is een beetje krap zonder een externe muis, dus vinden we het gemakkelijker om de TrackPoint voor de cursor controle te gebruiken. Met behulp van het touchscreen voor ingangen wordt niet aanbevolen in notebook-modus als het display wil wip.

De ThinkPad Pen is ongeveer 12,5 cm in lengte en automatisch opladen wanneer terug in de notebook geplaatst. In feite, Lenovo beweert dat het kan opladen van leeg tot 80 procent in slechts 15 seconden, zodat gebruikers nooit meer zal moeten batterijen te kopen voor de pen in tegenstelling tot op de Surface Pro tablet. Terwijl de ingang vertraging minimaal is, vinden we de omtrek van de pen om te klein en de twee knoppen om zacht en hard in te drukken, met name voor grotere vingers. Dus de pen is beter geschikt voor toepassing in korte uitbarstingen in plaats van langdurig.
De 14,1-inch 2560 x 1440 resolutie scherm is het hoogtepunt van de hoger-end P40 Yoga SKU. Onnodig te zeggen, teksten en afbeeldingen zijn scherper vooral bij het bekijken van meerdere vensters naast elkaar. Het paneel gebruik hier is een LG Philips LP140QH1-SPE2 dat zeer vergelijkbaar met degene die op de high-end 14-inch Gigabyte P34W v5 gaming notebook.

Merk op dat terwijl de achtergrondverlichting van het scherm is geen dimmer of helderder dan op de 1080p SKU, contrast niveaus inferieur zijn op ongeveer 650: 1 ten opzichte van 950: 1 op de optie 1080p, zodat gebruikers hebben ten minste een reden om niet te kiezen voor de hogere resolutie panel. Achtergrondverlichting bloeden is anders zeer zelfs rond de randen en hoeken en in hoofdzaak onzichtbaar overdag tot dag werklasten. Een zwakke gloed in de buurt van de rechterbovenhoek kan worden gezien als we muggenziften op het paneel.
Verhuizen van een 1080p-paneel om een 1440p panel zal ook een breder kleurbereik. Onze metingen tonen aan dat de 1440p SKU dekt iets meer dan 90 procent van de sRGB standaard ten opzichte van 62 procent op de 1080p SKU. Dit kleine detail is normaal gesproken niet een zorg voor thuis of op kantoor gebruikers, maar professioneel workstation gebruikers kunnen kennis van de diepere kleuren te nemen.
Helaas heeft het panel niet komen pre-gekalibreerd en beide kleuren en grijswaarden kon wel wat fine-tuning te gebruiken, zoals blijkt uit onze arme RGB Balance resultaten. Een snelle kalibratie met een X-Rite spectrofotometer verbetert de weergave dramatisch. De kleurtemperatuur blijft ongeveer hetzelfde, dus kleuren zijn in ieder geval niet overdreven blauw als gewoonlijk kan gebeuren op goedkopere panelen. Kleuren worden aangetoond dat iets minder nauwkeurig bij hogere verzadiging niveaus geworden als gevolg van imperfecte sRGB dekking.
Buiten het zicht is gemiddeld op zijn best. Werken in de schaduw is mogelijk omdat de brede IPS kijkhoeken en beeldschermscharnieren glans kan verminderen als dat nodig is. Een heldere of bewolkte dag, zal echter snel uitspoelen het display omdat de backlight is niet krachtig genoeg om direct zonlicht te overwinnen.
Momenteel kan de P40 Yoga worden geconfigureerd met ofwel een i7-6500U of een i7-6600U met 8 GB of 16 GB DDR3L RAM. De discrete Nvidia Quadrio M500M is vastgesteld in alle SKU's en omdat er slechts één SODIMM-uitbreidingsslot en geen gesoldeerde RAM-modules, kan deze single slot ondersteunt tot 16 GB in slechts één kanaal. De i7-6600U is een van de snelste ULV processoren verkrijgbaar bij de Skylake generatie ten opzichte van de entry-level Maxewell M500M. Het is vermeldenswaard dat de grotere ThinkPad P50s kan worden geconfigureerd met dezelfde kernfuncties als onze P40 Yoga.
CineBench resultaten tonen de i7-6600U in onze P40 Yoga om bijna net zo snel als het zijn i7-6700HQ in single-threaded operaties. De maximale Turbo Boost potentieel kan niet eindeloos worden volgehouden, echter, dus de volgende runs zal resulteren in lagere scores als wat onze Cinebench R11.5 scores hieronder tonen. Prestaties in multi-threaded applicaties is niet significant anders dan andere ULV processors van de Skylake of Broadwell generaties. "Proper" quad-core processors, zoals de meer veeleisende i7-6700HQ kunnen dan zorgen voor twee keer het ruwe prestaties in vergelijking.

Zie onze speciale CPU pagina op de Core i7-6600U voor meer technische informatie en de benchmark vergelijkingen. Accu Compaq Presario CQ60 .
PCMark 8 benchmarks rangschikken ons systeem lager zijn dan veel van zijn concurrenten, waaronder onze mindere uitgeruste P40 Yoga. De resultaten zijn vreemd als resultaat, maar het systeem is nog subjectief vasten tijdens dag tot dag werkbelasting wegens zijn primaire SSD. We ondervonden geen hardware of software problemen die specifiek zijn voor onze test-eenheid.
Eén 2,5-inch SATA III baai is beschikbaar voor interne opslag. Hoewel groter en zwaarder dan een gelijkwaardige M.2 oplossing, kunnen professionele gebruikers van een traditionele 2,5-inch drive voor de lagere kosten en een hogere capaciteit opslag te waarderen. Merk op dat terwijl een M.2 2242 slot is ook beschikbaar, zoals SSD opties zijn beperkt en Lenovo niet officieel lijst M.2 SSD-ondersteuning op de specificaties vel.

Prestaties van de 512 GB Samsung SSD PM871 is zeer goed gezien de SATA III-interface. Zowel sequentiële lees- en schrijfsnelheden tarieven zijn in de buurt van 500 MB / s met een totale prestaties voorafgaand aan de Lite-on 256V2S in de ThinkPad Yoga 460. Systemen met NVMe SSD's zal nog beter te presteren dan de ThinkPad P40 Yoga op alle fronten.
Zowel de 3DMark en SPECviewperf benchmarks tonen de Quadro M500M trading blaast met de laatste generatie Kepler-gebaseerde Quadro K1100M GPU. Dit is bijzonder opmerkelijk omdat de M500M werkt op twee derde van de TDP K1100M (30 vs. 45 W W) en de helft van de breedte bus (64-bits vs. 128-bit) voor een veel hogere prestatie per Watt. Toch zijn ruwe grafische kracht is niets enthousiast over want het is bijna identiek aan de Integrated te zijn Intel Graphics Iris 540 . Een stap omhoog verplaatsen naar de Quadro M1000M een grote boost in grafische prestaties zou hebben gebracht voor de P40 Yoga.
We benadrukken het notebook met synthetische benchmarks vast te stellen voor eventuele throttling of stabiliteitsproblemen. Bij het uitvoeren Prime95, zal de CPU stabiliseren op ongeveer 2,7 tot 2,8 GHz in vergelijking met de processor gewaardeerd maximale Turbo Boost van 3,2 GHz voor zowel actieve cores. Zo is de notebook niet in staat is om te draaien met haar gestage maximale Turbo Boost wanneer onder extreme processor stress. CPU temperatuur plateaus ook op een hoog 80 C, wanneer onderworpen aan Prime95 en / of FurMark spanning, terwijl de Nvidia GPU zal altijd een paar graden koeler in vergelijking. Zowel de CPU en GPU zal iets wurgen wanneer gelijktijdig onderworpen aan zowel Prime95 en FurMark, maar anders zal draaien op hun respectieve basis kloksnelheden met Boost onder Unigine Valley belasting.

Op batterijen werkt niet gashendel CPU of GPU prestaties. Een 3DMark 11 run op de batterij resulteerde in de fysica en grafische scores van 4066 punten en 2356 punten, respectievelijk, in vergelijking met 4053 punten en 2412 punten wanneer deze is aangesloten op het lichtnet.
Het koelsysteem bestaat uit een 50 mm ventilator en twee korte warmtepijpen. Zijn kleine omvang en de nabijheid van het verwijderbare onderpaneel gevolgen hebben oppervlaktetemperatuur zoals blijkt uit onze thermografische metingen in de volgende paragraaf. Accu HP MU09 .

Het systeem draait geruisloos tijdens het stationair draaien of in het laagseizoen browsen belastingen. De ventilator zal zo nu en versnellen en macht naar beneden, maar het geluidsniveau is nooit luid genoeg om storend te zijn. Zware ladingen, zoals gamen zal geluid van de ventilator tegen het lijf tot ongeveer 31 dB (A), terwijl zeer hoge belastingen, een geluid van de ventilator van ongeveer 35 dB (A), die nog steeds redelijk gezien de dedicated GPU binnen zal veroorzaken. De meeste 14-inch notebooks met enige geïntegreerde graphics hebben de neiging om stiller draaien onder soortgelijke belastingen.
Oppervlaktetemperaturen bij stationair toerental plat op beide zijden van de notebook. Één kwadrant aan de onderkant van de notebook kan echter zo warm als 30 C. Deze plaats is voorspelbaar direct boven de warmtepijpen en GPU en gelukkig ver weg van de handpalm rust zijn. Oppervlaktetemperaturen kan zo warm als 60 C op de bodem achter toen onder maximale belasting, dat is erg warm voor een notebook laat staan ​​een cabriolet. De rechter helft van het klavier zal snel opwarmen wanneer onder medium verwerking stress.
De 1,5 W stereo speakers hebben aanvaardbare geluidskwaliteit gezien hun omvang. Sounds voelen relatief evenwichtig tot de 250 Hz merk, waar een scherpe daling off plaatsvindt zoals verwacht van luidsprekers. Zo wordt bas slecht vertegenwoordigd tijdens films en muziek afspelen. Maximaal volume is luid en zal geen statisch te introduceren, maar geluiden zal het chassis iets weerklinken.
De vraag naar energie in het laagseizoen of stationair draaien belastingen is niet significant verschillend van de andere 14-inch ULV-systemen bij enkel single-digit Watts. Dit springt tot ongeveer 35 W wanneer onder gaming ladingen en kan oplopen tot 50 W zijn als onder volle belasting systeem met zowel Prime95 en FurMark lopen. Dit wordt vergeleken met iets minder dan 40 W op onze SKU met de lagere resolutie 1080p paneel en iets langzamer i7-6500U CPU.

De kleine adapter zelf (10,5 x 4,5 x 2,75) is geschikt voor 65 W, zodat onze opgenomen maximum is veilig onder deze grens.
Looptijden van de niet-verwijderbare 53 Wh zijn goed op bijna precies zes uur constant WLAN-gebruik op een helderheid van 150 nits. Gebruikers die meer energie-bewuste instellingen of lagere prestatie-eisen zal kunnen knijp een paar uur uit het systeem sinds zijn stationair runtime kan ruim 12 uur. Interessant, runtimes zijn niet consequent korter dan de 1080p SKU onder vergelijkbare omstandigheden, ondanks de meer veeleisende 1440p display.
Zoals uiteengezet in onze eerste herziening van de ThinkPad P40 Yoga, het systeem is geschikt voor een klein publiek van light users werkstation en digitale kunstenaars die toevallig ook wil 2-in-1 touchscreen functies. Het systeem zit vast tussen twee categorieën als resultaat: Het ontbreekt de belangrijkste workstation opties die professionele gebruikers kunnen teleurstellen, terwijl zijn veelzijdigheid als cabriolet voelt zich beperkt door het gewicht en de gemiddelde backlight helderheid van het paneel. Het zou zijn geweest een zegen om te kunnen de P40 Yoga buitenshuis en on-the-go om echt te scheiden van de traditionele werkplekken, maar zijn glanzende paneel en het ontbreken van een WWAN mogelijkheden dit echt belemmeren. Tenzij als je merkt dat zowel de geïntegreerde stylus en entry-level Quadro M500M aantrekkelijk, dan is een "juiste" Ultrabook of mobiele werkstation zal waarschijnlijk de betere optie. Accu HP MU06 .

Lenovo is de afzet van de ThinkPad P40 Yoga als de "eerste multi-mode mobiele workstation", maar dit cabriolet heeft een lange weg te gaan voordat het stevig zijn dubbele rol kan vervullen.