1 Followers
shenjing

shenjing

Nieuwe Dell Precision M4400 Laptop Accu

The Pavilion 15 is een geweldige mix van multimedia en gaming prestaties in een bescheiden en draagbare multimedia-chassis. De aansluitmogelijkheden en bruikbaarheid, maar laat veel te wensen over.
Notebooks zoals de Dell XPS 15 9550 of Asus ZenBook Pro UX501 laten zien dat je niet een flitsende chassis met het oog moet wel de nieuwste titels te spelen. Terwijl de nieuwe HP Omen serie richt zich meer liefhebber-level gamers, heeft de HP Pavilion-serie altijd al op de markt gebracht in de richting van de prijsbewuste gebruiker met GTX 950M opties of lager. Dit nieuwste model voegt in een GTX 960m GPU optie voor een game-ervaring die overeenkomen met of hoger dan het niveau van de consoles. In feite, het wordt verkocht als een gaming notebook in plaats van een multimedia-oplossing die altijd al heeft geweten van de Pavilion serie voor.

Onze eerste blik zal zijn op het paviljoen 15 met het Paviljoen 17 in de volgende weken te komen. Het ontwerp en de functies zijn bijna letterlijk opgetild uit het recente HP Omen 15 sans de iets krachtigere GTX 965m GPU, dus we raden het controleren van onze review over de Omen 15 voor meer informatie over de zaak de kwaliteit en de input devices, omdat ze zijn in wezen identiek.
Een snelle blik op de Pavilion 15 laat zien dat het om een ​​afgerond en glad ontwerp met een aantrekkelijk mat zilveren afwerking niet in tegenstelling tot model van vorig jaar zijn. Open het, echter, en de notebook vertoont alle voorbeelden van een betaalbare mainstream build. De polssteunen, bezel, en de basis zijn van plastic en naar beneden te drukken op het midden van het toetsenbord resulteert in een matige kromtrekken. Het deksel eventueel kan stijver zijn als het gemakkelijk vervormt beneden het midden en is gevoelig voor buiging. We waren niet fans van de bouwkwaliteit van de Omen 15 en dit draagt ​​over aan de Pavilion 15.

Gelukkig, de scharnieren zijn van een hogere kwaliteit en een verbetering ten opzichte van de vorige Pavilion 15 gaming model . Ze houden het scherm strak helemaal tot aan de maximale hoek met minimale Wankelende bij het typen. Anders verschillen met de Omen 15 voornamelijk oppervlakkig met enkele textuurveranderingen beter onderscheiden.
Wat betreft de grootte en het gewicht, concurrerende modellen zoals de ZenBook Pro UX501 is dunner, terwijl de MSI GL62 is zowel groter en zwaarder. als u op zoek bent naar een lichtere en meer draagbare 15-inch notebook, maar dan is de nieuwe Dell XPS 15 en de InfinityEdge bezel zou de optie beter (en duurdere) zijn.
Port selectie is beperkt, zowel vanuit oogpunt gaming en multimedia standpunt. Alleen de kern basics zijn beschikbaar, waaronder slechts 3x USB-poorten (waarvan er twee 3.0) en een video-out optie. Concurrerende systemen hebben de neiging om meerdere video-out opties, USB Type-C, of ​​een speciale microfoon-poort aan te bieden. HP's krediet, maar het systeem is voorzien van een native Gigabit Ethernet-poort in plaats van een USB type-C-poort zoals te vinden op de XPS 15 en Zenbook Pro UX501. Alle poorten bevinden zich dichter bij de achterzijde van het apparaat en van waardevolle ruimte in.
Prestaties in de SD-kaartlezer is vergelijkbaar met wat we vinden op de MacBook Pro Retina 13 en Pavilion 15 X360 op ongeveer 89 MB / s volgens AS SSD en onze Toshiba Exceria Pro SDXC 64 GB UHS-II-test kaart. De kaartlezer op de nieuwe XPS 13 beter presteert dan handig onze HP. Accu Dell Latitude D830 .
WLAN wordt geleverd door een dual-band Intel 7265 M.2 module staat theoretische overdrachtsnelheden tot 867 Mbps met geïntegreerde Bluetooth 4.0. Een real-world-test bij aansluiting op onze Linksys EA8500 router testen op 802.11ac onthult een gemiddelde doorvoersnelheid van ongeveer 493 Mbps.
Er zijn geen extra's inbegrepen buiten de AC-adapter en garantiekaart. Gratis extra's zoals muizen of poetsdoeken die vaak op hoger-end gaming systemen kunnen ontbreken in de verpakking voor de Pavilion 15. HP heeft pas onlangs begonnen met het aanbieden branded gaming accessoires voor Omen reeks van gaming apparaten.

Het onderste paneel kan worden verwijderd met een Philips schroevendraaier en een scherpe rand voor nieuwsgierige tussen de polssteunen. HP heeft ons verteld dat het systeem niet is ontworpen gemakkelijk bereikbaar met de eindgebruiker te zijn en onze eigen pogingen om te laten zien dat dit inderdaad het geval is.

Gelukkig CUKUSA biedt een handige gids voor het demonteren tot de belangrijkste interne functies te openbaren, zoals de M.2 slots voor SSD en WiFi, 2x DDR4 SODIMM-slots, en een 2,5-inch SATA-bay.

De standaard één jaar fabrieksgarantie van toepassing. CUKUSA biedt drie jaar garantie op alle onderdelen (RAM, opslagapparatuur, etc.) door de detailhandelaar geïnstalleerd.
De chiclet toetsenbord is identiek aan de Omen 15 behalve dat het één niveau red backlight nu standaard wit. Omdat de toetsen zelf zijn zilver van kleur, moet de verlichting worden uitgeschakeld bij het werken onder heldere lichtomstandigheden of anders de sleutels zou eigenlijk meer moeilijk te zien zijn. Niet echt een grote klacht, maar donkerder toetsen op de meeste andere notebooks hebben een contrast voordeel ten opzichte van het Paviljoen 15.

Reizen en feedback anderszins bevredigend en niets bijzonders voor een multimedia notebook. Keys wiebelen zeer licht en zijn niet zo stevig te drukken Op het chiclet-toetsenbord van een Asus ROG G752 . Dit kan worden toegeschreven aan de meer buigbaar kunststof basis, zodat belangrijke feedback zachter als gevolg. Vervelend, lijkt er geen lampje of een melding op het scherm voor het schakelen van de Num Lock-toets.

Het gladde touchpad (12,0 x 6,5 cm) is breed en reageert op zowel eenvoudige cursor controle en multi-touch input van maximaal drie vingers met de Synaptics software. Het belangrijkste probleem is dat het werkt als een afschuwelijke ClickPad te wijten aan de slechte geïntegreerde muis toetsen. Naar beneden te drukken voor het invoeren van een klik voelt heel zacht en een hoger dan gemiddelde kracht nodig is voor de ingang wordt geregistreerd. Verder is de feedback zelf is zwak en zacht om dit een van de meest ongemakkelijke clickpads we hebben meegemaakt op een HP te maken. We vinden het dubbel-tikken op het oppervlak veel gemakkelijker moet een externe muis niet beschikbaar.
Onze test-eenheid draagt ​​een 4K UHD matte panel terwijl de lagere-end SKU's hebben een 1080p-optie. Hoewel we niet voor de 1080p-paneel kan spreken, de 4K UHD SKU is voorzien van een heldere backlight op meer dan 300 nits in vergelijking met ~ 250 nits op de meeste 15-inch multimedia notebooks. Kijk verder dan de resolutie en de hoge pixeldichtheid, echter, en je zult gewoon een gemiddelde contrast van ongeveer 500 krijgen: 1. Bovendien is een lichte korreligheid om het beeld is merkbaar in het bijzonder bij het weergeven van een heldere witte achtergrond (zoals Windows File Explorer). Dit is gebruikelijk op veel matte panelen en is een nadeel ten opzichte van notebooks met glanzende of glas opties. Een snelle zoektocht naar de naam Samsung SDC5958 paneel toont geen enkele andere notebook in onze database met exact dezelfde 4K UHD display.Accu Dell Precision M6300 .

Er is minimaal backlight bleeding rond de onderkant en de linkerbovenhoek van ons testexemplaar. Het is slechts in geringe mate merkbaar tijdens het afspelen van de film, maar is verder onmerkbaar tijdens het browsen of tijdens de dag-tot-dag te gebruiken.
Color dekking is ongeveer 55 procent en 86 procent van de AdobeRGB en sRGB-normen, respectievelijk. Het gamma is breder dan op de uitgaande Paviljoen 15 en zelfs de nieuwe Omen 15 waarvan panel vonden we gewoon gemiddeld in termen van kleurweergave te zijn. Duurder Ultrabooks en gaming modellen kunnen diepere en meer accurate kleuren te bieden als een optie, maar de kleurruimte is hier meer dan bevredigend voor gaming en kantoorwerk, waar nauwkeurige kleuren niet nodig zijn.
Verdere metingen met een X-Rite spectrofotometer onthullen over het algemeen accurate kleuren en grijswaarden out-of-the-box. Blauw en Wintertaling lijken het minst accuraat in vergelijking met andere primaire en secundaire kleuren zijn. Een snelle kalibratie verbetert grijstinten en kleuren over de hele linie, maar de kleuren nog steeds onnauwkeurig hoe hoger het niveau van verzadiging te wijten aan het panel onvolmaakte sRGB dekking geworden.
Buiten het zicht is boven het gemiddelde als in de schaduw, maar elk helderder en kleuren beginnen uit te spoelen. Een bewolkte dag, bijvoorbeeld, zal de matte paneel en backlight overmeesteren. De brede IPS kijkhoeken zorgen voor meer mogelijkheden om verblinding te verminderen zonder verlies van beeldkwaliteit, tenzij als het bekijken van extreme hoeken. Het scherm zelf kan worden opengesteld voor ongeveer 150 graden.
De uitgeruste quad-core Core i7-6700HQ is geschikt voor zware multi-tasking en veeleisende toepassingen zeker in vergelijking met ULV oplossingen te vinden op de meeste Ultrabooks en een aantal goedkopere multimedia oplossingen. Deze zelfde CPU kan gevonden worden op de meeste nieuwere gaming notebooks en met inbegrip van de Asus ROG G752 en MSI GS60 serie. Optimus wordt ondersteund met de GTX 960m, maar het is vermeldenswaard dat de GPU hier wordt gecombineerd met 4 GB aan GDDR5 VRAM in vergelijking met slechts 2 GB op de XPS 15 9550 en Zenbook Pro UX501. Dit geeft de HP een zeer klein voordeel in de meeste games en tijdens het spelen in een hogere grafische instellingen.

RAM wordt verzorgd door twee DDR4 SODIMM modules voor een totaal van 16 GB. Het systeem kan maximaal 32 GB ondersteunen indien gewenst.
De gemeenschappelijke i7-6700HQ in onze test-eenheid vertoont geen grote prestaties springt ten opzichte van de vorige generatie i7-5700HQ in onze MSI PX60 . Dit zal naar verwachting als de sprong van Broadwell naar Skylake richt zich meer op de prestaties-per-Watt in plaats van een ruwe verhoging van CPU-vermogen. Intensivering van de desktop Core i7-6700K zal gebruikers netto 20 tot 30 procent performance boost afhankelijk van de toepassing.

Zie onze speciale CPU pagina op de Core i7-6700HQ voor meer technische informatie en de benchmark vergelijkingen. Accu Dell Precision M4400 .
PCMark 8 rangschikt ons systeem in dezelfde marge als dezelfde inrichting concurrenten als de MSI GL62 en Asus UX501. Het is PCMark 8 Work score is iets lager dan verwacht, maar het systeem is anders subjectief zeer snel als gevolg van de primaire SSD. We ondervonden geen abnormale gedrag van het systeem tijdens onze tijd met onze test-eenheid.
Zowel M.2 2280 en 2,5-inch SATA-schijven bieden maximaal ondersteund tot een dikte van 9,5 mm. NVMe en RAID worden niet ondersteund in tegenstelling tot op duurdere gaming notebooks, zodat overdrachtssnelheden worden beperkt door de SATA III-norm.

De primaire SanDisk SD8SNAT-128G M.2 SSD presteert ruwweg ongeveer hetzelfde als de ADATA SSD in onze Omen 15 als niet een beetje langzamer. In het bijzonder, de sequentiële schrijfsnelheid snelheden zijn slechts gemiddeld op ongeveer 185 MB / s volgens CrsytalDiskMark. Intussen is de secundaire HGST Travelstar 7K1000 HDD retourneert een gemiddelde doorvoersnelheid van 109 MB / s volgens HD Tune, dat is zeer goed voor een 7200 RPM schijf. Deze secundaire optie opslag is de sleutel tot gaming op een begroting omdat het zorgt voor een goedkope mechanische aandrijving.
3DMark benchmarks tonen de GTX 960m in het Paviljoen van 15 tot meer dan 30 procent sneller zijn dan de GTX 950M en in wezen op gelijke voet met de grotere gaming-centric MSI GL62. The Omen 15 en de GTX 965m is HP's meest krachtige consumenten notebook op het gebied van grafische dapperheid van dit schrijven terwijl hogere-end dedicated gaming machines met de GTX 970M een nog hogere performance boost van ongeveer 70 procent kunnen bieden over de Pavilion 15.
De GTX 960m blijft een solide GPU voor 1080p gaming. Echter, het begint om zijn leeftijd op nieuwere en meer veeleisende titels als Fallout 4 en Rise of the Tomb Raider te tonen, zodat de grafische instellingen moeten naar beneden worden afgestemd op de middellange of hoog voor een meer stabiele frame rates van 30 FPS of beter. Gaming in inheemse 4K is buiten het bereik van de GPU, tenzij als instellingen drastisch worden verminderd.

Zie onze dedicated GPU pagina op de GTX 960m voor meer technische informatie en de benchmark vergelijkingen.
Het systeem presteert goed als onder stressvolle omstandigheden verwerking, maar de maximale belasting toont duidelijk smoren. Running Prime95 resulteert in een stabiele kern kloksnelheid van 3,0 GHz of 100 MHz langzamer dan de nominale meeraderige maximum voor i7-6700HQ. Het probleem treedt op bij het uitvoeren van zowel Prime95 en FurMark tegelijkertijd waar de CPU kloksnelheden zullen schommelen van zo laag als 450 MHz tot 3,0 GHz. CPU temperatuur schommelt wild zo goed en de oorzaak van een dergelijk atypisch gedrag kan naar beneden worden genageld aan zowel de hoge bedrijfstemperaturen van de CPU (tot 93 C) en de beperking van 120 W power adapter, zoals aangegeven in onze Stroomverbruik onderstaande gegevens. Dus niet verwachten dat het gebruik van de volledige kracht van het systeem bij het uitvoeren van extreme toepassingen die zowel de CPU en GPU eisen te draaien met hun respectieve optima.

Gelukkig is de Pavilion 15 gedraagt ​​zich normaal gesproken onder gaming belasting als het in staat om Unigine Valley draaien en onderhouden van permanente CPU Turbo Boost en GPU Boost kloksnelheden. Kerntemperaturen blijven relatief laag en ongeveer 60 C per stuk.

Op batterijen werkt zal zowel de CPU en GPU prestaties te verminderen. Een 3DMark 11 run op batterijen terug Physics and Graphics scores van 6899 en 3265 punten, respectievelijk, in vergelijking met 8671 en 5452 punten wanneer deze is aangesloten op het lichtnet.
The Pavilion 15 is niet een zeer rustige notebook. De twin fans zijn altijd actief, ongeacht de werklast en gaming belastingen zal geluid van de ventilator tegen het lijf op een nog hoger 40 dB (A) bereik. Low-medium workloads zoals zware multi-tasking kan soms bump geluid van de ventilator tot 35 dB (A). Dit soort gedrag is gebruikelijk bij dedicated gaming notebooks, zodat gebruikers het maken van de sprong van low-power Ultrabooks aan de veel krachtiger Pavilion 15 vindt dat het systeem draait luider algemeen. Accu Dell Studio 1749 .

Door de CPU throttling wanneer onderworpen aan maximale spanning zoals hierboven beschreven, zal maximum ventilatorruis pulseren tussen 48 dB (A) en 50 dB (A). Dit is gelukkig niet representatief voor de dagelijkse werkbelastingen, zodat gebruikers zelden zou moeten ervaren ventilatorgeluid niet hoger dan ongeveer 40 dB (A).
Oppervlaktetemperaturen bij stationair toerental en tijdens de lage belastingen zijn over het algemeen plat op beide zijden van de notebook. Elke hoger, echter, en de rechter helft van het systeem met inbegrip van de polssteun en NumPad zal opwarmen vrij snel in vergelijking met de linker helft. Dit gedrag is ongewoon en niet wenselijk omdat de meeste notebooks meestal temperatuursverloop zo dicht mogelijk bij de achterkant of achterste hoeken mogelijk om aangenamer palmen en handen tijdens het aggregeren. Een blik op hoe het koelsysteem is geïmplementeerd toont ons precies de reden waarom de temperaturen kaart hieronder zijn zoals ze zijn. Toch oppervlaktetemperaturen zijn een enorme verbetering ten opzichte van de vorige generatie Pavilion 15 waar de hot spots zo hoog als 59 C in vergelijking met slechts 42 C op deze laatste revisie kan zijn. Natuurlijk, het smoren gedrag van dit systeem onder extreme belastingen betekent dat ons testexemplaar nog warmer had meer consequent uitgevoerd had kunnen zijn.
De geluidskwaliteit van de B & O stereo speakers is niets opmerkelijk en onze dezelfde adviezen over te dragen uit de Omen 15. Het ontbreken van een speciale subwoofer betekent slecht basweergave en een algehele blikkerig ervaring. Maximale volume is meer dan voldoende voor een kleine kamer en het chassis niet weerklinken als op hoog volume. Externe luidsprekers of een koptelefoon worden aanbevolen voor uitgebreide multimedia of gamesessies.
Stroomverbruik is ongeveer 8 W op het laagste bij stationair toerental en op minimale helderheid. Stationair draaien op maximale helderheid en op de High Performance profiel zal hoofdzakelijk het dubbele van de gevraagde vermogen tot 16 W. Gaming zal iets meer dan 70 W van de macht niet in tegenstelling tot de vraag op de Asus UX501 of Omen 15. In feite, onze lezingen zijn zeer vergelijkbaar met de Omen 15 zowel bij stationair toerental en wanneer onder zware belasting.

Running zowel Prime95 en FurMark zal iets minder dan 120 trekken W vermogen tegen een voedingsadapter (14,5 x 7,5 x 2,5 cm) geschikt voor 120 W. Met andere woorden, zal het systeem elk grammetje van de macht mogelijk van de adapter te gebruiken en we hopen zie een grotere adapter in de toekomst voor meer hoofdruimte.
Runtimes zijn gemiddeld iets minder dan 4,5 uur constant WLAN-gebruik op een helderheid van 150 nits (85 procent). Uiteraard, de resultaten zijn weer vergelijkbaar met de recente Omen 15 notebook aangezien zij dezelfde batterijcapaciteit delen. Het is vermeldenswaard dat HP moest de batterij van 48 Wh upgraden op de vorige generatie Pavilion 15-61,5 Wh op deze nieuwste model op schaal naast de meer veeleisende GPU upgrade. De dezelfde inrichting Asus UX501 kan de HP overleven met bijna een paar uur een groot deel te wijten aan de veel hogere capaciteit interne batterij.
Het nieuwe paviljoen 15 is de intermediair tussen de GTX 950M uitgeruste Pavilion 15 van 2015 en de nieuwste GTX 965m uitgeruste Omen 15 slechts een paar weken geleden gelanceerd. Zo, het is ook dienovereenkomstig geprijsd op een paar honderd dollar minder dan de entry-level, maar meer grafisch staat Omen 15. Aangezien beide modellen zijn in wezen identiek zijn anders, het Paviljoen 15 is de meest aantrekkelijke en betaalbare optie voor gebruikers die willen grote 1080p gaming prestaties voor $ 1000 USD of minder. Het is in wezen een jack-of-all-trades notebook voor werk en ontspanning.

Hoewel niet een underperformer in zijn eigen recht, de nieuwste Pavilion 15 is te marginaal van een chassis-update ten opzichte van zijn voorgangers en heeft niet genoeg om zich te onderscheiden van de massa aan te bieden. Dit zou niet een probleem zijn als het niet voor de wil van de Asus UX501 of Dell XPS 15 , die beide zijn taaier gebouwd zonder dat de hoge prestaties GTX 960m GPU. De XPS 15 is aanzienlijk lichter en draagbaar zo goed en wordt het moeilijk om aan de HP terwijl er reeds sterke 15-inch alternatieven. In dit geval is het grootste voordeel van het paviljoen 15 ligt in de lagere prijs en het kan nuttig de UHD configuratie voor de FHD paneel als het paren passender de GPU overslaan. Accu Dell Inspiron 1525 .

Een barebones multimedia en gaming systeem voor een lagere prijs dan de concurrentie. De hardware en functies zijn underwhelming in vergelijking met concurrenten, maar haar core gaming mogelijkheden moeten gamers met een beperkt budget op zoek naar een one-size-fits-all notebook aan te trekken.